Od hiljada, ja izabrah...

Pa, dolazi iz dubine duše.
Ne molim se Allahu-molim se Bogu, Isusu Hristu, neki kažu da je sve to isto i pomalo im se divim... ali lepo mi je i smisleno sve što je ova devojka odgovorila. Mudra žena!
Super, drago mi je da cujem da se ljudi mole Bogu. Veza sa Bogom bi svima nama trebala da znaci dac cinimo dobro svemu oko nas.
p.s
Na Arapskom jeziku i krscani i muslimani za Boga kazu Allah, dakle to je jedna te ista rijec. Samo muslimani univerzalnosti radi bez obzira kojoj nacionalnoj i jezickoj skupini pripadaju imaju istu rijec za Boga, pa tako i Americki musliman i Japanski i Arapski i svi ostali kad kazu Allah, pa bez izuzetka znaju da je to Bog.

Super, drago mi je da cujem da se ljudi mole Bogu. Veza sa Bogom bi svima nama trebala da znaci dac cinimo dobro svemu oko nas.
p.s
Na Arapskom jeziku i krscani i muslimani za Boga kazu Allah, dakle to je jedna te ista rijec. Samo muslimani univerzalnosti radi bez obzira kojoj nacionalnoj i jezickoj skupini pripadaju imaju istu rijec za Boga, pa tako i Americki musliman i Japanski i Arapski i svi ostali kad kazu Allah, pa bez izuzetka znaju da je to Bog.
Lično bih volela da je ime Boga svima isto. Jezici intervenišu, a intervenišu i tradicije, kulture naroda;
U svakom slučaju, devojci možda nisam zapamtila ime, ali me je zamislila po pitanjima mojih životnih vrednosti.
Sve što je rekla-to i sama mislim. Sve mi je kako je i sama rekla.

Inače ne pratim Tik tok, ali kontam hajd kad je komšija postavio da vidim.
Djevojka me oduševila dobrim odgovorima i to sve skoro bez da je razmišljala, u nevjerovatno kratkom roku.
Nešto se mislim. Možda bi bilo interesantno sva ona pitanja pribilježiti negdje ovdje pa da se svako nad njima zamisli.
Samo, valja sve ono "prepisati" :think:

Inače ne pratim Tik tok, ali kontam hajd kad je komšija postavio da vidim.
Djevojka me oduševila dobrim odgovorima i to sve skoro bez da je razmišljala, u nevjerovatno kratkom roku.
Nešto se mislim. Možda bi bilo interesantno sva ona pitanja pribilježiti negdje ovdje pa da se svako nad njima zamisli.
Samo, valja sve ono "prepisati" :think:
Ni ja ne pratim Tik tok al ovako mi naleti nesto sto mi se svidi i sto kazu ne bitno odakle je...

Back