Odlučno u borbu za radnička prava

• Začetnik teme Začetnik teme SSSR_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prvo nismo Titova omladina vec marksisticko-lenjinisticka omladina koja sledi ucenje klasika marksizma Marks,Engels,Lenjin,Staljin.
znaš šta je rekao Marks kad su ga pitali dal se slaže sa marksistima?
reče: "Nisam marksista." :mrgreen:

a kad sam rekao da sam za nerad, tu sam mislio da sam protiv koncepta rada koji se vezuje za kapital, kao što sam i protiv samog kapitala: bilo u rukama kapitalista, bilo u rukama komunista, ili bilo kog drugog. ceo taj sistem je tlačiteljski i pogrešan (bez obzira u čijim se rukama nalazi), a i vi komunisti, pa i anarhisti, svi patite od iste boljke: kapitala; i takođe baratate sa istim, kapitalističkim sadržajem, istom vizijom života, blagostanja i tehničkog, industrijskog progresa.
zato, ja mislim da treba biti protiv takvog rada, koji zavisi od kapitala (u ma čijim rukama) i potreba njegovog obrtanja. ne znam koliko se to vama staljinistima sviđa, vi ste zapravo najveće apologete rada. trebaju vam radnici da bi imali koga da organizujete i nad kime da vladate. :)

Pa bolje bi mu bilo da posecuje forum i da oslusne glas naroda,inace ispada obican eksploatator koji koristi krupne reci,a praksa mu se svodi na manipulaciju.

Inace koliko mi se cini ti si pristalica neke od vladajucih partija,tako da mi uopste nije jasno zasto glasas za njih,a onda dodjes na forum sa svojim zalopojkama i privatnim problemima ocekujuci da ce neko drugi da ih resi.

al ce se naslusa ovde na forum. pa ovde su sve petokolonasi izbeglice mafije sa juga ratni zlocinci strani placenici propali individualni poljoprivredni proizvodjaci itd.
narod radi i ne dzabalebari ko mi.

znaš šta je rekao Marks kad su ga pitali dal se slaže sa marksistima?
reče: "Nisam marksista." :mrgreen:

a kad sam rekao da sam za nerad, tu sam mislio da sam protiv koncepta rada koji se vezuje za kapital, kao što sam i protiv samog kapitala: bilo u rukama kapitalista, bilo u rukama komunista, ili bilo kog drugog. ceo taj sistem je tlačiteljski i pogrešan (bez obzira u čijim se rukama nalazi), a i vi komunisti, pa i anarhisti, svi patite od iste boljke: kapitala; i takođe baratate sa istim, kapitalističkim sadržajem, istom vizijom života, blagostanja i tehničkog, industrijskog progresa.
zato, ja mislim da treba biti protiv takvog rada, koji zavisi od kapitala (u ma čijim rukama) i potreba njegovog obrtanja. ne znam koliko se to vama staljinistima sviđa, vi ste zapravo najveće apologete rada. trebaju vam radnici da bi imali koga da organizujete i nad kime da vladate. :)

ajd ne preteruj. pa ima valjda na ovi svet i normalni ljudi kojima se smuci sva ova globalizacija neoimperijalizam liberalni kapitalizam tranzicije miskovici rotsildi.
ne radi se tu ni o kakvu politiku vec o pobuni zdravog duha protiv nemoral necovecnost i zverstvo koje ima u kapitalizam.
sssr uz tebe smo. samo napred

ajd ne preteruj. pa ima valjda na ovi svet i normalni ljudi kojima se smuci sva ova globalizacija neoimperijalizam liberalni kapitalizam tranzicije miskovici rotsildi.
ne radi se tu ni o kakvu politiku vec o pobuni zdravog duha protiv nemoral necovecnost i zverstvo koje ima u kapitalizam.
pa i sa ovima bismo dobiti kapitalizam (samo se ne bi tako zvao): poslodavci nam neće biti rotšildi i miškovići nego Partija. :)

pa i sa ovima bismo dobiti kapitalizam (samo se ne bi tako zvao): poslodavci nam neće biti rotšildi i miškovići nego Partija. :)

