...od sjutra...

...od sjutra
neće biti nikad više
mene danasnjeg
odrastao sam
u jednom malom periodu
obraslom hladnoćama i ledjima
naoružanim
mojih prijatelja
žurbama
i problemima
ja i nijesam bio realan
niti zreo
svojim se baviti
zato su me i zapostavili
ili
da mi ne smetaju
ili iz moje obijesti
i drskosti
da toliko petljavina
u jednom trenu vasionskom napravim
a ljudski ih
moradoh poredjati
kao i sto sam sve
...valjda...
ako slučajno
budem isti
ne bi ni ogledalo trebalo mi oprostiti...
a vi
Vama svaka čast
zdravlje i Vašu dalekost pozdravljam
jer
bez vaše daljine
i držanja 'figa'
ništa od rešenja
mojih briga
...moj Bože
evo me i ćutanjem te molim
da na iste moje molbe
zaćutiš
ako jučeranji
i sjutra budem...

faraonn;bt258079:
...oddavno 123Lončar_u se
i Sibirskom divim
i neću moći njihove trikove znati
sve dok živim...

...to je trik umeće , kao vožnja biciklom --- savladaš jednu tehničku napravu sa njenim programskim mogućnostima i radiš ko konj - baš zapneš da se obogatiš :hahaha::hahaha::hahaha: ...i , zar se treba diviti stolru što barata dletom i eliktričnim rendima ?..... !...:dash::dash:....pa Spinoza nije se proslavio kao stolar....:think::think:

...no batali to , no tvoje sjutra posta danas....biološki si sav svoj - samo rođen....nov , novcijat...i šta sad rođače...kud krenu taj novorođeni od sebe sama !? :think::think:

...123Lončar,-rodjače moj,
kao nov sam
ali podsjećam na starog i spremnog
da opet istim putem gazim
ali
neće moći
makar propištao
kao zmija u procijepu...
P.S.
...znam ja da govoriš istinu
ali
pisao sam eto
teško mi ponekad padne da ne savladjujem bar osnovne korake
na poljima obaviještenosti i bržrg
naprijed...
...mudri moj prijatelj
mudro i pise...
Pozdrav...

...dragi prijatelju , potseti me na neke matrijalističke istine o nama ....

....u toku života , mi sa sebe odbacimo preko : 30kg rožnih tvorvina ; 49-50kg kože i gotovo sve ćelije u sebi promenimo potpuno 3 -10 puta ...čak i moždane...praktično u zrelom dobu , nemamo ni jednu ćeliju roditeljsku ---- sve smo ih same , za sebe rodili ...
....to samo rađanje , sopstvenog tela pa i njegovog bića , počinje još od one prve dve ćelije , koje dobismo roditeljskim ujedinjenjem ( misli se na ćelije koje nastanu deobom ćelije , koja se stvori ujedinjenjem muške i ženske polne ćelije), a koje otpočeše proces samo stvaranja našeg tela....
...dakle , čovek je sam svoj roditelj , tvorac sopstvenog bića ....u tom smislu , sledstveno tom samo stvaranju , čovek je sav svoj i duhovni tvorac - naročito ako ima svesti o sebi samom i sopstvenom postojanju ....

...u vezi sa takvim samo rađanjem, čovek sa vremenom rađa i svoju starost...naime , ćelije se rađaju sa određenim greškama , koje su na neki način njihove biološke retardacije - često čak se izobličavaju u tom samo rađanju da postaju izvor obolenja ... te , potpune mutacije naših ćelija, zovemo rakom organizma...tako da smo mi , što preko mutacija , što preko starosnih retardacija, u sistemu samoobnavljanja ćelija , svojevrsne samo ubice...to je na neki način naše karakterno svojstvo - naša priroda....
...sledstveno ovome , jer nije moguće pobeći od sopstvene prirode , mi u duhovnom samorađanju imamo retardirajuće pa i mutirajuće procese , koji određuju u svakom pogledu naš karakter - našu ličnost ; pa i naše biće ...

...mnim , da su ove duhovne i biološke retardacije sa mutacijama , integralno povezane i multiplikaciono međusobno zavisne....tu njihovu povezanost , možemo videti kao mašinu , koja kad se startuje ubrzava do svog razvojnog maksimuma , a nakon toga ubrzano radi na svojoj propasti - samo uništenju....

....ovako viđenje stvari , može da doprinese razumevanju mnogo toga - pa i naših stanja u sutrašnjem danu !

Back