ODBIJANJE SKOLE, skolska fobija /school refusal

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da je to dete na vreme dobijalo batine nebi bilo tako razmazeno. cuj bre, nece u skolu?
sutra taj nece ni da radi,
bice samo jos jedan promaseni slucaj sto sedi po kladionicama i valja d op na sitno. zivi bili pa videli
da je to dete na vreme dobijalo batine nebi bilo tako razmazeno. cuj bre, nece u skolu?

Dete nije razmazeno, niti roditelji imaju los vaspitni stil (a i da imaju opet dete ne bi moglo da razvije ovo sto je razvilo).
Dete ima 99% genetskih anomalija u DNK lancu (kao i svi mi manje vise za nesto) i bilo je samo pitanje vremena kada ce uticaji socijalne sredine isprovocirati odr. stanje koje je najvise genetski uslovljeno.

Da ne govorim da se deca batinanjem ne vaspitavaju i ne uce nicemu osim "zakon jaceg, kad ne umes drugacije, a ti proizvodi fizicku silu nad inferiornijima". Svi skoro nasilnici imaju anamnezu fizickog, psihickog, sexualnog, socijalnog zlostavljanja.
Razne psihicke bolesti i poremecaji, posebno iz disocijativnih grupa, i stresnih poremecaja (npr post traumatski stresni poremecaj) imaju etiologiju upravo u pretrpljenim traumama, zlostavljanjima, neumesnim kaznjavanjima, zapustanjima, zanemarivanjima, pa kao adaptaciju na traumaticno iskustvo razvijaju stanja, poremecaje, sindrome i bolesti.

Da si ti na vreme dobijao batine ne bi danas pisao ovako napamet.
Ti ces vrsiti neku predikciju i prdeti u lice njegovim roditeljima koji ovo citaju?
Ti znas da ce biti promaseni slucaj dete i da ce sedeti po kladionici, valjati drogu i sl?

Kako te nije sramota da tako pricas za jedno bolesno dete?

Edukuj se. I ne osudjuj i ne etiketiraj. Ne predskazuj kao baba Vanga sa ad hominem negativnom konotacijom. Posebno bolesne. Posebno decu.

Poslednja izmena od moderatora:
Da si ti na vreme dobijao batine ne bi danas pisao ovako napamet.
Ti ces vrsiti neku predikciju i prdeti u lice njegovim roditeljima koji ovo citaju?
Ti znas da ce biti promaseni slucaj dete i da ce sedeti po kladionici, valjati drogu i sl?

To je toliko gnusno, da je više za "no comment"

Primitivizam na prokletom balkanu, je toliko ukorenjen, da će tu valjda zadnji i opstati. Inače pisao sam opsežan komentar na ovu temu, ali je prvo nestao, pa mi se učinilo, da je tema obrisana, pa nije ni stigao gde je trebalo :(

Te genetske anomalije, kod kojih psihičkih poremećaja su utvrđene ?

To, što je jedno od zapažanja, da je dete impulsivno i perfekcionista, mislim da upućuje na autizam. I to, što ne govori roditeljima, da ima probleme u školi, to nije normalno za dete

Ja nemam autizam, ali imam jedan vid psihičkog deficita. Rano su mi se javili neuroza i prisilne mislii , određeni kompleksi . I danas osećam napetost u kontaktu sa drugima . I mene su maltretirali u školi, ali sam uvek o tome obavstio mog tatu, koji je morao lično da obavi razgovor sa tim idiotima. Nije normalno da dete neće da se poveri roditeljima i da se izjada. Kvarenje i odbijanje pisama, mislim da upućuje da nije reč o nekoj psihozi, nego o autizmu, kao i penjanje na drvo. To je za psihijatrijsko praćenje i čuvanje nalaza, da bi mogla da se ostvare bar neka socijalna prava

Ali, nažalost, čini se da se postavljač teme neće više javljati

Poslednja izmena:
To je toliko gnusno, da je više za "no comment"

Primitivizam na prokletom balkanu, je toliko ukorenjen, da će tu valjda zadnji i opstati. Inače pisao sam opsežan komentar na ovu temu, ali je prvo nestao, pa mi se učinilo, da je tema obrisana, pa nije ni stigao gde je trebalo :(

Te genetske anomalije, kod kojih psihičkih poremećaja su utvrđene ?

