To je toliko gnusno, da je više za "no comment"
Primitivizam na prokletom balkanu, je toliko ukorenjen, da će tu valjda zadnji i opstati. Inače pisao sam opsežan komentar na ovu temu, ali je prvo nestao, pa mi se učinilo, da je tema obrisana, pa nije ni stigao gde je trebalo
Te genetske anomalije, kod kojih psihičkih poremećaja su utvrđene ?
To, što je jedno od zapažanja, da je dete impulsivno i perfekcionista, mislim da upućuje na autizam. I to, što ne govori roditeljima, da ima probleme u školi, to nije normalno za dete
Ja nemam autizam, ali imam jedan vid psihičkog deficita. Rano su mi se javili neuroza i prisilne mislii , određeni kompleksi . I danas osećam napetost u kontaktu sa drugima . I mene su maltretirali u školi, ali sam uvek o tome obavstio mog tatu, koji je morao lično da obavi razgovor sa tim idiotima. Nije normalno da dete neće da se poveri roditeljima i da se izjada. Kvarenje i odbijanje pisama, mislim da upućuje da nije reč o nekoj psihozi, nego o autizmu, kao i penjanje na drvo. To je za psihijatrijsko praćenje i čuvanje nalaza, da bi mogla da se ostvare bar neka socijalna prava
Ali, nažalost, čini se da se postavljač teme neće više javljati
Postavljac teme se mozda i nece javiti, zato sto je prvih nekoliko odgovora dobio sledece retardacije: "Nije ti biVeno dete na vreme, trebas ga olesiti od batina", "Nikakva si majka, e sad se zalis a kada je trebalo da ga batinas i zlostavljas ti si ga pustala ispred TVa da po ceo dan gleda crtace i TV da ga vaspitava", "Pazi molim te, nece u skolu - ma njega nije niko do sada lepo lemao bejzbolkom, da vidis kako bi trcao u skolu i sl".
P.s. I meni po malo lici na neki oblik autizma, moze cak biti i Aspergerov sindrom, mada da ne delimo dijagnoze napamet, ima dete svoje lekare.... U svakom slucaju radi se o pojacanoj anxioznosti, fobicnosti, losem socijalnom zivotu u vrsnjackoj grupi, normalni stresori za njegov uzrast su za njega prevelika draz i ne moze se adaptirati uz male napore, a sve to moze da bude simptomatologija nekog stanja, sindroma, poremecaja, bolesti, a sta tacno, reci ce lekari koji se bave detetom in vivo.
Ono sto mozemo zasigurno da konstatujemo je sledece :
1) Samo dete kao dete, nije krivo za ono sto ga muci i za ono sto ga onemogucava da uradi, kao i za ono sto ga determinise da radi.
3) Roditeljski vaspitni stil, zanemarivanje i neadekvatni rad u skoli moze da oteza decaku ceo proces, ali sve to nije UZROK njegovog glavnog problema.
3) Ovo je mnogo vise od normalnog teranja hira nekog ucenika "Necu da idem u skolu, smor je, hocu da sedim kuci i gledam crtace...Jaoooj pa nemoj tako mamino zlaaato - Ocu! - Dobro mamino zlato nemoj da vices na mamu, slagacu uciteljicu da si bolestan pa igraj video igre jedno nedelju dana".
Ovom detetu ne nedostaje ni pravog vaspitanja, ni bolje majke i oca, ni bolje skole, ni mirnija vrsnjacka grupa u skoli. Cak i da bude "glavni u skoli" i da ga svi vole, hvale i sl, on ce i dalje odbijati da ide u skolu, izvrsava zadatke, nece biti psihicki spreman da izdrzi 45 minuta na casu, pogotovo da sedi i da cuti, penjace se i dalje po drvetu i sl.
Dakle, mozemo ga odradi od batina, on ce i dalje to raditi sa jos gorim nusefektima od batinanja.
Aman narode, tako ste i pre nekoliko vekova lecili levake, ridje ljude, ljude koji mucaju, epilepticne ljude ste nabijali na kolac uz izgovor da je to los covek koga zaposeo demon i sl.
Sramota je kada vidimo da u 2015. godini neki koji vuku DNK od tih retarda iz proslosti i dalje imaju iste poglede na svet kao njihovi neobrazovani preci, iako zive u informatickoj dobi homo sapiensa.
P.s. 2 - Ovo tvoje stanje mi lici kao OKP - opsesivno-kompulsivni poremecaj (neuroza). Pored prisilnih misli, da li si pravio i neke kompulsivne akcije, ponasanja ? Trebao si to da lecis, a ne da ti ostaje sve do danasnjeg dana, pa cak i u najmanjem obliku.
A deca kao deca, ne znaju sta je sve to i to je odmah alarm njima za - "Nije kao mi, nesto mu fali = los je, zao je, treba ga izopstiti iz komune, eliminisati, diskriminisati". I dovoljan je samo jedan takav buzdovan da cela grupa pocne da deli njegovo misljenje, evo npr kao ovaj buzdovan kome sam gore odgovorio, sa takvim pogledom na svet i ljude, on koji bi batinao malo dete na silu da mu on promeni celu biohemiju mozga i neurologiju, psihologiju. Jeste, sve ce to batinama da se preuredi, u svakom Domu zdravlja postoji batina jedna okacena na zid kao prirucno sredstvo lekarima, pa u slucaju potrebe, razbiti staklo, kao za aparat za gasenje pozara....
E takvi kao ovaj u skoli zlostavljaju drugu decu, otezavaju im zivot, diskriminisu ih, prave problema svim zaposlenim licima tamo itd.