OD JANUARA DO AVGUSTA 160.000 SRBA NAŠLO POSAO Evo koja zanimanja su najbolje prolazi

Kod mene je tako,a trebalo bi i kod Vas da bude.Neko ko ima trojke i četvorke nije izvodljivo da bude ni običan automehaničar.Jasno ko dan.
Nije bas tako, sa trojkama mozes biti automehanicar tu prosek nije presudan, za gimnaziju je druga prica.

Samo ne znam gde mozes i sta mozes raditi sa zavrsenom gimnazijom...zanimljivo!?
Mada sns masini i treba taj kadar, cuo sam da su streberi bar pojedine grupe odlicni botovi, i oni imaju svoj neki kriterijum ko ce pisati lepo za svoje gazde [emoji3]

Nije bas tako, sa trojkama mozes biti automehanicar tu prosek nije presudan, za gimnaziju je druga prica.

Samo ne znam gde mozes i sta mozes raditi sa zavrsenom gimnazijom...zanimljivo!?
Mada sns masini i treba taj kadar, cuo sam da su streberi bar pojedine grupe odlicni botovi, i oni imaju svoj neki kriterijum ko ce pisati lepo za svoje gazde [emoji3]

Taj sa gimnazijom može da studira recimo za lekara,elektro-inžinjera hemiskog itd.Ukoliko je neko zanatlija može samo na univerzitet.

Taj sa gimnazijom može da studira recimo za lekara,elektro-inžinjera hemiskog itd.Ukoliko je neko zanatlija može samo na univerzitet.
Ma sve je to jasno, ali nama treba sto vise zanatlija, imamo previse ovih pametnih koji studiraju po 10 godina od njih slaba vajda..
Drzava je kriva sto ne podstice male biznise a pomaze strancima a domace tera u sivu zonu...nameti su nam kao da smo razvijena kapitalisticka zemlja a daleko smo od toga...

Ma sve je to jasno, ali nama treba sto vise zanatlija, imamo previse ovih pametnih koji studiraju po 10 godina od njih slaba vajda..
Drzava je kriva sto ne podstice male biznise a pomaze strancima a domace tera u sivu zonu...nameti su nam kao da smo razvijena kapitalisticka zemlja a daleko smo od toga...

U tome je stvar ovdi se ne studira 10 godina,ranije bilo dva puta polažeš i završio si studiranje tražiš nešto lakše.Ima neka godina ako iz prve ne položiš tražiš šta možeš to je završeno.
Šta se dobija sa tim? Dobija se kvalitetna radna snaga.Selekcija se vrši još u šestom razredu i to.Ober,Real,Sekundar i Gimnazija.Dakle što bolje ocene veće su šanse da bolji zanat
dobijete.Još nešto da bi bili i dobar "seljak"kako se to kaže treba zanat.Dakle učite zanat kod "seljaka" kako se sadi, ore, krave muzu, štala čisti itd.Kada završite takav zanat možete
postati "seljak".

U tome je stvar ovdi se ne studira 10 godina,ranije bilo dva puta polažeš i završio si studiranje tražiš nešto lakše.Ima neka godina ako iz prve ne položiš tražiš šta možeš to je završeno.
Šta se dobija sa tim? Dobija se kvalitetna radna snaga.Selekcija se vrši još u šestom razredu i to.Ober,Real,Sekundar i Gimnazija.Dakle što bolje ocene veće su šanse da bolji zanat
dobijete.Još nešto da bi bili i dobar "seljak"kako se to kaže treba zanat.Dakle učite zanat kod "seljaka" kako se sadi, ore, krave muzu, štala čisti itd.Kada završite takav zanat možete
postati "seljak".
Slazem se. Seljak nije nikakva uvreda, bez seljaka nema napretka jednoj drzavi, i za seljaka je potrebno biti iskusan i vrlo naucen, mada se covek uci dok je ziv, a ne samo dok je u skoli, fakultetu..

Slazem se. Seljak nije nikakva uvreda, bez seljaka nema napretka jednoj drzavi, i za seljaka je potrebno biti iskusan i vrlo naucen, mada se covek uci dok je ziv, a ne samo dok je u skoli, fakultetu..

Ja Vam kažem samo kako je ovde.Da dodam bivši predsednik najveće partije SVP zvao se Toni Bruner inače poljoprivredni proizvođač ili kako kažu u Srbiji "seljak".Čak je sa televizije
reporter snimao njegovu štalu i oprobao se kako se muzu krave i vidi se da nije stručnjak a ovaj bez problema.Moguće nije za verovati ali možete otkucati na internetu i pogledati

Greenfield , da drzava pare i super uslove stranim kompanijama i navodno garancije da ce da se par godina bave tim poslom, radnicima naravno je drzava uplatila te plate za to vreme 200e x koliko meseci ...

Zar to nije super za strance ?! da ti drzava sve , oslobodi te poreza, da ti zemljiste za djabe , radnicima obezbedi platu a gazda maksimalno exploatise radnu snagu za 200e :dash:

Apsolutno, pa koji strani investitor ne bi dosao pod takvim uslovima. Meni stvarno samo nije jasno kako neko moze tako narod da zezne, samo da bi ispalo u medijima eto investicija iz inostranstva, bice bolje sve za srpsku ekonomiju.

Srpski zvaničnici poslednjih dana objavljuju da je Srbija dostigla najnižu stopu nezaposlenosti u poslednjih 25 godina i najavljuju da će do kraja 2017. ona dodatno biti smanjena. Prema zvaničnim podacima iz NSZ, od početka godine do kraja jula u Srbiji je posao dobilo oko 160.000 ljudi.

