Odgoj malih štenaca

• Začetnik teme Začetnik teme chika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Laci.....čestitam na diplomi i na uspešnom spašavanju Srećka....Jako je lepo kuče, sigurna sam da ćeš ga naučiti ono što svaki pas mora da zna.... nadam se da ćeš još ponekad da nas obraduješ sa nekom slikom ....Veliki posao si odradio...svaka čast...

Prošle nedelje je Srecko jeo, tata je prolazio tik pored Srećkove glave i Srećko ga je pošteno zgrabio za nogu.
Ranije se to nikada nije dešavalo. Davao sam Srećku hranu i mazio ga bez problema.
Uvek maše repom, nikada ne reži... Ovo je bio žuti karton i ako se bilo šta slično ponovi tata će, najverovatnije, uspavati Srećka.

Ima li neko predlog šta bih mogao da uradim kako se ovako nešto ne bi ponovilo?

Osim toga me interesuje kada mogu da sterilišem Srećka.
Tata već neko vreme ima tu ideju, a posebno posle Srećkovog ispada.
Srećko sada ima nešto malo više od 8 meseci.

Pozdrav!

Au, baš ga drma pubertet! :sad2: Na kastraciju može i odmah, samo nađi pouzdanog veterinara. A da se ovo ne bi ponovilo, nije dovoljno samo ti da radiš, moraju svi ukućani uključujući i tatu, da bi malac shvatio svoje mesto u "čoporu". Pogledaj malo Šaptača psima, petkom uveče na National Geographic-u mada ima i online da se nađe ne znam koliko ciklusa, a ima i svoj zvanični sajt.

Prošle nedelje je Srecko jeo, tata je prolazio tik pored Srećkove glave i Srećko ga je pošteno zgrabio za nogu.
Ranije se to nikada nije dešavalo. Davao sam Srećku hranu i mazio ga bez problema.
Uvek maše repom, nikada ne reži... Ovo je bio žuti karton i ako se bilo šta slično ponovi tata će, najverovatnije, uspavati Srećka.

Ima li neko predlog šta bih mogao da uradim kako se ovako nešto ne bi ponovilo?

Osim toga me interesuje kada mogu da sterilišem Srećka.
Tata već neko vreme ima tu ideju, a posebno posle Srećkovog ispada.
Srećko sada ima nešto malo više od 8 meseci.

Pozdrav!

Cestitke za diplomu sa veeeeeelikim zakasnjenjem,izvinjavam se za zakasnjenje jer stvarno zadnjih mjesec dana nisam bila bas aktivna pa nisam ni mogla da vidim ,,,,Srecko je presladak,a to sa hranom sto je ujeo tvog tatu meni se desilo pre 3 meseca sa mojim psom skotskim ovcarom samo umesto tate bila je mama ali nije je ujeo nego je krenuo ali se ona izmakla,,,vise se to nije ponovilo a to je verovatno bilo zato sto se naljutio zbog kupanja :)) taj dan se kupao a mozda je bio malo gladan a u pitanju je bilo meso (ne zivo-Kuvano)...Ja ti zelim sve najbolje jer ne bih zelela da uspavaju Srecka :)))

Evo da i ja nesto napisem pre svega da ti se zahvalim sto si postavio ovu temu i najvaznije slike ,pre tacno mesec dana se pojavilo stene na mojim vratim koje je istog urasta kao tvoj srecko ,predpostavio sam da je rotvajler ali naravno hteo sam da proverim cisto iz radoznalosti i trazio sam trazio ali nisam mogao da procenim po slikama dali je isti ,dok danas nisam otkrio tvoj post na forumu svaki detalj je isti sad ako nije problem da mi odg na nekoliko pitanja.?
-pre svega dali si siguran da je pravi rot ne mesanac ?(mozda si negde napisao ali nisam video :).)
-sta je najbolje cime da ga hranim ?
- i jel imas jos neki savet ? :))
usput moj se zove LAKI :DD

Poslednja izmena:
A da,vitamine pocni da mu dajes kada napuni 3 meseca,a za kolicinu vitamina pitaj veterinara (onog za kojeg ustanovis da je najpouzdaniji).

da li moze te da mi objasnite,imam stene malo mesec dana i od juce vidim da mu se prednja leva noga krivi kod zgloba, danas je pocela i desna po malo da se krivi,sta moze da bude i sta da mu dajem koje lekove,vitamine...hvala u napred.

Sa štenetom kod veterinara sutra ujutru, pošto je danas nedelja. Možda je "samo" rahitis, zbog "kvalitetne" ishrane, ali može da bude i mali milion drugih, ozbiljnijih stvari. Za početak, da se očisti od glista sad, pa za dve nedelje ponovo i da se hrani kako je Rayela napisala, junior granulama sa jogurtom. Svejedno kojim, sve su bolje od hleba sigurno, čak i one što koštaju 100-tinak din/kg.

Pozdrav, ovako imam pitanje.

Dobio sam štene (mešanac) sada je u 6 nedelji. Ovako. Kada smo ga dobili uveče sam mu dao porciju granula natopljenom sa mešavinom vodom i mleka (kozijeg jer sam čitao da je to najsličnije mleku psa i to je pojeo bez problema), međutim jutros je već druga priča, jer ujutru je probrljavila, popodne isto tako, nije ni pola pojela od ponuđenog (ista količina granula, pola čaše od jogurta).

E sad jel moguće da se sinoć prejela ili je u pitanju nešto drugo. Jel bi trebao te granule izdrobiti ili ostaviti malo više da omekšaju?

Kupi u humanoj apoteci Soltrik sirup i daj joj 2x dnevno 3 dana za redom na vrh kašičice, verovatno ima gliste. Za nedelju dana, kad bude imala 7 nedelja, vodi je kod veterinara da primi vakcinu, a sa 8 nedelja joj ponovi tretman protiv glista. Revakcina 4 nedelje posle prve vakcine.

- - - - - - - - - -

Ali svakako ne bi bilo loše da je i veterinar pregleda i da i on potvrdi sve oko čišćenja i vakcinacije.

Back