Odabir skole za iOS programiranje

YoorQue?

Početnik
Poruka
9
Pozdrav svima,

Planiram da upisem skolu za iOS programiranje i zanima me dali neko ima neki predlog ili iskustvo sa nekom od skola u Begradu. Nasao sam tri oko kojih se troumim :)

1. ITAcademy
2. Crossover
3. Software-Nation

Za 1. sam nasao neke informacije, ima dosta pozitivnih ali i negativnih utisaka
Za 2. Ne mogu da nadjem nista, a da nije sa njihovog sajta, ali cinjenica je da su registrovani kao Sertifikovani Learning Centar na www.apple.com, ali opet sa druge strane u agenciji za privredne registre se firma pod istim imenom ali na drugoj adresi vodi kao - pod likvidacijom :(
Za 3. kao i 2. nema mnogo informacija, ali website dobro izgleda, a i oni svasta tvrde i obecavaju. Pored svih ostalih tvrdnji, kazu da su ONI jedini sertifikovani Learning Centar u Srbiji, mada tako ne stoji na www.apple.com

Bilo bi od velike pomoci ako neko ima neka iskustva sa nekom od ove tri skole, ili bar da zna nekoga ko ima.
Na kraju krajeva, ako postoji i neka 4., 5., ili 6. skola, slobodno dodajte komentar.

Hvala svima unapred,
Dusan

Pozdrav svima,

Planiram da upisem skolu za iOS programiranje i zanima me dali neko ima neki predlog ili iskustvo sa nekom od skola u Begradu. Nasao sam tri oko kojih se troumim :)

1. ITAcademy
2. Crossover
3. Software-Nation

Za 1. sam nasao neke informacije, ima dosta pozitivnih ali i negativnih utisaka
Za 2. Ne mogu da nadjem nista, a da nije sa njihovog sajta, ali cinjenica je da su registrovani kao Sertifikovani Learning Centar na www.apple.com, ali opet sa druge strane u agenciji za privredne registre se firma pod istim imenom ali na drugoj adresi vodi kao - pod likvidacijom :(
Za 3. kao i 2. nema mnogo informacija, ali website dobro izgleda, a i oni svasta tvrde i obecavaju. Pored svih ostalih tvrdnji, kazu da su ONI jedini sertifikovani Learning Centar u Srbiji, mada tako ne stoji na www.apple.com

Bilo bi od velike pomoci ako neko ima neka iskustva sa nekom od ove tri skole, ili bar da zna nekoga ko ima.
Na kraju krajeva, ako postoji i neka 4., 5., ili 6. skola, slobodno dodajte komentar.

Hvala svima unapred,
Dusan

Sve ce te pljackati !
Pazi malo ...
iOS ti nijedna skola nece ubaciti u glavu !
Moras sam !

Hvala na odgovoru.

Znam da ne moze preko noci, ali imam ja neko osnovno znanje, samo mi treba neki savet ili iskustvo oko izbora skole gde bi najkvalitetnije mogao da unapredim to znanje.

Fakultet a ne kursevi, "akademije" od godinu-dve .
Ono što si naveo je greška a fakultet izaberi sam, nećeš pogrešiti koji god da izabereš ali čak ni sa faksom nije sigurno da ćeš biti dobar programer jer je taj posao specifičan.

I za autolimara škola traje 3 god + praksa a ti si poverovao prevarantima koji "stvaraju" programere za godinu-dve ? Mladost ludost :D

Fakultet a ne kursevi, "akademije" od godinu-dve .
Ono što si naveo je greška a fakultet izaberi sam, nećeš pogrešiti koji god da izabereš ali čak ni sa faksom nije sigurno da ćeš biti dobar programer jer je taj posao specifičan.

I za autolimara škola traje 3 god + praksa a ti si poverovao prevarantima koji "stvaraju" programere za godinu-dve ? Mladost ludost :D

Pravo su "tanki" po pitanju iOS-a ...

Učenje iOS programiranja samostalno nije jednostavno kad nemaš sredstava, pogotovo u Srbiji. Neophodno je posedovati iMac ili MacBook koji bi imao instaliranu noviju verziju OS X-a i XCode + iOS SDK. Licenca za objavljivanje na App Store nije velika, svega $99 godišnje. Ako kupiš MacBook Pro za €1000 i shvatiš da iOS programiranje i nije baš za tebe tj. da ti se ne sviđa, onda je to delimično bačen novac (MacBook Pro je zaista odličan, ali za tu cenu i za prosečne potrebe, u Srbiji je veliki trošak).

Uz dobru literaturu programiranje može da se nauči za dve godine, ako pod tim podrazumevamo programersku logiku i razmišljanje. Ja sam krenuo sa C++-om i za godinu/dve uspeo da shvatim većinu koncepata, ali to opet zavisi od ambicije, sposobnosti analitičkog razmišljanja itd. Nijedna škola, a ni fakultet u Srbiji ne mogu da stvore dobrog programera prema obrazovnom planu, moraš da se navikneš da sam učiš i istražuješ. Znam puno samoukih programera koji u odnosu na ove što su završili fakultete pišu programe odlično. Mana je što bez školovanja mnogi ni ne saznaju za neke algoritme tokom svoje karijere ili saznaju kasno.

Hvala za post ronney, sve od opreme vec imam, kao sto imam i tu dilemu koju skolu da upisem. Znam da moram vecinu stvari sam da ucim i istrazujem i ne ocekujem da posle 5-6 meseci kursa budem alfa i omega programiranja. Razlog iz koga zelim da upisem kurs je da se usmerim u pravom smeru, a onda da nastavim da se usavrsavam sam. Zato bih voleo da saznam koja od skola nudi najbolji program, kako bi krenuo sa prave tacke i sa dobrim predznanjem

Kakvo je tvoje trenutno poznavanje programiranja? Možda bi bilo bolje da, ako još uvek nemaš iskustva sa programiranjem, kreneš sa učenjem nekog programskog jezika da bi kasnije to lako mogao da nadogradiš na Objective-C koji je dosta čudan i specifičan u odnosu na ostale (zbog delimične Smalltalk sintakse). Moja preporuka je Python, C++ pa Java. Nakon toga imaš i C# koji je dosta sličan Javi i sa njim možeš razvijati iOS aplikacije pomoću Xamarin.iOS u Visual Studio, mada pošto već imaš svu opremu, bolje je da koristiš XCode jer on ima i dobru podršku za novi Eplov jezik, Swift.

Za to vreme će i Swift već biti jezik na stabilnim nogama (mada i sada uopšte nije loš) i moći ćeš mnogo lakše da razvijaš aplikacije nego što je to slučaj sa Objective-C.

Ucio sam Objective-C preko nekih online kurseva, pa sam nesto pauzirao, a u medjuvremenu se pojavio i Swift, tako da sam mislio da se onda prebacim na Swift, da se nebi zbunjivao sa ostalim jezicima, a i za to bi mi trebalo mnogo vise vremena. Nekako kapiram, da mi je mozda ok da direktno uletim u Swift i da ga dobro izucim, posto bi u njemu i radio kasnije.

Back