Odlucivati za drugoga-tj raskinuti s nekim za njegovo dobro

Dobra percepcija, ali sta ako na primer jedan partner vidi da se drugi mnogo nalozio, a celu tu vezu smatra manje-vise kres semicom? Cesta situacija.
Objasnis to lepo kako stvari stoje, pa ako ovaj drugi i dalje hoce onda ostajete zajedno, sutradan kada ti dodija ti si lepo objasnio toj osobi o cemu se radi.Nije to odlazak iznebuha.

- - - - - - - - - -

Познајем људе који су заједно двадесет година, на крају скужили да нису требали да буду један дан заједно,
како год да се раскине није толико битно колико на време то урадити, и негубити узалдно.
Ma da nisu trebali biti zajedno ne bi opstali dvadeset godina.Nego nisu vise oni od pre dvadesetak godina.

Objasnis to lepo kako stvari stoje, pa ako ovaj drugi i dalje hoce onda ostajete zajedno, sutradan kada ti dodija ti si lepo objasnio toj osobi o cemu se radi.Nije to odlazak iznebuha.

- - - - - - - - - -

Ma da nisu trebali biti zajedno ne bi opstali dvadeset godina.Nego nisu vise oni od pre dvadesetak godina.

Звучиш ми као нека о 16 година :(, мислим да си ту неких 25-30, за те годинице би требала знати да живот није живот када би био по неком плану. ;)

Jeste, ali srculenca ne moraju to dobro da shvate, zar ne?:neutral:

Istina.

Ja sam idealista po prirodi i ubedjenju :lol:

Идеалиста је тридесетих година 20. века ступило у интернационалне бригаде, надам се да си ти миран идеалиста, :mrgreen:

Jeste, ali srculenca ne moraju to dobro da shvate, zar ne?:neutral:

Istina.

Шабане, немаш појма. :p

Poslednja izmena:
Vi svi ko da ste zapeli za jedan primer i ne pustate..
A ima, pored onih mojih gore stavki, i milion primera gde recimo nekom vremenom moze zivot da postane teska robija i ne zeli nikog vise da povlaci sa sobom..
Jer realno mozes da volis nekog (a i da dozivljavas ljubav sa njegove strane),al da si svestan u tom momentu da je toj osobi bolje bez tebe,jer realno svako moze da raskine i da nadje nekog novog da voli(*ja ne verujem u one fore srodne duse i tako to tj smatram da mozes vise puta intezivno da volis u zavisnosti koliko te u zivotu usere).
Znaci zaobicite primere(kojih ima al nisu sad tema)gde je to samo izgovor zaizvlacenje iz price,ovde se govori o tome da li je ok da se neko pravi pametan i odlucuje za drugog,iako zeli da bude i dalje u vezi,tj da se citiram od ranije:

Jer realno nekad stvarno moze da se desi da se likusa zalepi za nekog idiota kome je ipak dovoljno stalo da vidi da je steti,te da raskine,al mi deluje ko da ljudi cesce ovu odluku donose iz nekih drugih pogresnih razloga,jer misle da generisu stetu(koje ili nema ili ovom dr nije toliko bitna),da nisu dovoljno dobri za nekog,ili da izbegnu raskid buduci jer ne veruju da neko moze takve dugorocno da ih voli(onaj sistem bolje ja prvi da raskinem)?

Cak sam se setila jos neke dve mogucnosti:tipa ljudi koji se plase srece,ili ljudi koji nikad nisu verovali da ce uspeti da ostvare dugorocnu vezu,pa im mehanizam odbija trenutno stanje(ko ono ranije 'bolje ja ranije da raskinem..'),Al opet to se svodi na neke unutrasnje procese gde je nesto krivo gradjeno..Mada ima i obicnijih primera..
Mada iskreno msm da je stvar u veri,tj onom boldovanom..

Msm vise kao da osoba veruje da je osoba dva suvise zaslepljenaljubavlju da shvati stetu i (poz.) mogucnosti neke druge opcije jer se navikla na lose..A da se osoba jedan oseca lose zbog konstantnog preliva te stete u zivot dr i zeli da ova bude srecnija..

- - - - - - - - - -

Tj dala sam ranije jos primera..

- - - - - - - - - -

Ovo sad je samo jedn od opcija..

Poslednja izmena:
pa meni nije jasno zasto neko bilo sta pocinje
onda za njegovo dobro nije trebalo ni da pocinje nista sa tom osobom

- - - - - - - - - -

bolje je reci ne volim te, ne zanimas me, ne zelim vezu ili sl.
nego za tvoje dobro bla bla......to mi bas zvuci ljigavo ..jer sto ta osoba bilo sta zapocinje

Pa nije da ne moze da se desi da covek izgubi posao, propadne mu firma, uleti u neke dugove i to dovede do mnogo strese i krene da raskida zbog manjka samopostovanja.

Skoro bese na nekoj temi devojka rekla ja sam raskinula s deckom jer sam mislila da je to najbolje za njega,jer sam imala i dete i osecala sam se ko teret(tako nesto),onda neki bivsi bivsi decko moje drugarice je na slicnu foru raskinuo s njom u smislu bolje ti je bez mene,itd itd....
E sad realno koliko cesto su takvi ljudi u pravu i da li treba pustiti druge da odlucuju sami sta im odgovara ma koliko mi sranja pravili?
Jer realno nekad stvarno moze da se desi da se likusa zalepi za nekog idiota kome je ipak dovoljno stalo da vidi da je steti,te da raskine,al mi deluje ko da ljudi cesce ovu odluku donose iz nekih drugih pogresnih razloga,jer misle da generisu stetu(koje ili nema ili ovom dr nije toliko bitna),da nisu dovoljno dobri za nekog,ili da izbegnu raskid buduci jer ne veruju da neko moze takve dugorocno da ih voli(onaj sistem bolje ja prvi da raskinem)?
Sta misli raja na ovom forumu?:)

Smesno, blam...

Back