Od milijarde do nule za 5 godina

KianyRiws

Ističe se
Poruka
2.747
Izvor: Tanjug

Njujork -- Halsi Majnor je pre pet godina bio milijarder, a danas je čovek u dugovima koji prodaje i poslednje vrednosti koje su mu preostale.Majnor (48) je pionir tehnologije i osnivač mreže CNET koju je pokrenuo 1993. a prodao je u vreme izbijanja finasijske krize 2008. godine za 1,8 milijardi dolara, kao i kompaniju Grand Sentral Komunikejšen (GSC) koju je prodao Guglu za 65 miliona dolara.

Kako prenosi francuski list Atlantiko, ovaj poslovni čovek, ljubitelj umetnosti i konja, zaradivši na tehnološkim kompanijama milijarde, počeo je da ulaže u nekretnine, umetničke predmete ali i da se kladi na trkama konja zbog čega je njegovo bogastvo počelo vrtoglavo da se topi.

Majnor je novac ulagao u izgradnju luksuznih hotela koji nikada nije dovršio i koje je morao, zapavši u dugove, da proda u bescenje.
.....dalje na http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2013&mm=06&dd=03&nav_id=719450

Ovo je jedna od bilion prica o propadanju i takvih slicnih je bas bilo u jesen 2008-me,kada su propali Lehman-brothers"i kada su milioneri pucali na berzama sirom sveta k'o petarde za Novu Godinu.Svakako da mogu ovakve price biti mnogima za nauk,jer nebitno je sasvim da li si pukao milijarde i dosao na nulu i dugove ili si pukao par hiljada eura i dosao do nule + dugovanja.Ono sto me je najvise odusevilo u ovoj vesti obajvljenoj na b92 jeste jedan komentar citalaca,koji u stvari govori i vise nego jasno kakav smo neunistivi narod.Mislim da su mnogi narodi prosli sve ono sto smo mi prosli zadnjih 20 godina,da bi nestali sa lica Zemlje kao stari Vavilon.Evo,copy-paste tog ,,jakog komentara":
Slicno kao ja.
Ja sam 2008 imao 300 evra, licno mojih. Kupio sam motor koji je prolupao, a kad sam poceo da ga sredjujem ponestalo je para. Prodao sam ga za 150, ali te pare sam ulozio u nekretnine, tacnije u jedan neispravan auto koji nije u voznom stanju, koji mi je odneo pauk sa parkinga. Pozajmio sam od brata 20 evra pre dve godine, i nemam da vratim. Sad sam duzan ali ne mogu da proglasim bankrot, bata trazi pare.
(LJUBA,

U Americi mnogi proglase bankrot ne bi li se izvukli na neki nacin placanja poreza ili tako nesto...

Donald Trump je 4x podnosio zahtev za bankrot a realno ima 3 milijarde ako ne i vise dolara....

Mislim da to nije tako jednostavno. Mozda je proglasavao bankrot svojih firmi, koje su onda rasprodate kako bi se namirio deo duga.
Ako je proglasio licni bankrot, onda mu popisuju svu imovinu koju ima i prodaju u nameri da izmire dugovanja.

- - - - - - - - - -

Ovo je dosta cesto i kod nas.
Pare se zarade lako, onda se krene u nepromisljene projekte, luksuz, kocku i pare isklize ko da ih nikad nije ni bilo.

E upravo tako;)

- - - - - - - - - -

Mislim da to nije tako jednostavno. Mozda je proglasavao bankrot svojih firmi, koje su onda rasprodate kako bi se namirio deo duga.
Ako je proglasio licni bankrot, onda mu popisuju svu imovinu koju ima i prodaju u nameri da izmire dugovanja.

- - - - - - - - - -

Ovo je dosta cesto i kod nas.
Pare se zarade lako, onda se krene u nepromisljene projekte, luksuz, kocku i pare isklize ko da ih nikad nije ni bilo.

E upravo tako..;-)

Back