Od Juznog toka dobicemo ...

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
238.204
... sad bih ja tu dodao nesto nepristojno, ali necu. Mozete zamisliti, niste glupavi. O cemu se radi?

Izgradnju Južnog toka kroz Srbiju, koja treba da počne krajem ove godine, predstavnici poslednje tri vlade Srbije najavljuju kao posao veka, jer će Srbija godišnje zaradjivati čak 200 do 500 miliona evra od tranzitnih taksi. Međutim, prema istraživanju Insajdera postoji mogućnost da novac od taksi najpre ode u Švajcarsku, jer je zajedničko srpsko-rusko preduzeće koje treba da gradi gasovod u Srbiji, registrovano u offshore zoni u švajcarskom gradu Cug. To znači da Vlada Srbije neće imati direktnu kontrolu nad profitom tog preduzeća.
Firma iz Švajcarske je, prema istraživanju Insajdera, u novembru 2011. registrovala ćerku firmu “South stream” doo u Novom Sadu. U osnivačkom aktu novosadske firme navodi se da između ostalog svoju celokupnu dobit može “slobodno i bez odlaganja transferisati u inostranstvo”. Time se praktično otvara prostor da se i deo dobiti naše države od Južnog toka, umesto da ostane u Srbiji, izvlači u Švajcarsku.

Dakle porezi od svega ovoga trebalo bi da idu u budzet Srbije. Medjutim, umesto da firma bude registrovana ovde namestili su da je to kao strana i onda ... :whistling:
Kako je mogao da bude dozvoljen ovakav ugovor?? Link od celog teksta:

http://www.pressonline.rs/info/bizn...u-svajcarskoj-moci-ce-da-isisava-kapital.html

Видео сам тај текст....... шта рећи осим............. ... целу игранку воде комунисти......СПС.... и сл..
SPS tj. Bajatović radi onako kako Rusi sviraju ,zato ga i drže na toj poziciji ,sa druge strane SNS i ministarka Mihajlović po nalogu Vučića već duže vreme vodi kampanju protiv Bajatovića i Ruja .
Jasno je kao dan da oni stoje iza ovog "Insajdera " ,umesto žutih i Djida Tajfuna , sada Brankica je našla nove sponzore i izvore informacija.

SPS tj. Bajatović radi onako kako Rusi sviraju ,zato ga i drže na toj poziciji ,sa druge strane SNS i ministarka Mihajlović po nalogu Vučića već duže vreme vodi kampanju protiv Bajatovića i Ruja .
Jasno je kao dan da oni stoje iza ovog "Insajdera " ,umesto žutih i Djida Tajfuna , sada Brankica je našla nove sponzore i izvore informacija.

Може и ово да буде што ти кажеш..... мада мени по безобразлуку смрди на комунисте... а данас је иначе Ч.Јовановић у парламенту прозвао ту Михајловићку(Мегатренд) ДА УВОЗИ тј.КУПУЈЕ СТРУЈУ ЗА 50 ЕВРА
ПА ЈЕ ОНДА ПРОДАЈЕ ЈЕ ЗА 35 ЕВРА.....
:hahaha:

NEMA NIŠTA OD JUŽNOG TOKA

IZUZETNA PRILIKA ZA ČITAV BALKAN, A POSEBNO ZA SRBIJU
KOJA BI IMALA VRLO VELIKE KORISTI I NOVČANE I PRIVREDNE

ALI TO SE NE UKLAPA U PLANOVE AMERIKANACA I POJEDINUH ČLANICA NATO :aha2:
A, USPUT NANEĆE ŠTETU RUSIJI JE VEĆ U POSLU I ULOŽILA JE PRILIČNA SREDSTVA :aha2:

Međutim, prema istraživanju Insajdera postoji mogućnost da novac od taksi najpre ode u Švajcarsku, jer je zajedničko srpsko-rusko preduzeće koje treba da gradi gasovod u Srbiji, registrovano u offshore zoni u švajcarskom gradu Cug.
Ovi iz Insajdera su neviđene budaletine. http://www.south-stream.info/en/partners/serbia/ http://www.south-stream.info/en/

Samo vi gledajte Insajder, prosto je neverovatno kako ti likovi umeju da naprave takvu splačinu od emisije. Linkovi su tu pa ko hoće neka pročita.

da budemo načisto.....južni potok je veoma važan projekat za srbe kako u energetskom ,finansiskom tako i strateškom smislu.......veliki je značaj za srbe taj potok......to je uvideo koštunica koji ga je i sproveo u delo ako znamo da je trasa plinovoda bila planirana i preko rumunije....kada bi se slavina za gas našla u rukama srba da vidim koja će to stoka sa zapada ponovo da uvodi embarga i sankcija srbiji......u tom smislu je potok važan projekat za srbe ali svakom strpljenju ima kraja pa tako i rusima je više dokurčilo da glume srbe.....

Nisam bas u toku sa "Juznim tokom" ali ako B92 sprema "Insajder" o tome, znam koji je cilj i sta se iza toga krije. Veran je dobio novu transu jer je sve oko KiM vec odavno potrosio a Vucko i Dacko mu obesmislise dalje aktivnosti. Mislim da ce slicno biti i oko ovoga cim to Vucko uzme u svoje ruke. Za sada glumi namigivanje Rusiji kako bi svoje zbunjene birace jos vise zbunio. "Inasajder" ima samo zadatak prethodinice za ono sto sprema Vucko a sto ce mu odraditi ministarka Mihajlovic. Bajatovic kao vec znatno ukaljan nije dostojan protivnik. Naprotiv, i on odlicno igra svoju rolu.

Odavno ja ovde pišem kako ćemo od tranzitnih taksi dobiti jedan jako mali deo ali su me neki ovde ubedjivali kako to nije istina i kako je to nemoguće pošto su nam Rusi braća.

Nece to biti los posao.Energetika je jos uvek najsigurniji posao. Ali nisam siguran da ce biti bas toliko profitabilan.Evropa se polako okrece alternativnom izvorima ,mislim da Nemacka i Danska vec imaju preko 30% iz alternativnih izvora a bude li gas skup vozice se na struju za 5 pola Evrope

... sad bih ja tu dodao nesto nepristojno, ali necu. Mozete zamisliti, niste glupavi. O cemu se radi?

Dakle porezi od svega ovoga trebalo bi da idu u budzet Srbije. Medjutim, umesto da firma bude registrovana ovde namestili su da je to kao strana i onda ... :whistling:
Kako je mogao da bude dozvoljen ovakav ugovor?? Link od celog teksta:

http://www.pressonline.rs/info/bizn...u-svajcarskoj-moci-ce-da-isisava-kapital.html

Nečuveno!!! svaki drugi komentar je izlišan.... na ovo neko mora dati odgovor... ja u sve ovo još ne mogu da verujem....

Back