u socijalizam postoji narod i vlast to jest partija. ako ti pukne dizes revoluciju i vlast pada.
u kapitalizam postoji narod kapitalisti i vlast koja navodno nema vezu sa kapitalisti. e sad ako ti pukne na koga ce smotku. na kapitalistu il na vlast. na oboje ne mozes i na kojeg god da krenes onaj drugi ce spasi ovaj prvi.u praksi to znaci ovako. ako ti pukne i oces na demonstracije da rusis kapitalisti drzavni zakoni policija vojska intervenise i kapitalista je spasen a ako oces da krenes na drzavu nece da mogne jer cim kapitalisti zatrazis slobodan dan da rusis drzavu dobijas otkaz. pa ti sad vidi. kapitalisti i vlast se stite i ti si izmedju dva fronta. a u socijalizam imas samo jedan neprijatelj a to je partija i to zna i partija pa se kolko tolko trudi da si zadovoljan.

u socijalizam postoji narod i vlast to jest partija. ako ti pukne dizes revoluciju i vlast pada.
u kapitalizam postoji narod kapitalisti i vlast koja navodno nema vezu sa kapitalisti. e sad ako ti pukne na koga ce smotku. na kapitalistu il na vlast. na oboje ne mozes i na kojeg god da krenes onaj drugi ce spasi ovaj prvi.u praksi to znaci ovako. ako ti pukne i oces na demonstracije da rusis kapitalisti drzavni zakoni policija vojska intervenise i kapitalista je spasen a ako oces da krenes na drzavu nece da mogne jer cim kapitalisti zatrazis slobodan dan da rusis drzavu dobijas otkaz. pa ti sad vidi. kapitalisti i vlast se stite i ti si izmedju dva fronta. a u socijalizam imas samo jedan neprijatelj a to je partija i to zna i partija pa se kolko tolko trudi da si zadovoljan.
pa, jedino je bolje u taj komunizam što imaš jednog neprijatelja kojeg jasno vidiš i sve ti je jasno. ovi kapitalisti i vlast u spregu mu dođu malo finiji, podmukliji i rafiniraniji, tako da izgleda bolje, al ti se tako lakše uvuku pod kožu i narod ni ne skonta da ih ebu ko crnce. :)
samo idu šljakaju po ceo dan, dobijaju stresove od posla, onda se leče tabletama i šopingom a dal to mora baš tako, to se niko ne pita. a ako nemaju posao, onda ih političari ubede da moraju da se bore za posao jer "nema više onog vremena kad ništa niste radili" (i izgradili zemlju) , onda oni idu sa sve CVom i podmeću noge jedni drugima da bi ih kapitalista izrabljivao. :D

Ako pratis fudbal,onda sigurno znas da navijaci Livorna (inace komunisti) imaju jedan transparent koji konstantno nose na utakmicama koji glasi : "Fino al ultimo bandito" - Do poslednjeg bandita (praveci parodiju na to sto ih desnicari konstantno nazivaju crvenim banditima).

Isti transparent imaju i navijaci Celtica "Green Brigade" : "Until the last rebel"...koji znaci to isto. z:mrgreen:

po##### ti se na primere

ODLUČNO U BORBU ZA RADNIČKA PRAVA

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) u potpunosti podržava zahteve sindikata o poštovanju sporazuma Vlade Srbije, sindikata i poslodavaca o primeni proširenog dejstva Opšteg kolektivnog ugovora koji se odnosi na isplatu toplog obroka i regresa. Iako je postojeci Zakon o radu svojevrsna omča oko vrata radničke klase, smatramo da su zahtevi koje sindikati iznose sasvim opravdani.

Prilikom potpisivanja kolektivnog ugovora kojim je garantovana isplata toplog obroka i regresa srpski premijer Mirko Cvetković je u svojim medijskim nastupima potencirao kako će ovo prošireno dejstvo biti impuls potpisivanju kolektivnih ugovora na nivou delatnosti. Očito je da su radnici svesno obmanjivani od početka. SKOJ kategorično tvrdi da je srpska vlada u aprilu znala da će nastupiti svetska ekonomska kriza, termin koji buržoaski mediji koriste za ono što je u stvari potpuni slom kapitalističke neoliberalne politike . Sve što sada govore gazde- eksploatatori i buržoaska vlada, predstavlja golu laž! Čime će gazde eksploatatori i buržoaska vlada garantovati da i posle šest meseci ili godinu dana zamrzavanja, ovog kolektivnog ugovora, neće ponovo prevariti radnike?

