eremita
Zaslužan član
- Poruka
- 117.177
Uopste sebe ne smatram fasistom samo iznosim cinjenicu ;u ovom slucaju za cigane
Mada moram da priznam nikada nisam videla Roma mislim neku normalnu osobu
da ima posao;da studira itd..
Jednostavno to je u njihovoj krvi;takva je krv!
Да си написала ТАКВА ИМ ЈЕ НАРАВ - то бих могао да прихватим, али ово о крви је обична глупост. Не можеш на тај начин класификовати људе. Али исто тако има на овој теми и оних који крајње бедно и фолирантски глорификују Цигане.
Свима треба да буде јасно да Цигани имају свој фазон, свој начин живота који је тако рећи НЕМОГУЋЕ променити. У том начину живота има нечег клошарског и често сам им завидео на томе. Лично волим Цигане - али не могу трабуњати овде о томе да ето "има и доктора Цигана" па да их због тога величам, јер то су изузеци који потврђују правило. Цигани не желе организацију живота онако како смо то ми уредили - и тачка. Једноставно, воле да клошаре, да не раде, да певају и играју, попију - па се после потуку...сељакају се са својим чергама, живе у картонским насељима или чак и по пећинама - али то је њихов избор, схватите то већ једном.
Наравно, има доста оних, нарочито по градовима који су прихватили неки условно речено "бољи" начин живота - али њихова опредељеност "за слободу по њиховом избору" - неће бити промењена било каквим државним мерама.
Што се мене тиче - *ебеш пијанку без Цигана, *ебеш провод без њих и њихове музике.