Odlazak sa decom u inostranstvo da zivi

Poštovani,
Razveo sam se nedavno od supruge, iako mi je rekla puta da joj ne mogu ništa i da će decu odvesti u inostranstvo da žive čim se razvedemo. Ja sam se tome oštro suprostvio zato što nije zdrav sredina za decu gde su otišla, žive bez baka i deka, ujka, tetke, bivša je u vezi sa osobom iz kriminala, totalno je izgubila kompas i osilila se mnogo, me mari sudsko rešenje ni model vidjanja koji je dužna da poštuje dane kad su deca sa mnom.
Nedavno je odvela decu.
Koja su sad moja prava i da li je ona bez mog pristanka mogla da odvede decu u drugu državu i da živi tamo sa njima.
Da se deca vrate i da budu kod mene, ne branim njoj da ih vidja kad god hoće majka je, ali samo mi je interes da se deca spasu.

Hvala vam
nista joj ne mozes.

verujem da je tesko

ali ako su otisli iz srbije u bolju zemlju, gde ce deca bolje ziveti, ne bi mi bilo tesko to sto ih ne vidim

mislim, bilo bi , ali ...

srbija nije dobro mesto za zivot normalne osobe, nije bila pre 100 god nece biti za 100 god

tuzna istina ali istina
Господине, Ви сте аутошовиниста.

Poštovani,
Razveo sam se nedavno od supruge, iako mi je rekla puta da joj ne mogu ništa i da će decu odvesti u inostranstvo da žive čim se razvedemo. Ja sam se tome oštro suprostvio zato što nije zdrav sredina za decu gde su otišla, žive bez baka i deka, ujka, tetke, bivša je u vezi sa osobom iz kriminala, totalno je izgubila kompas i osilila se mnogo, me mari sudsko rešenje ni model vidjanja koji je dužna da poštuje dane kad su deca sa mnom.
Nedavno je odvela decu.
Koja su sad moja prava i da li je ona bez mog pristanka mogla da odvede decu u drugu državu i da živi tamo sa njima.
Da se deca vrate i da budu kod mene, ne branim njoj da ih vidja kad god hoće majka je, ali samo mi je interes da se deca spasu.

Hvala vam
Желим ти правду. На жалост не знам да ти одговорим на питање али , желим ти сву правду.

Ona je staratelj i kao takva moze decu sasvim legalno da vodi van zemlje, ne treba joj njegova dozvola. Samo mi je nejasno zasto je samo ona staratelj i zasto je izvrseno takvo poveravanje dece
Pa ne bas, nema pravo ako se tice promene prebivalista, ne moze dete neko da ti odvedem
u recimo Indiju, ili bilo gde druge. Moze da je prijavi policiji da je kidnapovala decu I bez njegove saglasnosti odvela van drzave I da mu je time uskracena mogucnosti da vidjam decu. https://advokatbeograd.net/advokat-beograd/samostalno-vrsenje-roditeljskog-prava.html

Pa ne bas, nema pravo ako se tice promene prebivalista, ne moze dete neko da ti odvedem
u recimo Indiju, ili bilo gde druge. Moze da je prijavi policiji da je kidnapovala decu I bez njegove saglasnosti odvela van drzave I da mu je time uskracena mogucnosti da vidjam decu. https://advokatbeograd.net/advokat-beograd/samostalno-vrsenje-roditeljskog-prava.html
Ja sam u potpunosti saglasna sa tobom, ali zakon je mrtvo slovo na papiru, dok se on ispoštuje, prodje dosta vremena ;)

Судови обично старатељство доделе мајци?
Starateljstvo ne, već povere decu na čuvanje majci, prilikom razvoda braka. Otac i majka su mogli da zajednički vrše roditeljsko pravo i podele starateljstvo nad decom. Iz nekog razloga, on je pristao da se deca povere majci, a on je plaćao alimentaciju i vidjao decu u periodu predvidjenom za to. Verovatno je organ starateljstva predložio, a sud prihvatio da je takav model u najboljem interesu deteta.

zao mi je sto je tako ali je cinjenica da je srbija kaljuga pokvaresanjstva i korpucije
Срамвас би ло.

ima i onih koji nisu takvi , ali vecina jeste

https://www.google.com/search?q=pos...#fpstate=ive&vld=cid:392cfd74,vid:B-L9wB8G1x0

od 1-14-10 obrati paznju
Спрдам се, тролујем ове што се примају да сваког ко и најмању ситницу искритикује називају аутошовинистом, волим да им дрмам кавезе.

Zasto si dozvolio da izvede decu bez tvoje saglasnosti? Tu bi trebalo da bude kaznjen i policijski sluzbenik koji je dozvolio da maloletna deca napuste Srbiju bez oba roditelja ili bez roditeljske saglasnosti.
Ako placas alimentaciju i imas pravo na vikend sa decom znaci da ti nije oduzeto roditeljsko pravo i bez tebe tom detetu ne moze ni pasos da se izvadi. Ako nisi potpisao onda treba postaviti pitanje ko je dozvolio da izvadi deci pasos bez tebe?

Jes ovde se on nesto bas pita,zena zasticena ko beli medjed i para vrti de burgija nece
Moja sestra od ujaka se razvela, kao majka dobila starateljstvo. Lik odbijao da plaća alimentaciju, u međuvremenu završio i u zatvoru, ali ipak ona i dalje nema pravo da detetu izvadi pasoš za letovanje bez njegove saglasnosti, a on već tri puta odbija da potpiše.

Poštovani,
Nedavno je odvela decu.

Hvala vam

Ako je to sve tacno sto si napisao, u policiju i podnesi prijavu za kidnapovanje dece.

Ajmo mi realno sada.Kada dodje do razvoda otac vise nema nikakva prava u praksi.Majka se za sve pita i vozdra raja.Svako dokazivanje gubljenje para u velikim kolicinama.
I sud je na strani zena tako da valja se spustiti na zemlju i nastaviti ziveti i sto manje cackati mecku.Za svoj mir i zdravlje progutat sve nedace i svojim putem.Ako mene pitas.Razvod je razlaz i sa decom ako ne pripadnu tebi.Kruto jbg ali bolje pre to shvatiti.Zbog zdravlja.

Back