Većina građana Srbije nema tu privilegiju da živi lako i ugodno kao pripadnici vladajuće kapitalističke klase. Nasuprot tome, radnička klasa je, nakon rušenja socijalizma i socijalističkih tekovina i reakcionarnog procesa pljačkaške privatizacije, dovedena na rub gladi.

Radnicka klasa nije odgovorna za ekonomsku krizu a državni vrh Srbije je bestidno poziva da snosi njen najveći teret.

Neka kapitalisti odvoje od svog ekstra profita koji im radnici stvaraju za njihov topli obrok i regres ili neka prodaju avione, jahte, vile, bazene sto samo oni koriste, a zaradili su im radnici. Bogastvo koje poseduju stvorila je radnička klasa, u fabrikama koje danas buržoaska vlada rasprodaje ili bolje rečeno poklanja domaćim tajkunima i stranim kapitalistima.

Nema na svetu te sile koja bi se i jedan dan mogla odupreti snazi radničke klase kada se ona organizuje kao celina, kao udarna pesnica sveta rada!

SKOJ će na sve načine, podržati najavljene proteste sindikata jer smatramo da su izneti zahtevi realni. U slučaju da Vlada Srbije neće ili nije u stanju da ispuni zahteve sindikata SKOJ traži njenu bezuslovnu ostavku.

Živela borba radničke klase Srbije za bolji život! Dole tiranija buržoaske vlade i gazdi-eksploatatora!

Sekretarijat SKOJ-a

1. januar 2009. god

Kakva komunistička omladina kakvi bakrači,ovo je van pameti.
Komunizam nigde nije zaživeo zbog prevelike doze utopije u sebi a vi još sanjate neodsanjan san.
Manite se politike i trulih parola,bolje se uhvatite borbe protiv narkomanije ili sličnih pošasti,tu ćete biti korisniji.:sanke:

Kakva komunistička omladina kakvi bakrači,ovo je van pameti.
Komunizam nigde nije zaživeo zbog prevelike doze utopije u sebi a vi još sanjate neodsanjan san.
Manite se politike i trulih parola,bolje se uhvatite borbe protiv narkomanije ili sličnih pošasti,tu ćete biti korisniji.:sanke:

Ako nisi primetio/primetila u socijalistickim zemljama narkomanija je svedena na minumum.Sa kapitalizmom dolaze svakakve devijacije pa i narkomanija.Sve lose sto je doslo,doslo je sa smrdjivog zapada. z:hm:

Jel' mozes da pokupis te svoje idole jevreje i da se izgubis?Pa to sve sto si ti naveo je najgori sljam koji je ziveo na kugli zemaljskoj i odveo u smrt samo radnike i seljake.Posle pricali kako vole taj narod i slali ga u gulage.Komunizam je jednako los koliko i demokratija,mada nema primera nijednog,ni drugog sve su pokusaji uredjenja sa ciljem da se narodu oguli koze s ledja i otmu s mukom stecena dobra.

Ako nisi primetio/primetila u socijalistickim zemljama narkomanija je svedena na minumum.Sa kapitalizmom dolaze svakakve devijacije pa i narkomanija.Sve lose sto je doslo,doslo je sa smrdjivog zapada. z:hm:

apsolutno tacno i da objasnimo onoj cedinoj dami da komunizam nikada i nije postojao al je postojao socijalizam i da nije propao zato sto je los nego zato sto je amerika sa silu unistila socijalizam kako bi najpre svom narodu a zatim i celom svetu pokazala da je samo njiov americki kapitalizam najbolji. naravno u nase socijalisticke zemlje ameri su imali iljade svojih spijuna koji su podrivali sistem unistavali privredu sirili bajke o kapitalizmu izazivali cak i ratove kako bi unistili socijalizam u te zemlje i nametnuli nam njiov sistem mafije kradje prevare nesigurnosti eksploatacije rasturenih porodica ubijanja ratova unistenog drustva narod pretvoren u krdo divljih zivotinja koje se medjusobno prozdiru u trci za obicnim dolarom il evrom. i to je za amere demokratija .pravo da mozes u ime profita ubijati citave narode ko sto su oni to i prakticno pokazali na slucaju iraka.
da bi par americkih petro milijardera postalo jos bogatiji ubijeno je 300 000 iracana.
i taj sistem mi trebamo prihvatiti. i to djubre americki spijun i placenik sloba je u ime sticanja svog bogastva u rat uveo citave narode na balkanu i te njegove 3 milijarde dolara bogastva 200 000 jugoslovena je platilo svojim zivotima.
e to je kapitalisticki recept
cak ako se i usudis o tome pisati prozovu te da si nedemokrata ********* da si protiv ljudskih sloboda i prava.
more sve ove na forum koji pljuju po socijalizmu a velicaju kapitalizam treba na crnu listu pa na goli otok. svaka cast tito. ti si znao sa takvi

