Od "predaja nije opcija" do straha od izolacije

kapetanmark

Legenda
Poruka
59.115
autorska tema

nema predaje braco!

a hocete u eu jel ?

e pa braco ako se ne predamo , izolovace nas i vratiti kako kazu u doba jure. postacemo nova severna koreja.

sve je na vama a moje je da vam kazem da ce sve fabrike da odu, fijuuuuu

nema investicija nema puteva nema vise sendvica besplatnih ...
jel vam ovo zvuci poznato?

Paradoks je, ali je istina, da su danas glavni čuvari celovitosti Srbije čelnici Ruske Federacije koji tvrdo insittiraju na Rezoluciji 1244 SB kojom se garantuje teritorijalni integritet naše zemlje. Interesantna je stvar da Rusi u svojim saopštenjima kažu da podržavaju Republiku Srbiju u njenim pregovorima sa Prištinom i za Srbiju prihvatljiva rešenja ali strogo u okviru Rezolucije 1244 SB. Listom svi mediji u Srbiji, i oni proevropski N1 i Nova S kao i Vučićevi režimiski, kada prenose saopštenja ruske strane naglašavaju ovaj prvi deo rečenice u kome Rusi podržavaju prihvatljivo rešenje za Srbiju uz brisanje onog dela saopštenja u kome stoji samo u strogoj saglasnosti sa Rezolucijom 1244 SB.

ne moramo da brinemo o predaji tu je rus da to spreci i kada mi predamo?

Занимљиво како ми спас видимо само међу аутократама. Ови западњаци бар кад нам увале кредит кажу ето вам паре господо, па радите шта хоћете, али да се врати. Ове земље трећег света типа Русије и Кине те окупирају без испаљеног метка. Хтели ми или не, мораћемо да окренемо плочу ка западу, додуше то и радимо хвала Богу. Само што Вучко лера народ са причама о неутралности. У политици тога нема. Хоћеш да будеш део Европе? Имаш да идеш у ЕУ, НАТО, да уводиш санкције кад треба и коме треба, ако оћеш да будеш део цивилизованог света. Ако нећеш онда буди Кинеска прћија. Само где жути дођу ту трава не расте, али буквално. Наши рударски крајеви и градови су томе неми сведок. Чек, јесам сад заслужио једну сендвају? Молим печеница и парадајз, одозго мало чедар сира, и да буде топао. И може једна кокишка зеро. Хвала.

Poslednja izmena:
Занимљиво како ми спас видимо само међу аутократама. Ови западњаци бар кад нам увале кредит кажу ето вам паре господо, па радите шта хоћете, али да се врати. Ове земље трећег света типа Русије и Кине те окупирају без испаљеног метка. Хтели ми или не, мораћемо да окренемо плочу ка западу, додуше то и радимо хвала Богу. Само што Вучко лера народ са причама о неутралности. У политици тога нема. Хоћеш да будеш део Европе? Имаш да идеш у ЕУ, НАТО, да уводиш санкције кад треба и коме треба, ако оћеш да будеш део цивилизованог света. Ако нећеш онда буди Кинеска прћија. Само где жути дођу ту трава не расте, али буквално. Наши рударски крајеви и градови су томе неми сведок. Чек, јесам сад заслужио једну сендвају? Молим печеница и парадајз, одозго мало чедар сира, и да буде топао. И може једна кокишка зеро. Хвала.

Ми Срби смо мазохисти. Волимо чврсту руку која ће да нас туче, а ми да певамо од среће.

Брате ако је тако, да ми идемо у правцу Нато и ЕУ, дај онда обавести молим те управо те из Нато и ЕУ да нам не седе више на грбачи и да нас не терају да прилагођавамо нашу, пре свега спољну политику, у складу са њима. Реци им да ми ионако идемо тамо, да олабаве мало и када нас стискају за Русију и за Космет и за Кину и за гомилу других ствари.

Иначе занимљив је тај елитистички став, дај да будемо део "цивилизованог света", јер све остало ван запада је нецивилизовано. То је онај комплекс ниже вредности који итекако пуца један део нашег народа. Јер испаде сви људи на планети нису исти, неки су бољи, као они на западу, а неки су мање квалитетни, као они на истоку.

У то име фамозне кинеске инвестиције (читај РТБ Бор, Сартид и Линглонг) су ваљда толико страшне, да буквално уништавају нашу околину. Јер из западних фабрика, из њихових димњака, излазе лептирићи и цветићи, а из "кинеских фабрика" суво зло. Није као да РТБ Бор и Сартид нису постијали раније, деценијама, да су били без икаквих еколошких стандарда. Није као да неки дивни западњаци, цивилизовани момци, нису музли Сартид који су добили на поклон, до тренуткаа када он није доносио зараду, па су нам вратили за 1 евро да ми покривамо губитке. Јер тако то цивилизовани раде.

А што је најзанимљивије, они који нас прозивају на велике зле кинексе инвестиције, баш из цивилизованог запада, имају далеко више великих злих кинеских инвестиција од нас. Јер ваљда тамо када Кинези улажу, то је чист бизнис, отворено тржиште, али код нас то је одлазак у дивљаштво.

Хвала Богу, тако полупани ставови и комплекси ниже вредности дрмају мањи број "елитних" Срба. На њихову велику жалост, још седимо на ко зна коликко столица и даље успевамо да имамо неке мрве суверенитета и независности које многи немају. Можда ће доћи тренутак када ћемо постати класична колинија, а не само полуколонија запада, али данас није тај дан.