To, što je jedno od zapažanja, da je dete impulsivno i perfekcionista, mislim da upućuje na autizam. I to, što ne govori roditeljima, da ima probleme u školi, to nije normalno za dete

Ja nemam autizam, ali imam jedan vid psihičkog deficita. Rano su mi se javili neuroza i prisilne mislii , određeni kompleksi . I danas osećam napetost u kontaktu sa drugima . I mene su maltretirali u školi, ali sam uvek o tome obavstio mog tatu, koji je morao lično da obavi razgovor sa tim idiotima. Nije normalno da dete neće da se poveri roditeljima i da se izjada. Kvarenje i odbijanje pisama, mislim da upućuje da nije reč o nekoj psihozi, nego o autizmu, kao i penjanje na drvo. To je za psihijatrijsko praćenje i čuvanje nalaza, da bi mogla da se ostvare bar neka socijalna prava

Ali, nažalost, čini se da se postavljač teme neće više javljati

Postavljac teme se mozda i nece javiti, zato sto je prvih nekoliko odgovora dobio sledece retardacije: "Nije ti biVeno dete na vreme, trebas ga olesiti od batina", "Nikakva si majka, e sad se zalis a kada je trebalo da ga batinas i zlostavljas ti si ga pustala ispred TVa da po ceo dan gleda crtace i TV da ga vaspitava", "Pazi molim te, nece u skolu - ma njega nije niko do sada lepo lemao bejzbolkom, da vidis kako bi trcao u skolu i sl".

P.s. I meni po malo lici na neki oblik autizma, moze cak biti i Aspergerov sindrom, mada da ne delimo dijagnoze napamet, ima dete svoje lekare.... U svakom slucaju radi se o pojacanoj anxioznosti, fobicnosti, losem socijalnom zivotu u vrsnjackoj grupi, normalni stresori za njegov uzrast su za njega prevelika draz i ne moze se adaptirati uz male napore, a sve to moze da bude simptomatologija nekog stanja, sindroma, poremecaja, bolesti, a sta tacno, reci ce lekari koji se bave detetom in vivo.

Ono sto mozemo zasigurno da konstatujemo je sledece :
1) Samo dete kao dete, nije krivo za ono sto ga muci i za ono sto ga onemogucava da uradi, kao i za ono sto ga determinise da radi.
3) Roditeljski vaspitni stil, zanemarivanje i neadekvatni rad u skoli moze da oteza decaku ceo proces, ali sve to nije UZROK njegovog glavnog problema.
3) Ovo je mnogo vise od normalnog teranja hira nekog ucenika "Necu da idem u skolu, smor je, hocu da sedim kuci i gledam crtace...Jaoooj pa nemoj tako mamino zlaaato - Ocu! - Dobro mamino zlato nemoj da vices na mamu, slagacu uciteljicu da si bolestan pa igraj video igre jedno nedelju dana".
Ovom detetu ne nedostaje ni pravog vaspitanja, ni bolje majke i oca, ni bolje skole, ni mirnija vrsnjacka grupa u skoli. Cak i da bude "glavni u skoli" i da ga svi vole, hvale i sl, on ce i dalje odbijati da ide u skolu, izvrsava zadatke, nece biti psihicki spreman da izdrzi 45 minuta na casu, pogotovo da sedi i da cuti, penjace se i dalje po drvetu i sl.
Dakle, mozemo ga odradi od batina, on ce i dalje to raditi sa jos gorim nusefektima od batinanja.

Aman narode, tako ste i pre nekoliko vekova lecili levake, ridje ljude, ljude koji mucaju, epilepticne ljude ste nabijali na kolac uz izgovor da je to los covek koga zaposeo demon i sl.
Sramota je kada vidimo da u 2015. godini neki koji vuku DNK od tih retarda iz proslosti i dalje imaju iste poglede na svet kao njihovi neobrazovani preci, iako zive u informatickoj dobi homo sapiensa.

P.s. 2 - Ovo tvoje stanje mi lici kao OKP - opsesivno-kompulsivni poremecaj (neuroza). Pored prisilnih misli, da li si pravio i neke kompulsivne akcije, ponasanja ? Trebao si to da lecis, a ne da ti ostaje sve do danasnjeg dana, pa cak i u najmanjem obliku.

A deca kao deca, ne znaju sta je sve to i to je odmah alarm njima za - "Nije kao mi, nesto mu fali = los je, zao je, treba ga izopstiti iz komune, eliminisati, diskriminisati". I dovoljan je samo jedan takav buzdovan da cela grupa pocne da deli njegovo misljenje, evo npr kao ovaj buzdovan kome sam gore odgovorio, sa takvim pogledom na svet i ljude, on koji bi batinao malo dete na silu da mu on promeni celu biohemiju mozga i neurologiju, psihologiju. Jeste, sve ce to batinama da se preuredi, u svakom Domu zdravlja postoji batina jedna okacena na zid kao prirucno sredstvo lekarima, pa u slucaju potrebe, razbiti staklo, kao za aparat za gasenje pozara....

E takvi kao ovaj u skoli zlostavljaju drugu decu, otezavaju im zivot, diskriminisu ih, prave problema svim zaposlenim licima tamo itd.

