OD HEROJA NACIJE DO POTROŠNE ROBE! Boriša Simanić: Nema mesta za mene u reprezentaciji

?

• Треба да игра за репрезентацију

• Не треба да игра за репрезентацију

• Не одлучујем о томе ја

• Спортисти и спортисткиње су потрошни материјал

• Нешто друго (дописаћу шта)

• Многи не треба да играју што њега избацише?

• Штета

• Ау

• Шок

• Неверица

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
47.009
Srpski košarkaš Boriša Simanić pokazao je da je borba za svoju zemlju ne samo patriotski čin, već i spremnost da rizikuješ svoje zdravlje, a njega je ta borba koštalo bubrega. Nakon Svetskog prvenstva u Manili postao je Heroj, a nedugo zatim - potrošna roba koja brzo pada u zaborav.

Pobedio je Simanić sve prognoze nakon gubitka bubrega, vratio se svojoj ljubavi, košarci, zaigrao za Igokeu, gde je bio jedan od najboljih igrača.

On se oglasio kasno večeras prilično potresnom porukom.

- Hvala Srbijo! Ja vama bubreg, slavu i radost, a vi meni poniženje, tugu i žalost - napisao je Boriša Simanić sa crnom pozadinom na svom profilu na društvenoj mreži Instagram.

Kako prenosi portal "Telesport", se oglasio zbog toga što je obavešten da za njega nema mesta u reprezentaciji Srbije.

- Od saveza stigla poruka da nema mesta za mene u reprezentaciji. Hvala.

Simanić je u u ABA ligi za Igokeu u proseku postizao 8,4 poena, uz 3,4 skoka i 0,8 asistencija.

Inače, uskoro se očekuje okupljanje nacionalnog tima Srbije, a i dalje nije javno poznat spisak igrača na koje računa Svetislav Pešić.

https://www.novosti.rs/sport/kosark...rkaska-reprezentacija-srbije-igra-nije-pozvan

Сматрате ли да је национална пензија довољна,не мора на терен?

Poslednja izmena:
Непромишљена и непотребна Боришина реакција. Дал је инструисан од неког или је подлегао неком незадовољству, но српски репрезентативац мора бити свјестан одговорности и то себи није смио дозволити. И једна ружна и мучна ситуација којом ће аутошовинистички и србофобични корпус добити "муниције" за малициозну паљбу по српској кошарци у периоду када су пред нашом националном селекцијом нови изазови.

Боришина прича је знана. Али исто тако према Бориши су многи испали више него коректни. Од људи у Игокеи који су му дали шансу у периоду када нити један клуб у Европи није хтио ризиковати, преко КСС до стручног тима репрезентације.
Пешић је вратио Боришу у репрезентацију за европске квалификације, одиграо је и 4 меча, иако је било примјетно да код Борише постоји страх од контакта и иако је равнајући се према нивоу игара било покрића да предност добију други играчи. Бориша је у АБА лиги имао 8,4 поена и тек 3,4 скока за 22,6 минута у просјеку по мечу. И број офензивних скокова (0,8 'по мечу) што је за крилног центра премршаво казује о том страху од контакта. Но Пешићу је својствено да тежи гледати мало шире, због тога и јесте вратио Боришу у репрезентацију, и то је више него коректно према Бориши.

Међутим, и Бориша би морао бити реалан и разумјети гдје је тренутно у односу на друге кандидате за репрезентацију. А тренутно нема основа да се нађе и у некој широј конкуренцији, на његовој позицији опака је конкуренција, подоста је играча који су имали бољу сезону, (Филип Петрушев, Никола Јовић, Душан Беслаћ, Тристан Вукчевић, Богољуб Марковић, Филип Јовић) и који држе виши ниво игара, који су сви редом млађи, играју са већом енергијом, агресивношћу, и који објективно заслужују предност. На Пешићу је да све то сагледа, и сезону и колико то може помоћи потребама репрезентације, процијени коме дати предност и то уопште није лак задатак.
У сваком случају ружно и непотребно.

Poslednja izmena:

Back