Droid
Legenda
- Poruka
- 51.843
Kad pogledas slobode gradjana ne. Medjutim zakoni o borbi protiv pranja novca i terorizma omogucavaju. Zavisi od regulative.Ima li NBS pravo da ovo traži od banaka i mogu li se NBS i banke tužiti za ovako nešto?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kad pogledas slobode gradjana ne. Medjutim zakoni o borbi protiv pranja novca i terorizma omogucavaju. Zavisi od regulative.Ima li NBS pravo da ovo traži od banaka i mogu li se NBS i banke tužiti za ovako nešto?
Odakle stižu devize: NBS pravi spisak svih koji šalju ili primaju novac iz inostranstva
Beograd -- Banke i finansijske institucije do 15. juna moraju da dostave Narodnoj banci Srbije (NBS) popis klijenata koji šalju ili primaju novac iz inostranstva.
IZVOR: VEČERNJE NOVOSTI UTORAK, 25.02.2020. | 09:05 -> 09:34
Podeli
![]()
Uvođenje registra predviđeno je Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, te je u skladu sa tim NBS donela odluku o uslovima i načinu vođenja jedinstvenog registra.
Na spisku koji će voditi NBS naći će se uglavnom ljudi iz dijaspore, koji zarađen novac šalju familiji u Srbiji.
Kako pišu "Večernje novosti", tokom 2019. godine građani su iz inostranstva primili više od 2,5 milijardi evra na ime penzija, socijalnih primanja, radničkih doznaka, kao i pomoći i poklona iz inostranstva.
Do 15. aprila banke moraju da pripreme tehničke uslove za formiranje registra.
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2020&mm=02&dd=25&nav_id=1658774
SNS klosarska vladavina
Ja i jesam u biznisu, pitaj okolo za moje Strahobalne dobitke na berziNeka hvala na swiftu, ibanu, wu, moneygram, wire i sl. Ti bi se bas oparila da si u biznisu![]()
Na kojoj to berzi kad su sve u paduJa i jesam u biznisu, pitaj okolo za moje Strahobalne dobitke na berzi
+32% u zadnja dva dana
Pa da si neki biznismen znao bi da je mogućno kladiti se u oba smeraNa kojoj to berzi kad su sve u padu
Bitcoin kolabira a berze u minusu.Da nije najlonska pijaca u NS?
AKO je to tacno onda SVAKA CAST! No tim kockanjem neces daleko da doguras!Pa da si neki biznismen znao bi da je mogućno kladiti se u oba smera
![]()
Znači DAX u padu 6 posto, a Nevenka u rastu 32 posto
Penzija je dohodak kao i svaki drugi. Sva primanja preko 540€ po glavi mjesečno se oporezuju sa 24 ili 36%, ovisno o visini. Postoje i brojne olakšice...Još ni blizu se nije zamerio kao Hrvati.Hrvati kada se vrate kao penzioneri sleduje ih porez na penzije do 40%.Da je pameti u Srbiji takođe bi se
odredio porez na penziju.
Penzija je dohodak kao i svaki drugi. Sva primanja preko 540€ po glavi mjesečno se oporezuju sa 24 ili 36%, ovisno o visini. Postoje i brojne olakšice...
U HR nema poreza na nekretnine i polj. zemljište.
Pa je, ali intencija ove teme je da će Veliki brat zavirivati u svaku transakciju, a to budi određene nelagode, pogotovo kod nas BalkanacaDohodak je dohodak i on bi trebalo kod normalne države biti oporezovan.Pri tome ne igra ulogu jel to Hrvatska,Srbija ili bilo koja država.
Ja mislim da je to prava stvar i smatram ako neko dođe u jednoj zemlji a ima penziju 3,000 hiljade franaka red je i da plati porez državi.
Koliko posto to možemo samo diskutovati a država određuje kolika je suma pa ko hoće može ako neće ne mora da se vraća.U ponedeljak
sam izručio 15 hiljade franaka idući mesec moram još jednu turu ali to je negde 6 ili 7 hiljadarke.To je za moje dobro.
Pa je, ali intencija ove teme je da će Veliki brat zavirivati u svaku transakciju, a to budi određene nelagode, pogotovo kod nas Balkanaca![]()