P.s. 2 - Ovo tvoje stanje mi lici kao OKP - opsesivno-kompulsivni poremecaj (neuroza). Pored prisilnih misli, da li si pravio i neke kompulsivne akcije, ponasanja ? Trebao si to da lecis, a ne da ti ostaje sve do danasnjeg dana, pa cak i u najmanjem obliku

Da, kompulsivne radnje su mi se javile sa 11 godina prvi put. Manifestovale su se u tome da sam od jednog trenutka imao, potrebu da stanem u jedan ugao ili neko manje vidljivo mesto i da nekoliko minuta po nekoliko puta na dan gledam u nebo. Kasnije se to javilo, kroz pojačanu religioznost sa samo 12 godina i da odem u drugu sobu i tu izgovaram neke svoje molitve

Kasnije se to malo umanjilo, ali kada kod osetim neki pritisak javljala mi se potreba da palim svetla po više puta, da klečim, da kada idem negde zastanem i dodirnem zemlju, kao da vezujem pertlu

Sada kada izlazim iz sobe skoro redovno , palim i gasim svetlo četiri puta

Često, mi se javljaju prisilne misli. Odjednom, počinju da mi se stvaraju slike bolesti ubistva, smrti, skrnjavljenja , često vezano za osobe sa interneta. I onda opet moram da izvodim rituale, da smanjim napetost

Postoji neka tabela, kriterijuma koji je sastavio američki psihijatar , za shizoidnu ličnost. Nalazim se u svim tim kriterijumima, začinjeno sa neurozama i potrebama za ritualima

Lečenje je bilo iluzorno , pogotovo početkom devedesetih , a ni sada nije bolje, plus nisam iz beograda. Ali šta da se radi iz ove kože se ne može

Pogotovo je ovo pogodio : https://en.wikipedia.org/wiki/Schizoid_personality_disorder

alternately feeling empty, robot-like, and full of omnipotent

occasionally strikingly amoral and vulnerable to odd crimes, at other times altruistically self-sacrificing

fluctuations between sharp contact with external reality and hyperreflectiveness about the self

tend to be lazy and indolent

Poslednja izmena:

nije dete bolesno nego mama sto kukumace na forumu jerbo je ukapirala da nema load game. ;)
niti se dete ne moz vratiti na fabricko stelovanje.
jbg, za decu nema majstora sto ce ih opravi.

nego brusli imas li ti neku diplomu da nam okacis da vidimo do koje dubine se prostire tvoja ekspertiza?
:zper:

jerbo nista gore nego kada strucno lice * za sta se predstavljas) daje losu dijagnozu.
u normalnoj zemlji bi ti krivicno odgovarao. tkd uzivaj dok smo jos bananalend

nije dete bolesno nego mama sto kukumace na forumu jerbo je ukapirala da nema load game. ;)
niti se dete ne moz vratiti na fabricko stelovanje.
jbg, za decu nema majstora sto ce ih opravi.

nego brusli imas li ti neku diplomu da nam okacis da vidimo do koje dubine se prostire tvoja ekspertiza?
:zper:

jerbo nista gore nego kada strucno lice * za sta se predstavljas) daje losu dijagnozu.
u normalnoj zemlji bi ti krivicno odgovarao. tkd uzivaj dok smo jos bananalend

Ne lupetaj bre gluposti, ti znas da li je dete bolesno ili zdravo, da li mu fali ovo ili ono? Nisi detetu ni oci video, niti si ga pregledao, nisi cak pazljivo ni pisao sta majka pise.
Ono sto si uradio je da si procitao retardirano naslov teme a onda expresno napamet dosao da pljujes, vredjas i omalovazavas majku bolesnice jedan.
Uz to pozivas i na batinanje bolesnog deteta.

A za mene ti ne brini. Ja ne lecim dete preko foruma, niti mu prepisujem lekove, niti batine kao ti i ostali retardi, niti ODGOVARAM MAJKU (sto vi radite) da se ne drzi prepisane terapije koju su prepisali i sugerisali deciji lekari i ostali strucnjaci koji su dolazili u kontakt sa detetom.

I da, retko ko od nas ovde moze da zaista pomogne detetu, pogotovo jer njegovo stanje nije cist inat i odbijanje da ide u skolu jer mu se ne svidja nastavnica, nego nesto mnogo, mnogo dublje i slozenije, teze. Sto neobrazovani nekulturni likovi poput tebe i ne mogu ni da znaju niti razumeju.

Ali posto ne mozemo pomoci detetu preko foruma i izleciti mu stanje 100%, ne trebamo bar da vredjamo, diskriminisemo, etiketiramo, bacamo grizu savesti i osecaj odgovornosti ni njegovoj majci ili ocu, jer su ljudi vec sigurno puno iscrpeli svoje psiholoske snage da se nose sa ovim problemom deteta, jos fali neki imbecil kao ti sa foruma da ponizava, vredja i etiketira roditelja bolesnog deteta da je los roditelj i da nema roditeljske kompetencije....

Uzivaj ti dok smo bananalend, jer samo u ovoj zemlji mozes doci i izvredjati tako socno, poniziti majku bolesnog deteta i javno pozivati na batinanje i fizicko zlostavljanje deteta koje je ZAKONOM ZABRANJENO i da bude nikom-nista.

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back