Odlaganje ciklusa

Djika junior

Domaćin
Poruka
3.723
Blizi se leto i neke zene ce se verovatno odluciti na ovaj korak.

Ja sam maler skoro svake godine, ali ovog leta sam resila da odlozim. Vec sam razgovarala sa ginekologom i preporucio mi je Orgametril ili Priolut-Nor.

Da li neko vec ima iskustva sa odlaganjem ciklusa ovim hormonskim tabletama? S obzirom da su hormoni u pitanju pretpostavljam da se ocekuje pojacana nervoza, itd.

KOliko kostaju u slobodnoj nabavci i koje tablete su bolje ?

I jos jedno pitanje - potrebno je da pocnu da se piju oko tri dana pred pocetak ciklusa, ali sta se desava ako se ciklus dobije iznenada?

:bye:

hormoni su hormoni..
ja se ne bi bez jakog razloga zezala sa njima..
pa zar nije jednostavnije da planiras odmor u periodu kad nemas ciklus?

:lol: o boze dive
zamisli da u januaru (kad se u firmi postavljauu zahtevi za odmor) racunam odmor po tome kad cu da dobijem :lol: pa to mozes mozda ti da priustis sebi luksuz ali dobar deo ljudi jednostavno ne moze
ja svoj odmor treba da uklopim po sledecim koordinatama
-kad je raspust
-kad mm moze
-kad nisu rasprodaje i ostale komercijalne dogodovstine
-sa ostalima da ne budemo svi u isto vreme
pa jos kad bih izasla sa zahtevom "ja sam prioritet tada jer cu imati mecu" :lol:
btw nemam sta da kazem na temu,ne znam nista o tome

:lol: o boze dive
zamisli da u januaru (kad se u firmi postavljauu zahtevi za odmor) racunam odmor po tome kad cu da dobijem :lol: pa to mozes mozda ti da priustis sebi luksuz ali dobar deo ljudi jednostavno ne moze
ja svoj odmor treba da uklopim po sledecim koordinatama
-kad je raspust
-kad mm moze
-kad nisu rasprodaje i ostale komercijalne dogodovstine
-sa ostalima da ne budemo svi u isto vreme
pa jos kad bih izasla sa zahtevom "ja sam prioritet tada jer cu imati mecu" :lol:
btw nemam sta da kazem na temu,ne znam nista o tome

izvini bre..
nisam znala da je toliko komplikovano planiranje odmora..
zaboravila si i da treba da uklopis ko moze da ti cuva macora ako se ne odlucite da ga vodite sa sobom :lol:

Blizi se leto i neke zene ce se verovatno odluciti na ovaj korak.

Ja sam maler skoro svake godine, ali ovog leta sam resila da odlozim. Vec sam razgovarala sa ginekologom i preporucio mi je Orgametril ili Priolut-Nor.

Da li neko vec ima iskustva sa odlaganjem ciklusa ovim hormonskim tabletama? S obzirom da su hormoni u pitanju pretpostavljam da se ocekuje pojacana nervoza, itd.

KOliko kostaju u slobodnoj nabavci i koje tablete su bolje ?

I jos jedno pitanje - potrebno je da pocnu da se piju oko tri dana pred pocetak ciklusa, ali sta se desava ako se ciklus dobije iznenada?

:bye:

pa ako dobijas na vreme i bez poremecaja mozes da isplaniras more na osnovu toga. msm, ja nikada nisam odlagala, niti imam nameru to da radim s namerom. tako da je jasno da o tome nemam pojma. :lol:

Ja sam jedan jedini put u životu odlagala, čini mi se da je bio orgametril. Da nisam, otišla bih na medeni mesec prvog dana ciklusa :mrgreen:
Počela sam da pijem tri dana ranije, pila tih 5 dana dok smo bili na medenom mesecu, i dobila drugi dan po dolasku kući. Nervoza i slično - ne mogu da se setim, beše poodavno... a i kakva, bre, nervoza, u prvim danima braka... :lol:

pa ako dobijas na vreme i bez poremecaja mozes da isplaniras more na osnovu toga. msm, ja nikada nisam odlagala, niti imam nameru to da radim s namerom. tako da je jasno da o tome nemam pojma. :lol:

NA zalost nema sanse da me zaobiđe za taj period kada sam dogovorila odmor. Da su samo dan-dva pa hajde, nego vise.

KAo sto pise naslovu tema je odlaganje ciklusa, zanimaju me tudja iskustva i hvala svima koji se pridzavaju teme.

Ja sam jedan jedini put u životu odlagala, čini mi se da je bio orgametril. Da nisam, otišla bih na medeni mesec prvog dana ciklusa :mrgreen:
Počela sam da pijem tri dana ranije, pila tih 5 dana dok smo bili na medenom mesecu, i dobila drugi dan po dolasku kući. Nervoza i slično - ne mogu da se setim, beše poodavno... a i kakva, bre, nervoza, u prvim danima braka... :lol:

E bas mi je drago da ima i pozitivnih iskustava. Jednom sam pre par godina bila prinudjena da popijem hormonske tablete i nisam imala ni ja nikakva losa iskustva, nadam se da ce i ovaj put biti ok.

Eh, da, htedoh da napišem, pa mi pobeže... Jedan od tih dana dok sam pila orgametril, da me ubiješ sad ne mogu da ti kažem koji, ali mislim da je negde baš u sred boravka na Paliću, znači u drugoj polovini pijenja, imala sam u jednom navratu samo, ono što nazivaju tačkasto krvarenje. Znači, samo jednom je curnulo kap-dve i gotovo. Da li je to onog dana kada bih inače trebalo da dobijem da nisam odlagala, ne znam. Eto, to je moje iskustvo.

Iste sam i ja jedan jedini put pila, zbog mora, ne zbog medenog meseca. Tačno tako, počinje se tri dana pre očekivanog početka krvarenja, dok piješ ništa, čim prestaneš odmah dobiješ.
Nikakvih problema nisam imala, i nisu bile skupe, oko 300- 400 dinara, mada nije bilo skoro.

Zaista ne razumem zelju za odlaganjem ciklusa. Boli te - narokaj se lekova, zelis bezbedno plivati - koristi tampone....mada licno smatram da nema bolje opcije od ove ..
Zamislila bih se da mi je kojim slucajem ginekolog spreman tek tako pretpisati tablete za odlaganje ciklusa..ili kontracepciju zbog par prištića kao sto zene inace rade..
Lekovi generalno imaju mnogo nuspojava i ako nije moranje konzumirati ih, zasto bi?

Tolike žene koriste oralnu kontracepciju, pa im nije ništa. Ne gledaj crno na to.

Back