А што је најзанимљивије, они који нас прозивају на велике зле кинексе инвестиције, баш из цивилизованог запада, имају далеко више великих злих кинеских инвестиција од нас. Јер ваљда тамо када Кинези улажу, то је чист бизнис, отворено тржиште, али код нас то је одлазак у дивљаштво.
sa razlikom da na tom zapadu kinez metne filter na odzak a kod nas ne ;)

autorska tema

nema predaje braco!

a hocete u eu jel ?

e pa braco ako se ne predamo , izolovace nas i vratiti kako kazu u doba jure. postacemo nova severna koreja.

Paradoks je, ali je istina, da su danas glavni čuvari celovitosti Srbije čelnici Ruske Federacije koji tvrdo insittiraju na Rezoluciji 1244 SB kojom se garantuje teritorijalni integritet naše zemlje. Interesantna je stvar da Rusi u svojim saopštenjima kažu da podržavaju Republiku Srbiju u njenim pregovorima sa Prištinom i za Srbiju prihvatljiva rešenja ali strogo u okviru Rezolucije 1244 SB. Listom svi mediji u Srbiji, i oni proevropski N1 i Nova S kao i Vučićevi režimiski, kada prenose saopštenja ruske strane naglašavaju ovaj prvi deo rečenice u kome Rusi podržavaju prihvatljivo rešenje za Srbiju uz brisanje onog dela saopštenja u kome stoji samo u strogoj saglasnosti sa Rezolucijom 1244 SB.

pa to je Putin rekao jos pre nekoliko godina.
Moze srpska vlast priznati Kosovo kolko oce al ce Rusija uvek staviti veto u UN i spreciti Kosovo da bude samostalna drzava.............ZATO STO RUSI PODRZAVAJU SRPSKI NAROD A NE SRPSKE POLITICARE.

Русија има својих брига, те се у одбрани Косова и Метохије морамо ослонити на земље запада - Шпанију, Словачку, Румунију, Кипар и Грчку.
Kosovo u UN znaci jos jedan glas za zlocinacku ameriku.
40 je dovoljno, ne treba jos jedan.........tako da su ruski interesi za Kosovo veoma visoki.

autorska tema

nema predaje braco!

a hocete u eu jel ?

Ko je izglasao nezavisnost Srbije? I kad?

Srbija nema državnosti.

sa razlikom da na tom zapadu kinez metne filter na odzak a kod nas ne ;)

Ако хоћемо да не будемо толики лицимури, као што иначе јесмо, најгоре смо ми сами управљали тим фабрикама јер смо деценијама занемаривали било какве еколошке стандарде. Ако хоћемо да будемо малициозни, као што често јесмо, нећемо признати чак ни када Кинези ставе фамозне филтере (а унапредили су еколошку заштиту у Сартиду у односу када су Американци управљали, а да не говорим колико су унапредили у РТБ Бору у односу на време када смо ми управљали). Јер то су Кинези, они ваљда долазе само да униште нешто.

Да не помињем што су Кинези преузели та два конгломерата која су била на издисисају и који су пре тога пословали са минусима које смо ми из буџета покривали, јер смо их вештачки држали у животу како се остатак наше мизерне економије не би урушио. Што је најгоре, стратешка партнерства су понуђена свим фирмама и са истока и са запада и једино Кинези су то преузели, а да остали нису ни понуду послали.

На кратко да се осврнем на екологију. Пошто смо ми Срби преко ноћи постали еколошки тако забринути, па је један део народа подигао еко-џихад, како нико на екологију није мислио када су фабрике дизане у централмним деловима града. Како никоме није рециммо сметала Индустрија прецизне механике, где је данас Бео шопинг центар, у наставку фабрика Букуља, а иза још једна. Ваздушном линијом на километар фабрика Клуз. Како је људима падало на памет да у раковичком басену где је било 5 огромних и још неколико мањих фабрика, подигну читава насеља.

Како је могуће да данас сви возимо најгрђе кршеве од аутомобила (јер је коришћење градског превоза срамота) којим загађујемо брутално ваздух, или чврста горива дрва и угаљ за грејањем, пушимо ко локомотиве, у реке бацамо сумануте количине смећа да се нека акумулациона језера до врха напуне отпадом, а сметају две фабрике за које ми сматрамо да не поштују еколошке стандарде. А занемарујемо истовремено гомилу других фабрика оних са запада, јер како имамо комплекс ниже вредности, тако сматрамо да оне аутоматски примењују све еколошке стандарде.

Мислим да ће Србија да преживи три велике кинеске инвестиције, без обзира како се бесрамно пљују. Исто тако, све и да сутра не буде ту Кинеза и даље ћемо сами себи радити најгоре ствари када је екологија у питању.

autorska tema

nema predaje braco!

a hocete u eu jel ?

Da li je tačno da je rukovodstvo države je primilo ISLAM, i sve što oni rade je po šerijatu, njih mi Srbi ne zanimamo više???
Da li se osim medju vrhom države ISLAM se prošrio i medju navijačima, kriminalcima, MUP, BIA....?
I da svi oni ovo gledaju sa strane jer čekaju uspostavu ISIS/ISIL???

A za Kosovo ih libo uvce?
Kuran dozvoljeva tajno ispovedanja islama, po potrebi.
A saudijci masno plaćaju ko primi vehabijski islam, da li je ovo moguće u 21. veku?!
....
Da li je moguća ova pretpostavka?!

Back