Od soka od grejpfruta možemo umreti!

Eee je bas ga cepam dosta

Znam da je preporučivan dijabetičarima, a ustvari je opasan i za njih...

Pijem neke lekove koji u kombinaciji sa tim sokom postaju opasni...

Pravo da ti kažem, ni ne sviđa mi se, tako da mi nije teško da ga se
zauvek odreknem...

bolje popiti domaću limunadu, pravu, nego bilo koji industrijski sok...

Induktori i inhibitori enzima jetre (pre svega sistema CYP 450 3A4) su i mnogobrojni lekovi, zato je važno poznavati njihov metabolizam, biotransformaciju i interakcije.
Sok od grejpfruta sadrži naringenin koji je uzrok te interakcije, te je strogo zabranjena njegova konzumacija bolesnicima nakon transplantacije organa.

Postoji blizu 100 lekova koje imaju interakciju sa sokom od grejpa ili samim voćem. Pedeset mogu izazvati teške i ozbiljne posledice. Važno je napomenuti i da drugi citrusi, limeta naprimer mogu biti kontraindikovani.
Vrlo je važno uvek pročitati pažljivo uputstvo za lek ili uopšte preparat koji se uzima ( može biti i sirup za kašalj na biljnoj bazi.)
U uputstvu postoji odeljak * upotreba leka sa htanom i pićima* gde piše ukoliko postoji neka zabrana.
Važno je sve pročitati , i *interakcije sa drugim lekovima *, sve kompletno pročitati.

Eto. Ko zna koliko ljudi je do sada širom sveta umiralo od soka od
grejpfruta. Ja se nadam da će se nakon ove korisne informacije
životni vek čovečanstva, znatno produžiti.
Svakojake gluposti možemo čuti od neškolovanih za struku doktora...
Kasnije ću priložiti stručno mišljenje lekara...
Uostalom i Pikax, naša doktorka, je napisala:

Tema nije Alternativa. Čista medicina.

Poslednja izmena:
Postoji blizu 100 lekova koje imaju interakciju sa sokom od grejpa ili samim voćem. Pedeset mogu izazvati teške i ozbiljne posledice. Važno je napomenuti i da drugi citrusi, limeta naprimer mogu biti kontraindikovani.
Vrlo je važno uvek pročitati pažljivo uputstvo za lek ili uopšte preparat koji se uzima ( može biti i sirup za kašalj na biljnoj bazi.)
U uputstvu postoji odeljak * upotreba leka sa htanom i pićima* gde piše ukoliko postoji neka zabrana.
Važno je sve pročitati , i *interakcije sa drugim lekovima *, sve kompletno pročitati.
Tema jeste bila na "Zdravlju"... ali, evo, završila je na "Verovali ili ne"...

Pijem neke lekove koji u kombinaciji sa tim sokom postaju opasni...
ma znam, ili su za pritisak ili holesterol, zato ih ja i ne pijem, jer mi stete, ali ti radi kao i do sada, ako tebi odgovaraju
Svi ćemo umreti... jedino što će neki umreti sasvim zdravi, a neki bolesni...
ja koliko sam shvatio lekove te uzimamo da zivimo duze sa bolescu, samo sto ja nisam u to bas ubedjen, ali ako me ti nadzivis, onda si eto ti bila u pravu,a ja u krivu, sta drugo da kazem?

Back