Odbrana ili ne licnog stava?

Ne radi se tu samo o politici...čoporativnost cveta u svim manjim lili većim firmama.....ja se posle izvesnog vremena, ne mogu reći ukolopih ali sanalazim se, a tome ima dve godine, već i dalje teram svoju logiku i stav, ćutke doduše, ne pametno je čoporu iznositi stav, a sam si i ne naoružan.......rad kod privatnika ti ne dozvoljava da reaguješ ako si sam....nemamo pravo na sindikat, radimo za praznike, gazda urla, ako sa pauze zakasnimo ma bukvalno minut.....
Svesnost da je posao teško naći ide kapitalistima majmunima na ruku i to je to....

[/B]

Onda bi diskusija bila mrtva,tj ne bi postojala.Na kraju krajeva,licni stav sticemo i iz neke diskusije,kada se iznesu veci broj misljenja,te se odlucujemo za jedno,ili formiramo neko svoje.Mislim,nema coveka koji ima stav bas o svakom pitanju.
Mada mnogi prihvataju model ponasanja bez preispitivanja ZASTO bas tako a ne drugacije,i takvima je zivot laksi jer se uklapaju u stereotip,dok oni koji iznose svoj stav koji je drugaciji od vecinskog,biva proglasen agresivnim!
Jedno je izneti stav... drugo je biti agresivan kad ga iznosiš i radiš to gde realne potrebe za tim nema...

Ma da, jedno je kontriranje radi kontriranja..to mi je bezveze, nego imas svoj stav pa ga iznosis svakako, i nekad se potrefi da si kontras, a nekad se potrefi da mislis isto kao i neka tamo vecina..to mi nekako najnormalnije dodje..
A sto se posla tice, tu je drugacija situacija nekako, uglavnom vecina nas ima neke shefove, pa ako mu se suprotstavis drsko, mozes da popijes otkaz, samim tim je normalno mozda u tim situacijama precutati..mada ne znam kako bih trpela da mi je shef neka majmuncina, i da moram da cutim i smeskam se...srecom pa je ovaj moj ok

Мало је ружно и увек бити антипротиван свему што те окружује, зрелост је и у налажењу мере у реакцијама и ставовима.

Slažem se,niti sam ja uvek 100% u pravu,niti osobe s kojim razmenjujem stavove,postoji granica do koje se ide.
Ali,kao i uvek ali,preko nekih stvari ne mogu da pređem.Mnogo je lakše sakriti se u grupi,ostati neprimetan,ne
izazivati sudbinu.:)

Da li se pre priklonite grupi u nekom cinjenju,tj ponasanju,ili zivite po svom ubedjenju?

Ako ja kao pojedinac imam ovakve stavove, onda i neka druga grupa ljudi, rođena sa sličnim senzibilitetom, ima slične principe i merila. I tu se ja onda sasvim fino uklapam, među takve ljude.

A, ako ta nazovi grupa, ne vrednuje ono što ja mislim da je ispravno, i merodavno, ja nisma među takvim ljudima i u takvim grupama...pa teram po svom.

Mogu ja i sama. Jer znam u šta verujem i zbog čega.

Izeš sve, i šta dobiješ, stekneš, umeš i znaš...ako izgubiš sebe.

A, to nije opcija, kada sam ja u pitanju.

Ako mora tako...let it be. :)

:hvala:

Свој став браним аргументовано, ма колико се то већини не допадало.

Коштало ме на факултету, у друштву, у породици, два пута сам смењивана због тога.

И - и даље износим и браним свој став, који се некада поклопи са ставом већине, али чешће иде против.

Да није људи који бране своје ставове, живели бисмо у стаду.

Свој став браним аргументовано, ма колико се то већини не допадало.

Коштало ме на факултету, у друштву, у породици, два пута сам смењивана због тога.

И - и даље износим и браним свој став, који се некада поклопи са ставом већине, али чешће иде против.

Да није људи који бране своје ставове, живели бисмо у стаду.

Tacno tako,mada bih pre rekla da bi ziveli u pecini,jer"stada"su i dalje prisutna.

Šta se ovdenpredpostavlja kao pripadnost grupi. Politička partija?, Osećanje pripadnosti svojm narodu. Osećanje pripadnosti porodici? . Ove su stvari potpuno različite po sadžaju i karakteru.

Pa i nema razlike ako ides protiv sebe bilo da se radi o porodici,narodu,politickoj partiji ili verskoj zajednici.Mada verska i politicka zajednica uslovljavaju da cutis,ne mislis i nista ne pitas.Zato se licno i ne prikljucujem takvim grupama.

Врло често сам била једина која се буни а светина је ћутала к'о да је мртва.

Шта је у питању? Тупост, страх, инерција, ментална одузетост?

Ništa od toga , mislili su da si u pubertetu, ako je to bilo u tim godinama, ili da si čudak, tako i ja pa znam :D

Ko? Ja? Ako nauka drugacije ne utvrdi nadam se da jesam, mada nije mi lako, nije... :rumenka: :)

Nije da nije :neutral:

Cekaj bre Ptico, kako ti uspeva da uvek odbranis svoj stav, kako to da se nikada nisi zamerila nekom ko na bilo koji nacin, makar indirektno, moze da utice na tvoju sudbinu?

Ne odbranim ja uvek moj stav :), ali bez obzira TO ostaje MOJ stav :D, nisam se namerno zamerila nikome, nenamerno možda i žao mi je :confused: ako jesam, volim malko da zezam iskomplexirane budale i snobove :lol:, to mi slabost :think:, šta ću.
A da li neko može da utiče na moju sudbinu? Sigurno da, ko zna ko donosi odluke, mi smo samo lutke :)

Back