Odkud strah od čipovanja ?

Мој џукац има чип, имам осећај да му смета могу ти рећи да се кајем што сам то урадио...

laika-0.jpg

A što bi se žigoso ko stoka?

Pa da te prepoznamo kad kradeš, lažeš, ubijaš ...

Zigosu se robovi. Svakom je data mogucnost izbora da li ce biti rob ili slobodan covek.

Ne znam odakle si,
ali ovde u Beogradu svi mladi ljudi su tetovirani, pa reko' ovo je malko sofisticiranije ...

Мој џукац има чип, имам осећај да му смета могу ти рећи да се кајем што сам то урадио...
...

Da, vlasnici se zaista identifikuju sa svojim džukcima !

Pa da te prepoznamo kad kradeš, lažeš, ubijaš ...

Ne znam odakle si,
ali ovde u Beogradu svi mladi ljudi su tetovirani, pa reko' ovo je malko sofisticiranije ...

Da, vlasnici se zaista identifikuju sa svojim džukcima !

Ево теби брате Š Đ Č Ć Ž pa da i ti pišeš ћирилицом и како треба латиницом, смара ме то да замишљам слова хвала унапред.

Ево теби брате Š Đ Č Ć Ž pa da i ti pišeš ћирилицом и како треба латиницом, смара ме то да замишљам слова хвала унапред.

Dao bih i ja tebi, al' vidim da već imaš ...

Zamislite koja je to olakšica pri, recimo, pronalaženju kidnapovane, izgubljene, nestale dece.

Neka budala se postavila sumnjičavo prema tome
i sad svi u glas : "Ua čipovanje !"

Bez veze !

Ljudi, ovo je Psihologija ... nije pdf. Teorija zavera.
Već nekoliko godina unazad priča se o obaveznom čipovanju novorođenčadi "ove godine" - a to se nije desilo.

Nego, zašto je, npr, korisno čipovati psa?
I zašto mislite da je čipovanje = žigosanje? :lol:
Nije vam palo na pamet da, već odavno, preko mnogih savremenih sredstava komunikacije, niste anonimni u pravom smislu i niste pošteđeni mogućnosti da budete praćeni?

Jedini transhumanizam koji privatam je da povezem svoj mozak na cloud i budem abominacija, nesto nesveto izmedju coveka i masine.
Picard_as_Locutus.jpg

Salu na stranu, iako ima prakticne namere, ipak nisam za obavezno cipovanje ljudi. Ko se brine za svoju decu ili nesto, neka chipuje. Ko hoce detaljni medicinski izvestaj na netu da ima u po dana u po noci, neka se cipuje.
Pitanje je sta i kako ce biti nakon toga. I ne, cipovanje nije prvi korak Apokalipse i zavera Illuminata, ali moze da se zloupotrebi.

Privatnost, nula. E sada, da odemo jedno 30-50 godina u buducnost gde svi imamo cipove u glavi ili gde vec.
Ne postoji opozicija, jer nema privatnosti, jos ako bi ti cipovi imali mogucnost da "ugase" problematicne jedinke jednim klikom, vidimo koji je problem.

Ali da pretpostavimo da vladajuci organi to nece zloupotrebiti, uvek postoji mogucnost da pojedinac neki hakne to i po potrebi "iskljuci" ljude.

Sve je to samo nagadjanje, sta bi bilo kada bi bilo, ali da postoji mogucnost, postoji.

Kao da smo svi krimosi ili nešto slično !
Zašto ?
Šta je to loše u malenom implantu
koji treba da nam skine sa vrata gomilu administrativnih gnjavaža ?

Ko ti garantuje da ce biti korisceno samo u takve i slicne svrhe? Meni je to lici nekakvo ustrojavanje i uslovljavanje. Sve je kao na dobrovoljnoj bazi, a sa druge strane ukoliko nemas to i to, neces moci to i to. Prvo je krenulo sa dokumentima, a dokle cemo stici, videcemo....

Back