Aleksandar Kovačević
Obećava
- Poruka
- 69
ti se ne moras leciti![]()
hvala bogu još ne moram
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
moraces jednom ista onda?hvala bogu još ne moram
PS
Zaboravih, taj uticaj drugih na moja jedra, veruj minoran je. .
.......
Hajde da se malo pozabavimo konkretnim zivotnim situacijama, a ne samo opstim pitanjima.
Pitanje:
Sta biste uradili da saznate da ste bolesni od neke neizlecive bolesti:
da li biste pristali na eksperimente medicine, koji su za sad, jos uvek, osudjeni
na neuspeh, ili bi se podvrgli njima?
............................................................................
Sto se mene tice, ja cu, ako dodje do toga, traziti samo nesto za smanjenje bolova, ako ih budem imao, ali leciti se necu. To je moj cvrst stav.
Ne bih zeleo sebe da zapamtimkako gubim kosu, patim od raznih eksperimenata i sl. nus pojava koje sam imao prilike da vidim
posle "uspesnih" terapija i lecenja. Zadnje dane (nekih dva tri meseca kako obicno bude) bih verovatno proveo po nekom osmisljenom programu
jer i onako "svi smo mi mrtvi samo ne znamo datum sahrane", a ovo bi bio program za jednu datu konacnost.
U tom programu proslost bih u svakom slucaju probao da izbacim iz svesti (da ne gubim vreme), a dalje, verovatno bi nametala situacija.
U svakom slucaju zadnje dane bih voleo da provodim sa dragom zenskom osobom, seks - bez reprodukcije (zbog lose genetike), ako bolest dozvoljava, i jos po nesto sl.
I MUZIKA... Muzika bi dominirala svakog dana...Jer je muzika, po meni, nesto najlepse sto je covek "stvorio". (Muzika za mene su i lepo "komponovane" reci)
Uz bolest ide i veliki strah, a u strahu su oduvek bile velike oči.
Onaj ko nista osim sebe ne nosi, nema razloga da zivi. Taj ne okleva, lako krece put Stiksa i skeledzije... osim ako se u medjuvremenu ne upita: zar bas nikakvog traga nisam ostavio?
Da, da, da.. ljudi na samrti samo igraju i pevaju i jedu egzotičnu hranu. Kao da je tema - šta biste uradili da sutra idete na električnu stolicu, a ne šta biste uradili da ste smrtno bolesni! Hej bre!! Pa i obična kijavica nas ponekad smlati, a kamoli nešto ozbiljno.Da sam zaposlena i imam stan,dala bih otkaz i prodala stan xD..Iznajmila neki veliki prostor gde bih mogla po ceo dan da samo hodam bosa po parketu i igram uz muziku,svaki drugi dan bih gledala izlazak sunca,takodje bih zelela da probam neku hranu koju do tada nisam probala..Isto tako ne misliti na proslost,vec ziveti u trenutku i biti sam trenutak.Jednostavno bih uzivala u zivotu,iskreno bas me briga za ta eksperimentalna lecenja.Smislila bih vec nesto jos zanimljivije da se nadjem u takvoj situaciji.Ne strahujem od smrti vec na nju gledam kao neko oslobodjenje svih patnji ovog materijalnog sveta.I ne bih nikako zelela da provodim to vreme sa ljudima,jer nema potrebe da kasnije prolaze kroz neke patnje ako umrem u medjuvremenu,nemam zivaca da nekom nanosim takvu vrstu bola,i ona oprastanja to bi meni palo vrlo tesko a prvenstveno jos teze onom koji ostaje..i na kraju bih poklonila organe ako su u dobrom stanju ili tako nesto..
moraces jednom ista onda?
Nisi me shvatio... kakvo pripremanje... nego ti postavljas stvari tako kao da nikada neces biti bolestan...A šta ti smatraš da se treba pripremiti za to?
Misliš da se možeš pripremiti za to?
Imam previše iskustva ljudi koji me okružuju a koji imaju (ili su imali) ozbiljnih zdravsttvenih problema i vjeruj mi tu nema nikakve romantike!
Reći ću ti samo jedno: uživaj u životu dok si zdrava jer kad budeš bolesna to sigurno nećeš!
Nisi me shvatio... kakvo pripremanje... nego ti postavljas stvari tako kao da nikada neces biti bolestan...
Da, da, da.. ljudi na samrti samo igraju i pevaju i jedu egzotičnu hranu. Kao da je tema - šta biste uradili da sutra idete na električnu stolicu, a ne šta biste uradili da ste smrtno bolesni! Hej bre!! Pa i obična kijavica nas ponekad smlati, a kamoli nešto ozbiljno.
Da li ste nekad imali priliku da budete pored osobe koja boluje od raka, npr? Nije njima loše samo od lečenja, već i od bolesti.Sigurno ima onih kod kojih se bolest ne ispoljava u tolikoj meri, pa im je hemoterapija strašna, ali je večina onih koji su prvo iskusili tegobe, pa onda otišli kod lekara. Tak da su odgovori malo nerealni i nekako romantični.
Ni ja tebi..Ne, nego ti to pogrešno shvataš.
Ja kažem da ono što sada zamišljam kao zdrav neće biti onako kako bi se ponašao u toj situaciji.
Stvarno ne znam kako da ti to drugačije objasnim.
A da te npr neka bolest obori, da postaneš nepokretna, onda bi isto đuskala?Zivot volim i da mi se tako nesto dogodi ne bih samo sela i rekla ok,umirem..ajd sad lepo baci se u bedak,sklupcaj i cao..Vec bih zelela da pamtim ovaj zivot bas onakvog kakvog sam i zivela pre svih bolesti koje bi dosle..Bolest nastaje onda kada dolazi do neuravnotezenosti.Nase celo bice je u potpunom skladu,kakvo je i osmiljeno,jedino sto moze da ga izbaci iz tog sklada smo mi sami..
U mom zivotu bilo je mnogo meni bliskih ljudi koji su prolazili kroz patnje koje im je rak zadao.Ali znam i ljude koji nisu odustajali i izlecili su se na kraju.
Vise od 10 godina nisam imala ni obicnu kijavicu.Sebi nisam dozvolila da me zakopaju neke emocije koje su ranije,u jednom delu mog zivota preovladavale, za koje i mislim da su bile uzrok svega ostalog.Kad bi pocelo nesto takvo da se uopste i desava,menjala bih vecinu stvari u svom zivotu.
A da te npr neka bolest obori, da postaneš nepokretna, onda bi isto đuskala?![]()
A da te npr neka bolest obori, da postaneš nepokretna, onda bi isto đuskala?![]()
Kad dođe do toga, onda lepo i dostojanstveno prekratiš muke i sebi i drugima.