Ode i Crna Gora napred

Pa?

Ne treba nikoga proterivati niti širiti mržnju.
takođe besmislena je priča o titovim janičarima i to mi deluje na teoriju zavere.

Ja nikad nisam bio za zajednicu Srbije i Cg ali nikad ne bih ni proterivao nikoga ko želi da živi ovde.

Nije teorija, a jeste zavera. To su istorijske cinjenice. Prava intelektualna elita Srbije i Bg je zavrsila na "pasjim grobljima". To je istorijska cinjenica.

marko,

pa ako nisu zadovoljni neka idu. Voleo bi da docekam taj dan da svi kojima se Srbija ne svidja i nesrecni su u njoj odu gde im je bolje ... al' ne, oni bi da sede na dve stolice, jer stare navike tesko umiru.

1. Crna Gora nije kamenje i zmije kako mnogi misle. Cak sta vise, po reljefu se vrlo malo razlikuje od Jugozapadne Srbije.
2. Oni koji misle da CG nemoze bez nas su u pravu - ali samo u slucaju da nemaju nikog drugog... posto su nas odyebali, a ledja im cuva EU, Rusija i SAD u vrlo kratkom roku CG ce doci do nivoa Slovenije.

Razlozi:

- CG je mala zemlja te, 1mlrd $ ulaganja u nju je 10X vece od 1 mlrd $ ulaganja u Srbiju
- Broj stranih turista koji letuju u njoj ce se povecati do neslucenih razmera, jer stranci ne zele da doju u Srbiju, jer nas smatraju Nacistickim koljacima i primitivcima.
- Uvek popularni sverc
- Ledja im cuvaju Rusi, Ameri i EU (nije tajna da su Rusi finansirali kampanju za nezavisnost, SAD zeli daih uzme iz Ruskih saka... kao i EU)

3. Crnogorci koji su ostali u Srbiji su mahom Srbi rodjeni dole, jer pravi Crnogorski Nacionalista ce pre studirati/ziveti/raditi u Zagrebu, Sarajevu, Tirani i Rimu nego u BG.

Ja ne sumnjam da je buducnost CG svetla, ali ono sto mene brine je buducnost Srbije.

1. Imamo mnogo los ugled u svetu. Kao Ruanda ili Sudan npr... Sto za direktnu posledicu vuce i smanjenje investicija
2. Nemamo ni jednog tradicionalnog prijatelja i saveznika, te smo primorani da ih sticemo. Po mom misljenju moramo stisnuti zube i zboraviti na gorcinu i zlo kome su kumovali EU i SAD i okrenuti se njima. Samo ako SAD i/ili Nemacka (EU) mogu da pomognu ovoj zemlji da se razvije i da zauzme ono mesto koje joj i pripada.

- Na Kineze treba da zaboravimo, jer oni gledaju svoj interes, a on je da iznerviraju i da podyebavaju SAD. Ne smemo dozvoliti da nas cak i Kinezi koriste kao marionetu!
- Rusija. Uvek aktuelno pitanje. Zaboravimo na njih jednom zauvek i kernimo tamo gde je bolje. Moramo pobeci iz kaljuga istoka, ka asfaltu zapada. Nije tesko videti da Rusi igraju kako hoce i da nemaju previse emocija i interesovanja za nas. uvek su podrzali Bugare pre nas, a sad i otcepljenje CG, koje su Rusi finansirali i odradili.
- Ostale istocne zemlje su jos jadnije i bednije od nas te na njih nema potrebe ni trositi reci.

3. Treba da shvatimo ko smo i sta smo. Ova drzava se mnogo promenila od mracnog vremena svinje sa Dedinja i zaista bi mi bilo zao da se to vreme opet vrati. Moramo uciti iz istorije, jer suvise mnogo puta smo pravili iste greske.

4. Unija sa Belorusijom i Rusijom je najveca glupost koju mozemo i da posmatramo kao opciju

5. Decentralizacija se mora izvrsiti, ali tako da se ukine autonomija kakva postoji danas, a da se drzava forumlise na principu "opstinskih autonomija" sto znaci da svaki grad ima potpunu ekonomsku nezavisnost

Srbija danas stoji na raskrsinici: Hocemo li postati najrazvijenija drzva Balkana ili najveca rupa Evrope zavisi samo od nas...

Torrente-BG:
A biti samo srpski znaci biti za sto manju Srbiju,bez Vojvodine,KiM,Raske,Timocke i Negotinske krajine,juga Srbije...

Ne znaci. To znaci biti za oslobodjenje i ujedinjenje svih srpskih zemalja! Kao sto je Misic rekao: " ... ne tamo gde nase zelje i ambicije izbijaju na povrsinu, vec onde gde je istorijski i etnicki uvek bilo srpsko ... "

Biti srpski patriota znaci voleti svoju Srbiju vise od svega i biti za ekonomsko, vojno i geopoliticko jacanje Srbije kao i resavanje nacionalnog srpskog pitanja na Balkanu tj ujedinjenja svih srpskih zemalja u jednu srpsku drzavu.

Sve druge nacije su uglavnom resile svoje nacionalno pitanje u Evropi, a mi Srbi smo od gotovog posla 1918. godine od toga napravili veresiju. Tj nasa tadasnja elita je to uradila pa zato sad mi mora da ispravljamo njihove greske.

Eraserhead:
Oćeš reći da su Srbi manje sposobni pa ne mogu od njih da se izbore.

Pa, cuj, kad neki konjobari, koji, btw, imaju polucrnogorsko preklo, uspevaju da se, u smutnim vremenima iza nas, toliko obogate, pa jos postanu shefovi biroa za komunikacije u Vladi Srbije, onda Srbi treba dobro da se zamisle, koliko su sposobni...jer nisu uspeli te stvorove da sprece i preduprede...pitanje ti je, sasvim na mestu.

Back