Odalamio svoju mladu na venčanju jer ga je pobedila

Зар је то наш обичај?
Мој није, али виђао сам то прилично често. Била је чак и реклама (не сјећам се шта су рекламирали) у којој се неки странац као уклапа у наше друштво па на слави „побрка лончиће”, приђе домаћину, на лошем српском каже: „Срећна слава, домаћине!” и на свеопште запрепаштење осталих гостију – поцијепа га. :lol:

Мој није, али виђао сам то прилично често. Била је чак и реклама (не сјећам се шта су рекламирали) у којој се неки странац као уклапа у наше друштво па на слави „побрка лончиће”, приђе домаћину, на лошем српском каже: „Срећна слава, домаћине!” и на свеопште запрепаштење осталих гостију – поцијепа га. :lol:

Било би боље да је дошао на "рођење", али поцепао домаћици одећу... 😅

Nije baš zanimljivo ali obzirom na škakljivost situacije ne znam koji bi forum bio najprikladniji za ovu temu te sam odlučio da je otvorim ovde gde ja moderišem.

Na društvenim mrežama se pojavi snimak sa Uzbekistanske svagde gde je mladoženja "zveknuo" svoju mladu jer (ga) je pobedila na lutriji?!?

Ne znam odakle da krenem da komentarišem?
Ajte vi polako počnite da odmotavate ovo klupko
https://www.google.com/amp/s/www.ku...-zene-dele-osminu-imovine-ove-bogate-porodice

🤷‍♀️

Kupe zenu / ona je tu da cuti plus slusa / nema prava tako da neka ih sa svojim "normalnim" daleko tamo negde.

Nije baš zanimljivo ali obzirom na škakljivost situacije ne znam koji bi forum bio najprikladniji za ovu temu te sam odlučio da je otvorim ovde gde ja moderišem.

Na društvenim mrežama se pojavi snimak sa Uzbekistanske svagde gde je mladoženja "zveknuo" svoju mladu jer (ga) je pobedila na lutriji?!?

mozda je saznao da je ona njega varala ili prevarila pa je cekao ovaj trenutak.ludi kinezi

ne verujem da mu je dunulo tako.jedino ako je poremecen

Nije to tako daleko koliko ti se čini. Pokrivaju žene po N. Pazaru i okolini. Na zapadu ovakvih ima koliko hoćeš, feministkinje i država prećutkuju ovakve slučajeve pravdajući ih tradicijom.

Refugees welcome!
šutnem ja tradiciju

Традиција или не, ударио ју је јер је искомплексирани паћеник и ништа више. Као што рече неко већ, ако се овако понаша у јавности, ни мање ни више него на сопственом венчању, шта ли је за очекивати онда у приватности дома.

Зар је то наш обичај?
Толико стар да му се не зна ни тачно порекло. Једна од могућих верзија, мени лично логички најприхватљивија, гласи да су раније жене рађале где год би се задесиле, па би се кошуља оца цепала за повијање новорођенчета јер се жена сматрала ,,нечистом" 40 дана по порођају.

Толико стар да му се не зна ни тачно порекло. Једна од могућих верзија, мени лично логички најприхватљивија, гласи да су раније жене рађале где год би се задесиле, па би се кошуља оца цепала за повијање новорођенчета јер се жена сматрала ,,нечистом" 40 дана по порођају.

Нешто не верујем да је ико тада цепао своју кошуљу. Нити да је дозвољавао да му неко други цепа.

kako kažu uBosni:

"gdje nije bilo ubistva - nije bilo ni strasti"
:heart:

...ne znam kakvo je zlo nateralo ovu da se uda za ovoga :(
im'o najveći u selu, svašta i ti pitaš :kafa:

to je stari srpski običaj, radilo se ranije, verovatno još uvek u nekim krajevima

Хајд' ако неко нађе, нек постави. Тешко ми је да верујем да се сиромашан народ разбацивао стварима као што су кошуље, а које су муком прављене голим рукама.

Inače mislim da je ova mlada kupljena i da se apsolutno ništa ne pita, nažalost.
Stokholm 2022g...Abdul Murzim KEDUM Ahsim, iz sela Der Mal Bin Grum, grad Jussufi negde na planini Tora Bora, drzava Afganistan,,,trazi da se postuju njegova prava u Svedskoj, gde je dosao da zapocne novi zivot.....
1.redovna socijalna pomoc
2.da mooze pet dnevno da klanja namaz
3.da se pod hitno izgradi dzamija
4.kuca sa desetak soba i velikim dvoristem za mnogobrojnu porodicu, a o trosku svedske drzave
5.pravo na odmor, dok ima pauze u molitvama Allahu
6.postovanje islamskih obicaja
7. itd

Stokholm 2022g...Abdul Murzim KEDUM Ahsim, iz sela Der Mal Bin Grum, grad Jussufi negde na planini Tora Bora, drzava Afganistan,,,trazi da se postuju njegova prava u Svedskoj, gde je dosao da zapocne novi zivot.....
1.redovna socijalna pomoc
2.da mooze pet dnevno da klanja namaz
3.da se pod hitno izgradi dzamija
4.kuca sa desetak soba i velikim dvoristem za mnogobrojnu porodicu, a o trosku svedske drzave
5.pravo na odmor, dok ima pauze u molitvama Allahu
6.postovanje islamskih obicaja
7. itd
1.Deportacija

Back