Odbijam da priznam..

cbcdc27aa486cf070bcb9f463022ea70.jpg

Suvišno je i nepotrebno rasipati svoje znanje na
neplodno tlo,tamo neće uroditi plodom..jer korov
tamo samo niče..Vaše veliko znanje i iskustvo
potonuće i izgubiti se u moru korova..

Vasilij Kandinski o umetnosti je rekao:

Najotrovniji efekat od svih, u smislu kulture, dešava se, tvrdi Kandinski, u periodima kada
„umetnost nema plemenitog prvaka“ i „nedostaje prave duhovne hrane“. Tada počinjemo
da mešamo tehnički napredak i duhovni razvoj i, odbacujući umetnike koje će istorija
jednog dana smatrati genijima, dolazimo da se klanjamo pred lažnim oltarima.
Poli

Poslednja izmena od moderatora:
Vuku se dani,ne stižem..
Jure dani,postižem sve..
Suprotnost i nesklad..
Tražim harmoniju i ravnotežu..
Nemoguće je ne priznati
nesklad sa vremenom..
Haotično iskakanje iz života.
Neusklađena hodam dalje..
u traganju za samom sobom.
Poli
I Proust je imao taj problem u potrazi za izgubljenim vremenom :)
Hoces reci da si se ti i tvoj zivot rastali pa on otisao na jednu stranu, a ti na drugu, pa trazite jedno drugo , da se opet sastanete?

Tako nekako..nije to baš potpuno izgubljeno vreme..
ali život srlja u jednom pravcu a ja pokušavam da
se izbatrgam,tražeći u tome neki smisao.
Za jedan ljudski zivot je potrebno mesto, i vreme .Mesto mozes promeniti, ali vreme je problem.Ti ne volis sadasnjost (google, mobilnu telefoniju, vestacku inteligenciju...).Da li bi htela da slikas pokraj Ticijana i Mikalndjela? Cak i da dodjes u njihovo vreme, to bi uskoro postala sadasnjost, i ti bi opet bila nezadovoljna

Za jedan ljudski zivot je potrebno mesto, i vreme .Mesto mozes promeniti, ali vreme je problem.Ti ne volis sadasnjost (google, mobilnu telefoniju, vestacku inteligenciju...).Da li bi htela da slikas pokraj Ticijana i Mikalndjela? Cak i da dodjes u njihovo vreme, to bi uskoro postala sadasnjost, i ti bi opet bila nezadovoljna
Biram Ticijana ako mogu..to bogatstvo boja i emocija :heart:
I veruj mi ne bih se bunila..
Ja čak nemam ni "pametni" telefon..odbijam.!
Imam samo komp. To je korisno.

Tako nekako..nije to baš potpuno izgubljeno vreme..
ali život srlja u jednom pravcu a ja pokušavam da
se izbatrgam,tražeći u tome neki smisao.
I kada dođemo do zida, shvatimo da nema smisla... I tada pomislimo: "To je Božja volja... on zna šta je za nas dobro..."
Uče nas da pognute glave, čak radosno prihvatimo volju Vrhovnog, da celivamo zid koji nam ne dozvoljava dalje...
Grlim te, Poli...

:vzagrljaj:

I kada dođemo do zida, shvatimo da nema smisla... I tada pomislimo: "To je Božja volja... on zna šta je za nas dobro..."
Uče nas da pognute glave, čak radosno prihvatimo volju Vrhovnog, da celivamo zid koji nam ne dozvoljava dalje...
Grlim te, Poli...

:vzagrljaj:
Ništa ne prihvatam..odbijam..
Nema tog zida kojeg ću ljubiti..i pristajati.
Radije ću stajati i ne raditi ništa..Ako me razumeš :zag: :heart:

Danas sam se ponovo znatno promenila..
potpuno se neki drugi svet otvorio predamnom.
Promena je došla naglo nekako u skoku. Kao munja.
Eto šta je život..prašina što klizi kroz prste i rasipa se..
Udarila me istina u lice..Ošamarila me do srca duboko.
Nisam spremna sačekala udarac...nisam podigla štit..
Ogoljena sam ošamarena. Nisam se branila.
Moj prkosni duh je ostao u jučerašnjem danu.
Spoznaja...
Poli
620285034VOROBYEV Maxim - Hrast, slomljen munjom.jpg

Znaci duše se uvek moraju slediti ..
Ja sam mislila da ih sledim dobro , i generalno i da..
Ali eto , i meni nekada promaknu ..
Zanesemo se , zamislimo , razmišljamo i obratimo pažnju na nešto sa strane , a
Za to vreme -znaci neprimetno prođu kraj nas i izgube se..Propustimo ih.

Ništa ne prihvatam..odbijam..
Nema tog zida kojeg ću ljubiti..i pristajati.
Radije ću stajati i ne raditi ništa..Ako me razumeš :zag: :heart:
Zasto stajati i ne raditi nista?
Ako stignes do zida i nema napred a ne svidja ti se sarenilo na tom zidu vrati se, vrati na pocetak i kreni drugim putem.
Svoju dusu ne daj i sledi svoje srce i svoj san, jer ako to prestanemo raditi tek tada smo izgubili sve .....

