odabir novog laptopa

Moze li na ovom da se doda jos jedan HD (SSD)? Masina deluje pristojno,ja imam solidno iskustvo sa HP 4540pro verzijom (i7/6GB/500GB).Ovaj je i meni zapao za oko kao srednja varijanta,jedino 256gb bih menjao na 500GB.
Ово има NVMe PCIe HDD, што значи да највероватније има слободан SATA3 прикључак за SSD. Ја бих ту оставио тих 256 GB за систем.

Asus VivoBook 15 M513IA-WB711 laptop 15.6" FHD AMD Ryzen 7 4700U 8GB 512GB SSD - cena 73.000
definitivno

Posle svega navedenog i dodatnog čitanja/traženja/gledanja, i mene nešto sada više vuče taj Asus, međutim presudno mi je da li ima LAN konektor, a to ću morati da zovem radnju da proverim, čim danas otvore.

Ako bi nekim čudom imao taj konektor, onda bih uzeo njega i verovatno bih odmah uzeo u Comtrade-u i dodatnih 8GB RAM-a za 4.500 din.

nisi rekao koje programiranje.
jer ako koristis androd studio bezi od AMD-a jer imaju problem sa virtual device-om a takodje i zahteva jaci procesor i vise rama.

Ma ne, ja sam tek početnik u celoj toj priči, tako da se radi o online obukama Pythona-a, PHP, Java i slično. Naravno, ako to jednog dana preraste u nešto veće, planiram da apgrejdujem svoj desktop, a ovaj laptop bi ostao gospoji na korišćenje.

Ma jel bre ovo moguće?! Taman sam zagrizao, odlučio se za

https://www.ctshop.rs/asus-vivobook...4700u-8gb-512gb-ssd-radeon-graphics-crni.html

taman rešio da odmah dokupim još 8gb rama, kad đavola. Ovaj model nema mogućnosti proširenja RAM memorije, znači da sam osuđen na 8gb (4+4). Sad sam ih pitao da li postoji mogućnost da se izvadi jedna od 4gb, a da se umesto nje stavi jedna od 8 ili 16... Popizdeo sam načisto.

https://gigatron.rs/laptop-racunari/acer-aspire-5-a51544-r-nxhwcex00690u-386749

sad sam uzeo da razmišljam i o ovom modelu, jer imam nekih 17% popusta za kupovinu u Gigatronu, pa bi mi taman izašlo na 77.000din.

Ne znam kakva su vam mišljenja o njemu. Da li bi mogao bar približno da parira ovom prethodnom.

I da, sad sam uspeo da se izubeđujem sa podrškom iz Comtrade-a. Na kraju bi izgleda bilo moguće jedino da se jedan slot od 4GB zameni drugim, većim, pošto se u laptopu nalazi samo jedan slot za memoriju, a 4GB je izliveno na ploči.

Mislis da dodam jos jedan veci za podatke ili HD?
Ako moze da se doda drugi, taj i ne bih dirao.

Овај лаптоп што си навео, а и највећи број нових, има трајну меморију у облику плочице прикључене на M.2 прикључак. Тренутно смо у фази транзиције са 6,35 cm SATA HDD прикључака на М.2, те је добра шанса да може да има оба, као на овој слици, али мораш то да провериш за сваки конректни модел.

laptop.jpg

https://gigatron.rs/laptop-racunari/acer-aspire-5-a51544-r-nxhwcex00690u-386749

sad sam uzeo da razmišljam i o ovom modelu, jer imam nekih 17% popusta za kupovinu u Gigatronu, pa bi mi taman izašlo na 77.000din.

Ne znam kakva su vam mišljenja o njemu. Da li bi mogao bar približno da parira ovom prethodnom.

I da, sad sam uspeo da se izubeđujem sa podrškom iz Comtrade-a. Na kraju bi izgleda bilo moguće jedino da se jedan slot od 4GB zameni drugim, većim, pošto se u laptopu nalazi samo jedan slot za memoriju, a 4GB je izliveno na ploči.

samba, koji si laptop izabrao? Kupio sam poslednji komad iz Comtrade-a od pomenutog asusa. Samo što nema senzor za prepoznavanje otiska prsta (koji bi trebao biti u gornjem desnom uglu touchpad-a, a i boja se razlikuje. Da li si ti primetio grešku ili je iko možda primetio ovaj nedostatak?

Laptop koji je dostavljen od Comtrade-a:

Asus VivoBook 15 M513IA-WB711T.jpeg

Laptop sa Comtrade-ove webshop stranice koji pod nazivom Asus VivoBook 15 M513IA-WB711:

Asus VivoBook 15 M513IA-WB711.jpeg

Prilozi

• Asus VivoBook 15 M513IA-WB711.jpeg
    Asus VivoBook 15 M513IA-WB711.jpeg
    70,7 KB · Pregleda: 11
Poslednja izmena od moderatora:
moram nešto da pitam...
izbacuje se dvd-rom, gotovo da više nema laptopova sa njim, eventualno po neki stariji model
još uvek imam relativno dobar laptop sa dvd, ali kad budem menjao u dogledno vreme šta da radim sa onim silnim diskovima na kojima su mi slike, muzika, filmovi?ima tu i igrica ali ajde, to mogu i da bacim
neću valjda morati sve da prebacujem na usb stick ili na neki eksterni disk?
šta vi radite? kakvo vam je iskustvo?

Back