Odista, gde je to dugme na semaforu?

https://www.telegraf.rs/vesti/beograd/3715554-kako-se-koriste-tasteri-na-semaforima

poslovicno srpsko resenje: I pored svih objasnjenja nije jasno gde je dugme i kako radi.
A i te kutije - neverovatno su dobro oznacene gde pritisnuti - dodjes gledas i resavas rebus ....

imam blagi utisak da smo mi velemajstori da iskomplikujemo cak i najjednostavnije stvari

'српско' решење .....?!

све те апарате су увезени из Хрватске и Словеније ....

све те апарате су увезени из Хрватске и Словеније ....
Netačno.

Oni automati koji su "rebus" su Simensovi, a Simens je poznat kao firma koja pravi stvari samo za ljude sa natprosečnom inteligencijom. Zato su im propali mobilni telefoni - jer su imali najkomplikovaniji mogući korisnički interfejs, koji niko nije umeo da koristi. Isto je sa ovim aparatima.

U Americi je to mega prosto rešeno, lepo imaš jasno dugme i pravac u kom prelaziš kad ga pritisneš.

1691092730309.png

Netačno.

Oni automati koji su "rebus" su Simensovi, a Simens je poznat kao firma koja pravi stvari samo za ljude sa natprosečnom inteligencijom. Zato su im propali mobilni telefoni - jer su imali najkomplikovaniji mogući korisnički interfejs, koji niko nije umeo da koristi. Isto je sa ovim aparatima.

U Americi je to mega prosto rešeno, lepo imaš jasno dugme i pravac u kom prelaziš kad ga pritisneš.

Pogledajte prilog 1389231

da kojim čudom ne znaš proizvodjača ovoga sa slike?
slučajno?

Netačno.

Pogledajte prilog 1389231

:think:

Следствено Вашем кратком језгровитом и концизном излагању

САД'анке и САД'анци су

А)

1. идијоткиње/јоти

2. способне/и да добију БЕСТ МОНЕУ ВАЛУЕ

СРБанке СРБЦИ

Б)

1.не способне/и да добију БЕСТ МОНЕУ ВАЛУЕ

2. генијалке/ци

Ц) ....

https://www.telegraf.rs/vesti/beograd/3715554-kako-se-koriste-tasteri-na-semaforima

poslovicno srpsko resenje: I pored svih objasnjenja nije jasno gde je dugme i kako radi.
A i te kutije - neverovatno su dobro oznacene gde pritisnuti - dodjes gledas i resavas rebus ....

imam blagi utisak da smo mi velemajstori da iskomplikujemo cak i najjednostavnije stvari
Negde je dugme sa donje strane,/sivi aparati/.
Kod žutih sa prednje strane
Redovno koristim i funkcionisu

Успевам да нађем где је "дугме", али немам представу да ли то стискање заиста даје резултата.

Једино где сам се уверио да треба стискати је од Славије па у Краља Милана, на првом ћошку (и семафору). Светло за аутомобиле траје прилично, па ако се не стисне дугме, зелено за пешаке се уопште неће упалити.
Тако сам једном отчекао две туре црвеног, па сад стискам увек... Такав начин сам приметио само на том месту, нигде другде.

Ajao, danas sam cuo pricu za taj indukcioni detektor za auto na semaforu. Naime lik je dosao na raskrsnicu ali posto je na zaustavnoj liniji bila neka nezgodna udarna rupa, stao je podalje od nje sa namerom da je obidje kad na njega dodje red. Naravno nije stao na detektor. Posle dva kruga zelenih svetala za sve druge, shvatio je da mu se nikad nece upaliti zeleno :rtfm: i hrabro, polako spustio auto u rupu.... :hahaha:

A jel mogu ja jos jedno pitanje da postavim?

Da li je moguce da posle sve ove tehnologije i cena niko nije napravio NEDODIRUJUCE dugme? Da samo manes rukom ispred uredjaja i da ti on da neki feedback svetlosni/zvucni da je ukapirao da si mu manuo. Zar posle sve ove epidemije korone i histerije pranja ruku nije moglo da se napravi neko takvo dugme za semafor ?

Da li je moguce da posle sve ove tehnologije i cena niko nije napravio NEDODIRUJUCE dugme? Da samo manes rukom ispred uredjaja i da ti on da neki feedback svetlosni/zvucni da je ukapirao da si mu manuo. Zar posle sve ove epidemije korone i histerije pranja ruku nije moglo da se napravi neko takvo dugme za semafor ?
1,3 miliona srba nije završilo osnovnu školu, kakav znak da mu da? Dimni?

Врло је компликовано направити да уређај препозна да ли машеш руком, ногом, штапом или да се већ нешто девето догађа.
Може да се проба са командовањем гласом... ако би дивљаци који се повремено појављују оставили опрему на миру.

1,3 miliona srba nije završilo osnovnu školu, kakav znak da mu da? Dimni?
Прво, хоћеш ли да поправиш граматику или да то ја учиним?
У свакој реченици се назив Срби пише великим почетним словом.

Друго, "заборавио" си да кажеш да осам разреда основне немају само две групе у Србији - стари људи којима у њиховим условима велика школа није ни требала и Роми, углавном преварени и наретани од других Рома да раде свашта.

Када њих искључиш, основна школованост и писменост је скоро потпуна.

Врло је компликовано направити да уређај препозна да ли машеш руком, ногом, штапом или да се већ нешто девето догађа.
Може да се проба са командовањем гласом... ако би дивљаци који се повремено појављују оставили опрему на миру.
Imas u skoro svakom mobilnom prepoznavanje da li si ekran dotakao uvetom ili prstom. Da ti uvo ne bi biralo funkcije iz menija....

Senzor je verovatno na ivici da bude dzabe.

Прво, хоћеш ли да поправиш граматику или да то ја учиним?
У свакој реченици се назив Срби пише великим почетним словом.

Друго, "заборавио" си да кажеш да осам разреда основне немају само две групе у Србији - стари људи којима у њиховим условима велика школа није ни требала и Роми, углавном преварени и наретани од других Рома да раде свашта.

Када њих искључиш, основна школованост и писменост је скоро потпуна.
1,3 miliona starih i roma, ostalo sve doktori nauka :rotf:

Back