Koja su zanimanja bila najpotrebnija:

Ekonomski tehničar - 5.351
Maturant gimnazije - 3.244
Prodavac - 3.106
Mašinski tehničar - konstruktor - 3.042
Automehaničar - 2.897
Bravar - 1.977
Poljoprivredni tehničar za proizvodnju bilja - 1.923
Diplomirani ekonomista za opštu ekonomiju, bankarstvo i finansije - 1.902
Kuvar jednostavnih jela - 1.890
Medicinska sestra - 1.750

* Podaci Nacionalne službe za zapošljavanje

link: http://www.blic.rs/vesti/ekonomija/...-posao-evo-koja-zanimanja-su-najbolje/6ljd9w0

Ja se ponosim Srbijom i njenom statistikom a vi ?! :rotf:

Да ли би неко могао да ми објасни како то да су најпотребнија занимања економски техничар и матурант гимназије?

Је л' да да много глупо звучи?

Једностанво, они су се највише позапошљавали, али не на радним местима матурант гимназије или економски техничар, већ као СНС чланови који су примљени у новоформираним фабрикама на траци.

Обично баш такви, економски техничари и матуранти гимназије иду у странку да ућаре нешто ситно, јер не знају ништа да раде, а мисле да су препаметни, али недовршени.

Да ли би неко могао да ми објасни како то да су најпотребнија занимања економски техничар и матурант гимназије?

Је л' да да много глупо звучи?

Једностанво, они су се највише позапошљавали, али не на радним местима матурант гимназије или економски техничар, већ као СНС чланови који су примљени у новоформираним фабрикама на траци.

Обично баш такви, економски техничари и матуранти гимназије иду у странку да ућаре нешто ситно, јер не знају ништа да раде, а мисле да су препаметни, али недовршени.

To je zato završili školu,ali nije neki kvalitet.Drugo u Srbiji daj šta daš a kada bi se gledao kvalitet pola bi otpustili.

Nikola Sandulovic
1 hr · Belgrade ·
USTAJ SRBIJO !!! USTAJ ZDRAVI RAZUME !! USTAJTE VI KOJI HOCETE HLEBA, PRAVDE I ZIVOT BEZ STRAHA !!!
OBAVESTENJE ZA CELOKUPNU JAVNOST SRBIJE !!!
Ovog trenutka sam zavrsio razgovor sa Tesom Tesanovicem, vlasnikom "Balkan Info " u kom mi je saopstio da su mu u kucu upala dva NAORUZANA lica sa KAPULJACAMA, predstavili se kao radnici BIA i oteli mu snimak koji je Tesa napravio sa Visekruna Djordje u Holandiji.Rekao mi je da su vrsene pretnje porodicama svih zaposlenih cak i ljudima iz Crne Gore koji su vlasnici tehnike. Skrenuta mu je paznja da mu se u buducnosti zabranjuje moje gostovanje i Sasa Mirkovic, kao i da ce dobiti CRNU listu ostalih nepozeljnih, tj onih ljudi koji pricaju protiv Andreja Vucica !!! Na moje pitanje da li su ta lica TAKO OBUCENA dali njemu svoje podatke ( brojeve znacaka i imena ), pokazala nalog tuzioca za pretres i oduzimanje licnih stvari , da li su pozvana dva svedoka dok je trajala NJIHOVA PREMETACINA,da li je dobio na potpis ono sto mu je oduzeto i da li su mu dali potvrdu o oduzetim predmetima, DOBIO SAM NEGATIVAN ODGOVOR PO SVIM PITANJIMA !!!!!
Rekao sam mu da odmah pozove regularnu policiju i prijavi nezakonito ulazenje u prostorije bez naloga i pljackanje licne imovine bez iti jednog papira i potpisa.Iz licnog iskustva koje sam doziveo cim sam se vratio iz Londona ( posle mog sukoba sa Vucicem ) dosla su mi 4 lica identicno obucena sa motorolama u rukama na vrata ...bila je subota 9 h ujutru...normalno nisam im otvorio i pozvao sam svu mogucu policiju da pitam ko je na takav nacin od policije dolazio kod mene. DOBIO SAM ODGOVOR DA POLICIJA , NITI JEDNA, NIJE DOLAZILA KOD MENE !!!!
Misljenja sam da je ovaj razbojnicki upad kod Tese Tesanovica bio u licnoj reziji jer nama Republikancima je itekako poznato ko sve iz kriminogene sredine ima dozvole za oruzje i znacke MUPa dobijenih od odredjenih ljudi iz policije koji su aktivni clanovi SNS !
DOZIVELI SMO SRBIJO DA JE POCEO KLASICNI KRIMINAL PO KUCAMA I OTIMANJE ONOGA STO KOMPROMITUJE VLADAJUCU KRIMINALNU ELITU !!! DA LI CETE SVI I DALJE CUTATI ILI CETE DICI GLAS PROTIV OVOGA ???!!! REPUBLIKANCI NECE CUTATI I NECE SE BOJATI OVAKVIH KRIMINALACA !!! MI VAS CEKAMO !!!!
TRAZIM PODRSKU CELE SRBIJE DA SE DA TESI TESANOVICU I PRODUKCIJI BALKAN INFO KOJA JE JEDINA PRAVA OPOZICIONA I SVETIONIK MEDIJSKE SLOBODE U SRBIJI !!!
SVI SERUJTE OVO, DA CELA SRBIJA I SVET VIDI DOKLE IDE SILA I KRIMINAL VLADAJUCE BAGRE NA VLASTI !!!!

Back