smrt kapitalizmu sloboda narodu

ODLUČNO U BORBU ZA RADNIČKA PRAVA

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) u potpunosti podržava zahteve sindikata o poštovanju sporazuma Vlade Srbije, sindikata i poslodavaca o primeni proširenog dejstva Opšteg kolektivnog ugovora koji se odnosi na isplatu toplog obroka i regresa. Iako je postojeci Zakon o radu svojevrsna omča oko vrata radničke klase, smatramo da su zahtevi koje sindikati iznose sasvim opravdani.

Prilikom potpisivanja kolektivnog ugovora kojim je garantovana isplata toplog obroka i regresa srpski premijer Mirko Cvetković je u svojim medijskim nastupima potencirao kako će ovo prošireno dejstvo biti impuls potpisivanju kolektivnih ugovora na nivou delatnosti. Očito je da su radnici svesno obmanjivani od početka. SKOJ kategorično tvrdi da je srpska vlada u aprilu znala da će nastupiti svetska ekonomska kriza, termin koji buržoaski mediji koriste za ono što je u stvari potpuni slom kapitalističke neoliberalne politike . Sve što sada govore gazde- eksploatatori i buržoaska vlada, predstavlja golu laž! Čime će gazde eksploatatori i buržoaska vlada garantovati da i posle šest meseci ili godinu dana zamrzavanja, ovog kolektivnog ugovora, neće ponovo prevariti radnike?

Većina građana Srbije nema tu privilegiju da živi lako i ugodno kao pripadnici vladajuće kapitalističke klase. Nasuprot tome, radnička klasa je, nakon rušenja socijalizma i socijalističkih tekovina i reakcionarnog procesa pljačkaške privatizacije, dovedena na rub gladi.

Radnicka klasa nije odgovorna za ekonomsku krizu a državni vrh Srbije je bestidno poziva da snosi njen najveći teret.

Neka kapitalisti odvoje od svog ekstra profita koji im radnici stvaraju za njihov topli obrok i regres ili neka prodaju avione, jahte, vile, bazene sto samo oni koriste, a zaradili su im radnici. Bogastvo koje poseduju stvorila je radnička klasa, u fabrikama koje danas buržoaska vlada rasprodaje ili bolje rečeno poklanja domaćim tajkunima i stranim kapitalistima.

Nema na svetu te sile koja bi se i jedan dan mogla odupreti snazi radničke klase kada se ona organizuje kao celina, kao udarna pesnica sveta rada!

SKOJ će na sve načine, podržati najavljene proteste sindikata jer smatramo da su izneti zahtevi realni. U slučaju da Vlada Srbije neće ili nije u stanju da ispuni zahteve sindikata SKOJ traži njenu bezuslovnu ostavku.

Živela borba radničke klase Srbije za bolji život! Dole tiranija buržoaske vlade i gazdi-eksploatatora!

Sekretarijat SKOJ-a

1. januar 2009. god

z:Dz:Dz:D

де неко да донесе колац, ови се повампирили!

Radnicka klasa... ako joj se ne svidja da bude radnicka... nek zavrse pravo i medEcinu i nek postanu doktori i advokati. Ko ih tero da beže iz škole. Kako je Tito čuvao krave i učio.

Nisam te bas razumeo druide sa tajne planete X u kojoj se priprema ustanak za koji cak ni dzedaji ne znaju ...

Ne znam na kog ti Tita mislis , na onog masonskog , ili onog sto je poginuo u ratu ?

Hocu pavo da me drzava ubije, da mi sve ukrade, da mi sina u vojsku naprave invalidom, da pop i ucitelj me izdaju drzavi, da lizem predsedniku guzicu, da idem u zatvor za sve, hocu da svi osim SSSR idu u gulak sto postovaju u politici lose i konacno hocu da zivim u drzavi gde ekonomija nemoze ni osnovno da pokrije.

Ziveo marksizam.-

Back