Meni se to desava.. Evo ,vec 5 godina ide ja ne mogu da nadjem djevojku. I dosta mi fali neko ko me moze saslusati,razumijeti i dati mi pametan savjet. Imam ja drugova ,ali nije to to. Drustvo mi je tako da se sve uvijek okrece na zezanje. Mozda bih i nasao, da sam drugacije ponasao. Hocu da kazem da je bilo dosta djevojki koje su meni prvom prisle i koje su zeljele da se upoznaju sa mnom, ali ja nisam htio njih. Dok, djevojke koje se meni svidjaju ne zele mene. Izgubio sam vise i samopouzdanje, tako kada vidim neku djevojku koja mi se svidja i ne prilazim, jer imam osjecaj da cu se samo jos jednu korpu dobiti, pa bolje i da ne prilazim. Daleko od toga da sam dosadan, ruzan , manje inteligentan, ali jednostavno me nece sa djevojkama. Mozda bih ja mogao naci neku sponzorusu na nova kola ,ali to mi ne predstavlja zadovoljstvo. I koleginice na fakultetu su govorile o meni u superlativima. Tipa: " Ti zasluzujes neku finu djevojku.. Blago onoj koja bude sa tobom" . U fazonu: " Eh, da imam momka kao ti,ali da nisi ti" .

Tako sam prije nekoliko primjetio jednu djevojku i evo ima sigurno preko pola mjeseca da razmisljam da li da pridjem da se upoznamo ili ne.. Imam tu dozu bojaznosti,tacnije nisam siguran ni sta je. Osjecaj da idem da "izgubim utakmicu" i da nemam sanse da pobjedim. Vise nema ni tih koje bi htjele nesto sa mnom. Gledam drugove kako ulaze u veze, raskidaju, pijem sa njima kada pate, djelim savjete , a ja ih najvise trebam.. Malo sam se previse raspiso,ali sam otvorio dusu .. Imao bih ja jos toga ovde pisati ..

Nadam se da niko nece do kraja procitati ovaj pacenicki tekst
Poprilicno se prepoznajem u ovome, i milion puta sam cuo to "e da su svi momci kao ti", "e da mi je neko kao ti". Pa sta meni fali, majke ti?
Ali to je jednostavno, i tu je pristup los. Ne treba se postavljati prema devojci u najboljem svetlu, kao dobra osoba, rame za plakanje i sta sve ne, i onda ona da kaze "e on je super decko bas, sada cu sa njim da se smuvam". Ne ide tako, devojku moras da isprovociras, tj. privuces kao muskarac. Neka si ti kulturan, i dzentlmen, i licni psiholog njoj, to su sve super kvaliteti koje prijatelj treba da ima. A i realno, jedan deo muskaraca sa takvim taktikama pokusavaju da se priblize, tj. uvuku zenama pod kozu, da se pokazu kao super najbolji momci na svetu, a one samo da im padnu u zagrljaj, ali ne ide tako. Obicno se i takvi momci boje da pokazu da se zainteresovani, paze na svaku rec koju izgovore, jer mora da se pokazu u najboljem svetlu. Sve je to ok donekle, ali onda se nikada ne pokazes u pravom svetlu.
Zato je i bolje pokazati se u pravom svetlu, pa makar bio i skotina, sebicnjak, nema ulizivanja, zezanja, to ti je sto vidis, hoces ili neces?
Sad, treba i petlje za to, jer u dobrom delu slucajeva se popije noga, a ako nisi neki frajer da ti prilaze stalno i da stalno muvas, fali samopouzdanja za to. Ali definitivno je lakse ne truditi se da se dodvoravas, pokazes kao super dobar decko.
Na kraju, ona ako hoce nesto sa tobom ona ce dati neki signal koji je koliko-toliko direktan. Ako nije zainteresovana, mozes da budes profesor bontona i sta sve ne, nece pomoci. Tako da, ako se ti jedini cimas i trudis, dokazujes i sta sve ne, verovatno i nije toliko zainteresovana, i mozes da ne gubis vreme vise, jer najverovanije koristi nema, ili ako ti prija njeno drustvo kao drugarice (koju verovatno nikada neces kresnuti) nastavis po starom.