Odakle si, sele?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Vrela Cica

Iskusan
Poruka
5.579
Napravila sam temu o Beogradu, ali je ona izbrisana. Zelela sam da kazemo odkla smo dozli u Beograd. Dakle, beograd je veliki grad i mnogi ljudi dolaze u njega. Zelela bih da pricamo o tome. Odakle ste dosli? Da li vam nedostaje vase mesto odakle ste? Molim vas, ovo nije tema da se neko prepucava i da vredja nekoga. normalno je da se jedan milionski grad razvija i povecava dolaskom novih ljudi u njega.

Nije važno odakle dolaziš, već šta nosiš sa sobom, odakle si pošao/ la. Šta si ponela sa sobom. Od vaspitanja. Saznanja. Manira. I obrazovanja. Šta nosiš u Umu. I Duši. Ako nosiš šta nositi ne trebaš u svom karakteru...dzaba ti grad, kao grad...ma, koji da je. Ma, gde da je.

Сви смо ми дошли однекуд. Београд је пре само пар стотина година био турска касаба, и већина ''роџених београџана'' треба само мало да погледа иза себе да нађе своје небеоградске корене. И да не буде да само философирам- ја сам у Београд дошао да студирам, а остао да радим. Не зато што ми се није враћало кући, него зато што у завичају посла нема, а у печалбу ми се не иде. Стандардна прича...

ПС: Слова у боји, обиље правописних грешака, некоришћење домаћег писма... Можда си ипак могла мало да се потрудиш ако си већ хтела да те схвате озбиљно? :think:

Сви смо ми дошли однекуд. Београд је пре само пар стотина година био турска касаба, и већина ''роџених београџана'' треба само мало да погледа иза себе да нађе своје небеоградске корене. И да не буде да само философирам- ја сам у Београд дошао да студирам, а остао да радим. Не зато што ми се није враћало кући, него зато што у завичају посла нема, а у печалбу ми се не иде. Стандардна прича...

ПС: Слова у боји, обиље правописних грешака, некоришћење домаћег писма... Можда си ипак могла мало да се потрудиш ако си већ хтела да те схвате озбиљно? :think:

Odakle si dosao?

Pravopisnih gresaka nema, ali ima gresaka u kucanju. Pismo jeste domace, jer srpski jezik koristi i jedno i drugo pismo i to je njegovo bogatstvo. Ja zelim da lepo pricamo o tome, jer sam i ja, iako rodjena u Beogradu, dosla u Beograd. Ne zelim da tema bude, kao sto je ta snasceJeca zapocela da vredja i skrece temu. Normalno je da ljudi dolaze u grad u borbi za svoj zivot. Dakle, pored toga sto ti je zasmetalo, a nije preterano vazno, mozes da kazes odakle si dosao.

Umesto objasnjenja za zakljucavanje teme ( prva tema koje je obrisana bila je drugacije postavljena od ove)
samo cu sa copy paste jedan od postova..

"Nije važno odakle dolaziš, već šta nosiš sa sobom, odakle si pošao/ la. Šta si ponela sa sobom. Od vaspitanja. Saznanja. Manira.
I obrazovanja. Šta nosiš u Umu. I Duši. Ako nosiš šta nositi ne trebaš u svom karakteru...dzaba ti grad, kao grad...ma, koji da je. Ma, gde da je. "

molim da ovakvu temu ne otvaras i treci put.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back