Odglumiti srecu

ako si ti taj koji glumi srecu onda verovatno imas i svoje razloge za to...
ako smatras da neko drugi glumi srecu zasto mislis da si u pravu?
a sta tacno znaci odglumeti srecu?
ja recimo smatram da je sreca stvar licnog izbora...sto nekome moze lako da zvuci kao glumljenje...da li na to mislis?

ja recimo smatram da je sreca stvar licnog izbora...sto nekome moze lako da zvuci kao glumljenje...da li na to mislis?

Kažeš - "srećetina" ?
Blago tebi, tebe ošinulo u startu !
Nemaš potrebe da glumiš...

koji su razlozi glumljenja srece kad je covek u stvari tuzan i koje to posledice ostavlja na psihu

Спречава потребу за глупим питањима, које не бих желео да чујем или да на иста питања одговарам. Човек мора да носи своју тежину кроз живот, свидело ти се или не шта ти је живот све напаковао, то мора да се тегли.

Спречава потребу за глупим питањима, које не бих желео да чујем или да на иста питања одговарам. Човек мора да носи своју тежину кроз живот, свидело ти се или не шта ти је живот све напаковао, то мора да се тегли.

Da...

koji su razlozi glumljenja srece kad je covek u stvari tuzan i koje to posledice ostavlja na psihu

Razlog je da ne povrediš druge oko sebe, a unutar sebe si potpuno uništen ili u takvoj deprisiji kakva se ne može meriti konvencionalnim psihološkim pristupima.

Naš narod je navikao na depresiju, potpuno. Ljudi nisu svesni toga kada su depresivni.

posledice su ocigledno trajno stanje izmenjene svesti koja se nalazi u raskoraku odnosno izmedju moguceg a tako blizu i onog sto se mora

- - - - - - - - - -

recimo ,glumljenje srecne porodice zbog dece i okoline

Mislim da ljudi glume srecu iz razloga da drugi ljudi ne bi slucajno pomislili da su nesretni. Veoma je vazno u danasnje vreme sta o tebi misle i da nemas nikakvih slabosti, jer nije IN ako si tuzan. Posledice su, tako ja bar mislim, jedan besmisleni zivot i krize u drustvu.

Ne glumi se samo sreca, glumi se svasta. Moras znati talasati sa gomilom, precutati glumu ako je primetis, inace sledi kazna. Ljudi su masovno lazni, zive u lazi, ili kako Nice rece: Laz je uslov zivota. Drugim recima, da ne lazu, da ne glume, ne bi opstali.

E fala onom ko ispravi ono "odglumEti", sad mogu da kliknem i udjem na temu....

- - - - - - - - - -

Zapravo ne znas ko je tuzan a ko srecan, pogotovo ako glumi, tako da pod 1) nemoj drugima imputirati ono sto ti mislis da je stvarnost, a pod 2) - ako je uistinu covek tuzan a "glumi veliku srecu i lepo raspolozenje", onda je prosto - radi se o reakcionoj formaciji, veoma jakom i cesto upotrebljavanom mehanizmu odbrane licnosti.

Sad tema moze da ode lock. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Ne glumi se samo sreca, glumi se svasta. Moras znati talasati sa gomilom, precutati glumu ako je primetis, inace sledi kazna. Ljudi su masovno lazni, zive u lazi, ili kako Nice rece: Laz je uslov zivota. Drugim recima, da ne lazu, da ne glume, ne bi opstali.

Da, da da.... Mhm..... Samo da ti jos nagovestim da se psihologija bas veoma lepo bavi i sa ljudima koji govore o drugim ljudima.... Nesto... U vecini slucajeva se radi o projekciji. .....Tako onaj koji misli da ga svaka zena, devojka vara, zapravo projektuje iz sebe nesigurnost, ljubomoru, on je varao, pa misli da je ceo svet prevarantski itd.

Takodje, dosta toga bi se moglo i analizirati o coveku koji je ubedjen da je ceo svet lazan. Ljudi gledaju na svet i dozivljavaju ga, bas onako kakvo im je unutrasnje psihicko stanje, a mogu i previse pozitivno a i previse negativno gledati.

Da, da da.... Mhm..... Samo da ti jos nagovestim da se psihologija bas veoma lepo bavi i sa ljudima koji govore o drugim ljudima.... Nesto... U vecini slucajeva se radi o projekciji. .....Tako onaj koji misli da ga svaka zena, devojka vara, zapravo projektuje iz sebe nesigurnost, ljubomoru, on je varao, pa misli da je ceo svet prevarantski itd.

Takodje, dosta toga bi se moglo i analizirati o coveku koji je ubedjen da je ceo svet lazan. Ljudi gledaju na svet i dozivljavaju ga, bas onako kakvo im je unutrasnje psihicko stanje, a mogu i previse pozitivno a i previse negativno gledati.

Znam, to ti je veciti argument koji koristis, ali u mom slucaju se ne radi o projekciji. Ljudi su toliko lazni i nesrecni da ujedaju druge i smestaju drugima ne bi li ublazili licnu nesrecu. Funkcionisu po principu da se "drugi nisu dovoljno napatili", pa su srecni kad neko pati. Ne kazem da su svi takvi, ali gomila jeste. Tvoj stav po kojem je sve u zivotu lepo, sjajno i bajno, kako su svi super i posteni i kako te niko nece napasti ako ga nisi dirao, moze da govori o tome da nisi mnogo prosao u zivotu. I ja sam nekad mislio tako. Kasnije, kad se zivot zakomplikuje, tek ces onda da vidis sta su ljudi.

Back