Od interakcije sa AI može da se poludi. Bukvalno.

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.476
Veštačka inteligencija može biti opasnija nego što mislimo — ne samo za posao, već i za um.

Sve je veći broj slučajeva širom sveta gde su ljudi doživeli teške psihološke slomove nakon duže, opsesivne interakcije sa četbotovima sa veštačkom inteligencijom poput #chatgpt. Stručnjaci za mentalno zdravlje nazvali su to „ChatGPT psihoza“.

Neki korisnici, bez prethodne istorije mentalnih bolesti, počeli su da pokazuju znake paranoje, zablude veličine i mističnog razmišljanja. U ekstremnim slučajevima, ljudi su se odvojili od stvarnosti — neki su čak završili hospitalizovani, zatvoreni ili još gore.

1751772521657.png

Ne znam ja koristim 5,6 Ai chatova, i to selektovano, nema sanse da poludim, iz razloga sto sam puno znao pre nego sto sam poceo da koristim AI , a onda znas da je ai samo google search, nista vise, nista ne mozes da mu bukvalno verujes, ai nije za bukvaliste, on je samo da ti nabaca search rezutate..

Pocne da mi redja teorije za tto je dobar, ali ti da verujes sta je on zakljucio to je glupost, to se ne sme raditi..
Ali da resava zadatke koji su teski logicki , to je tacno , i da tacna resenja, i to je tacno , ali da mu verujes ovako za zakljucke, to nikako..
20 puta on mene ubedjuje u pogresnu stvar...ali ignorises to , ne ispravljas ti njega...jedna recenica tacna, druga netacna...npr koliko je 400 000jena , toliko je sad nagrada za poebi incest na japanskoj TV , i ti ga pitas koliko je to u evrima, dobijes mislim 1500e, a u dinarima je 15000 rsd...samo ignorises...20 puta bi ti morao da se raspravljas sa njim da bi to ispravo .....nije bitno , vazno da prica i nabacuje ideje, a tacnost moras sam , mora matematika , mora citanje...

Ko zivi sa Srbima , zbog nekulture govora, nema sanse da poludi od ai chata...

Jedan čovek je verovao da može da govori unazad kroz vreme. Drugog je smrtno ranila policija nakon što je nasilno delovao pod zabludom.

Stručnjaci kažu da su ovi alati veštačke inteligencije dizajnirani da se slažu i potvrđuju — što može opasno pojačati psihozu kod ljudi sa osnovnim mentalnim zdravstvenim problemima.

Менталне болести нису никаква препрека бити на власти у Србији и располагати моћима управљања

Да ли су праве или глумљене менталне болести .. то ни саме лудакиње/лудаци тешко разазнају после некога времена

Pošto ima toloiko sličnosti, cenim da me "skidaju" sa neta da nahrane AI?

АИ 'хране' свима нама ..АИ само 'усредњава' индивидуална мишњења па индивидуоколективни бенефит максимизује

Ми смо парент АИју ..и оно ће бити парент..

Back