Odmeravanje snage

29w9zxi.jpg

“A šta misliš, kad bi se potukli trinaesto prase i umiljato jagnje (dve matere sisa), kako bi ta borba izgledala?“

”Prognozirati je nezahvalno. Jagnje u svakom slučaju ima veću energetsku zalihu, što i ne mora nužno biti prednost u takvim situacijama; čak štaviše, bio bih sklon kladiti se na prase, već ogrezlo u očaj i utrenirano neprekidnim pokušajima da bar jednom u životu ulovi tu prokletu sisu. A opet, ako bi jagnje izdržalo prvi prasetov nalet, bez sumnje bi prevagnula njegova uhranjenost i visoka razina energije u organizmu.“

”Da, ali poznato je da majčino mleko daje potomku najviše minerala, vitamina i ostalih tvari, a to da jagnje sisa “dve matere” biološki je nemoguće; s druge strane, ako jedna od matera nije biološka, posve je moguće da je i ova druga zapravo surogat-majka. Možda je to jagnje klon! Hoću reći, nije ista energetska vrednost majčinog i surogat-majčinog mleka, pa je veliko pitanje bi li to jagnje zaista imalo tako visoku energetsku razinu.”

”Treba uzeti u obzir i psihosocijalni moment: neko ko je ceo život ciljeve dostizavao umiljavanjem, teško da će postići neki vredan rezultat u slobodnoj borbi, makar i protiv izgladnelog protivnika.“

”Da, a šta je, na primer, s čovekom koji pod drugim jamu kopa? Bi li on u slobodnoj borbi pobedio čoveka koji rano rani (dve sreće grabi)?“

“Ha, pa to je slična situacija. Čovek koji jamu kopa verovatno je prilično umoran, ali prednost mu daje njegova nesumnjiva podlost, spremnost na prljave trikove. A ranoranilac je poštenjačina, ali uz to, možda, jednako umoran kao i kopač – sve zavisi od toga kada je legao spavati.“

”Veća je verovatnoća da će ranoranilac biti itekako naspavan, kad je već naumio grabiti sreću: takve su osobe odlučne i bez kompleksa, nemaju problema s nesanicom. A ovaj što jamu kopa, taj je verovatno na ideju o kopanju došao tek nedavno; nije navikao na težak rad i ruke su mu pune krvavih žuljeva...“

“Ako je podlac, nije idiot, pa unajmio bi nekog da kopa za njega, ne bi se sam mučio...“

“A možda on kopa jamu baš za ovog što hvata sreću!“

“Da, he-he, i na dnu rupe još je stavio šiljke...“

“Ili pak za neku životinju, tako se i prave zamke za životinje, iskopa se rupa...“

”Koju životinju?“

”Lava! Ne diraj lava dok spava.“

”Ma kako bi lava koji spava naterao u takvu zamku, morao bi imati nekoga ko će ga dirati dok spava.“

“He-he, ne znam gde bi se našao takav perverznjak, ha-ha-ha-ha!“

”Ili bi mogli jariće doterati do te rupe: besposlen pop i jariće krsti.“

“A ne, s religijom se nije zayebavati, pa da mi grom i pakao pokucaju na vrata; neka samo oni krste svoje jariće i vodaju ih na veronauku, ja se neću mešati!“

”No dobro, evo razmisli za sledeću subotu: kako bi to bilo da snage odmere Sila koja Boga ne moli i Sila iz Star Wars!“

„Ma kakvi, sledeće subote idem sa svojima na izložbu Fabergeovih jaja, ali čujemo se!“

Back