Ako stignes do zida i nema napred a ne svidja ti se sarenilo na tom zidu vrati se, vrati na pocetak i kreni drugim putem.
Svoju dusu ne daj i sledi svoje srce i svoj san, jer ako to prestanemo raditi tek tada smo izgubili sve .....
Da..tako i radim.Zastanem i odbijam da pristanem na taj zid predamnom..
a onda se okrenem i pokušam da nađem neki novi put.

Ja uvek zamišljam da je zid siv.
Kada stignem do zida, nemam više vremena da se vraćam. Glavom kroz zid, pesnicama, svom snagom...pa šta bude. "Nazad" mi odavno nije opcija.

Ja uvek zamišljam da je zid siv.
Kada stignem do zida, nemam više vremena da se vraćam. Glavom kroz zid, pesnicama, svom snagom...pa šta bude. "Nazad" mi odavno nije opcija.
To za sivilo si dobro rekao.
Cesto nailazim na ljude koji govore da je u zivotu sve ili crno ili belo a ja imam obicaj da kazem da tu ima i mnogo sivih nijansi.
Ovo tvoje udaranje kroz zid nije bas dobra opcija, moras postati fleksibilniji, mene bas to udaranje je nekada skupo kostalo.
Ja sada samo dobro promislim pre nego sto nesto uradim i priznajem dosta se oslanjam na svoj instikt koji me retko prevari i gledam da se vratim na pocetak i krenem drugim putem ako primetim da cu stici do zida gde osim udaranjem glavom o zid drugu opciju nemam.

Cesto nailazim na ljude koji govore da je u zivotu sve ili crno ili belo a ja imam obicaj da kazem da tu ima i mnogo sivih nijansi.
Ovo tvoje udaranje kroz zid nije bas dobra opcija, moras postati fleksibilniji, mene bas to udaranje je nekada skupo kostalo.
Ja sada samo dobro promislim pre nego sto nesto uradim i priznajem dosta se oslanjam na svoj instikt koji me retko prevari i gledam da se vratim na pocetak i krenem drugim putem ako primetim da cu stici do zida gde osim udaranjem glavom o zid drugu opciju nemam.
Sad? Tvrdoglav a mator :lol:
"Kasno je da mijenjam ćud
Jer ja sam napola živ
Ja sam napola lud"

I oduvek sam imao principe i tu tvrdoglavost tačno da vidim da je ambis ispred mene, ne vredi, nemam kočnice i da, tačno je da to nije nimalo dobro. I sa 90 godina ću biti isti, gde si ti videla da se muškarci menjaju? ;)
Sioran: "Ovo što znam sa 60, znao sam i sa 20.
40 godina nepotrebne verifikacije".

Upravo napisah na jednom od blogova
Život je prepun boja !
Ti si slikar na platnu svoga života !?
https://forum.krstarica.com/threads/prijatelji-neprijatelji.955321/post-45087080

Upravo napisah na jednom od blogova
Život je prepun boja !
Ti si slikar na platnu svoga života !?
https://forum.krstarica.com/threads/prijatelji-neprijatelji.955321/post-45087080
Jesam..slikar sam.
Boje su uglavnom bistre i čiste..tople boje.
Ali dođe period kada se boje zamrljaju..isprljaju se
i neprepoznatljive su. Nisam to ja,ali ti periodi prljavi
i sivi prođu na sreću..i nastavljam dalje.
To je moje pronalaženje drugog puta..nastavak života.
Poli

88931fe4b8c942f6fce1d18e7f7afc58.jpg

Pomalo, priznajem..pomalo zaboravljam to.
Prošlo je! Gotovo sam ona bivša ja,ali nikad više
neću biti ista..nemoguće je..
To je prirodni poredak u Vaseljeni..nisam izuzeta.
Sve mi se skupilo i zaplelo u čvrsti nerazmrsivi čvor..
Razvezujem..Čekam..Šta,ne znam..šta donosi sutra?
Poli
Pogledajte prilog 1192017
Slutila sam..dobro sam naslutila da nešto nije kako treba.
Pomalo se plašim te svoje intuicije..jer ta slutnja donela
je ogromnu promenu. Prošlo je dvadesetak dana od prethodnog bloga
i život mi se srozao na bitisanje biljke.. Bili su potrebni meseci
da moje telo savlada ono što je doneo sekund. Da se iscelim...
Taj sekund i sada živim i živeću ga uvek..dok dišem.
Sada nisam ni telom ni dušom ista ona koja sam bila.
Jer sve moje promene koje život donosi,samo su bile uvod,
prethodnica ovoj velikoj promeni. I ima još jedna zanimljivost,
jedan uvid ove nove mene..ali o tome ću pisati drugi put.
Poli
Kemal Kamil Akca Tutt'Art@ (5).jpg

Back