Од данас нове табле и нова правила на "ауто-путу" кроз Београд

Platin

Buduća legenda
Moderator
Poruka
49.286
https://www.rts.rs/vesti/drustvo/54...i-nova-pravila-na-auto-putu-kroz-beograd.html

Почиње замена комплетне сигнализације на бившем ауто-путу кроз Београд, који је према новој категоризацији мотопут. Зелене табле ћемо заменити плавим таблама и та замена ће трајати 50 дана, најавио је ресорни министар Горан Весић истичући да је на мотопуту максимална дозвољена брзина 100 километара на сат, а кроз насељено место 80 километара на час. Зауставна трака остаје засад отворена само за возила хитних служби.

Како су најављивали, стара траса аутопута кроз Београд постаје мотопут... Возићемо нешто спорије - то је сва промена коју видим.

strasno.
samo komplikuju.
super funkcionise kako je bilo i sad je nekome "pametnom" palo na pamet da to menja.

da su zaustavnu traku pustili za saobracaj imalo bi jos i smisla ali ovako.. bukvalno jedina promena je smanjenje brzine kroz delove puta gde nema apsolutno nikog osim automobila a postoje 3 trake i ne postoji jasan razlog da se to radi.

oni prakticno delove puta gde je bilo 120 sad spustaju na 100 a gde je bilo 100 spustaju na 80 :dash:

i to je jedina izmena.. uzas.

Jos vece guzve.
Можда не... Ограничење брзине ће важити даље од центра... До сада се, на пример на сремској страни, могло 120 све од петље за обилазницу па до Змај пумпе - то се онда спусти на 100 и 80.
Сада ће ограничење одмах бити на 100, па тек на Новом Београду 80.

И док се публика, поготово странци, буду навикавали на нови главни правац, може да буде боље.

Е сад, они који преко аутопута иду на посао... То не могу да проценим шта ће бити.

strasno.
samo komplikuju.
super funkcionise kako je bilo i sad je nekome "pametnom" palo na pamet da to menja.

da su zaustavnu traku pustili za saobracaj imalo bi jos i smisla ali ovako.. bukvalno jedina promena je smanjenje brzine kroz delove puta gde nema apsolutno nikog osim automobila a postoje 3 trake i ne postoji jasan razlog da se to radi.

oni prakticno delove puta gde je bilo 120 sad spustaju na 100 a gde je bilo 100 spustaju na 80 :dash:

i to je jedina izmena.. uzas.
Не мењају садашње 100. Садашње 120 смањују на 100, дужина на 80 остаје непромењена.

To je u redu, jasno je da to nije vise auto put.

Što se stranaca tiče, poodavno idu obilaznicom.

Medjutim, o čemu se sad radi, ima ljudi koji idu preticajnom trakom više od dozvoljenog i onda blinkaju da se pomeriš. E, to ne treba raditi, tj ne treba ih puštati.
Jer ako pređeš u desnu regularnu traku tamo vozila idu manje od 80 na sat, nekad i 60, pa te ukoče, i samo se pravi haos sa preticanjem. I šta se jednom desilo, baš kod banjice na tom sad moto-putu, gledam u retrovizor dok sam vozila nedelja pre podne, nema ni velike gužve još, vozim tzv preticajnom i iza mene na nekih 100 m ide drugo vozilo isto preticajnom, recimo da smo išli 110-120 na sat što.. je već bilo previše, kojem treće iza njega blinka sve vreme i nervozno ide levo desno.. I ovaj ćovek iza mene da mu se polako skloni, počne da se sklanja u desno, ali ona budala iza poče da ga nervozno pretiče sa desne strane i to jako brzo, i tako su se lepo sudarili, obojica u bankinu levu, desnu, prevrnuli se udarili u ivice... ja sve gledam iz retrovizora i mislim se koje budale žele da voze brzo kroz naseljeno mesto gde se uvek uključuju i isključuju vozila.

Znači, krenite ranije da ne kasnite i vozite 80-100 i sve ok.

Medjutim, o čemu se sad radi, ima ljudi koji idu preticajnom trakom više od dozvoljenog i onda blinkaju da se pomeriš. E, to ne treba raditi, tj ne treba ih puštati.
Leva traka je za preticanje i ako to ne činiš ne treba njome da se krećeš.

Leva traka je za preticanje i ako to ne činiš ne treba njome da se krećeš.
Ali mora. Jer u beogradu su obe trake pune preko dana, bukv se na nekim delovima vozi 60 na sat jer je gužva. Znači više nije klasična preticajna i ne znam na moto putu da li se još tako zove.
Ne pretiče se njome, već vozi, jeste malo brža mego desna. Desnom se vozi sporo i u desnu prelaze vozila koja se isključuju ili uključuju na put, jer ima puno tih uključenjađ

80 nikad nije ni bilo u gradu nego je bilo 100 kroz delove od kapije beograda pa do mosta iz pravca nisa
i msilim do zmajeve pumpe u pravcu novi sad
Да ли ће да га третирају правно или физички... о томе другом приликом.

А знаш шта је још штос око престанка третирања пута кроз град као аутопута? Смањује се област уз пут где је градња забрањена. Колико километара плацева... замисли само.

Ne vozi se levom trakom, tu mnogi greše.
Не вози се ако си сам. Али ако у "обичној" траци имаш низ аутомобила који иду 110-120, а дозвољено је 130... И уђеш у брзу траку, на 130, и тако 20 км возиш и чак те нико не сустиже јер и многи други људи просто користе законски дозвољену брзину.

Није безбедно 50 пута палити мигавце за тамо и назад.

У времену - 10 минута.

Jer ako pređeš u desnu regularnu traku tamo vozila idu manje od 80 na sat, nekad i 60, pa te ukoče, i samo se pravi haos sa preticanjem. I šta se jednom desilo, baš kod banjice na tom sad moto-putu, gledam u retrovizor dok sam vozila nedelja pre podne, nema ni velike gužve još, vozim tzv preticajnom i iza mene na nekih 100 m ide drugo vozilo isto preticajnom, recimo da smo išli 110-120 na sat što.. je već bilo previše, kojem treće iza njega blinka sve vreme i nervozno ide levo desno.. I ovaj ćovek iza mene da mu se polako skloni, počne da se sklanja u desno, ali ona budala iza poče da ga nervozno pretiče sa desne strane i to jako brzo, i tako su se lepo sudarili, obojica u bankinu levu, desnu, prevrnuli se udarili u ivice... ja sve gledam iz retrovizora i mislim se koje budale žele da voze brzo kroz naseljeno mesto gde se uvek uključuju i isključuju vozila.

Znači, krenite ranije da ne kasnite i vozite 80-100 i sve ok.
Увек је боље лудак испред тебе него иза тебе.

Али не треба се нервирати. Ако је неко толико хистеричан, пусти лудака да прође. Нећеш изгубити пола дана због једног невољног враћања у траку са гњавежима.

Увек је боље лудак испред тебе него иза тебе.

Али не треба се нервирати. Ако је неко толико хистеричан, пусти лудака да прође. Нећеш изгубити пола дана због једног невољног враћања у траку са гњавежима.
Podseti me na jednu davnu situaciju koju sam imao na autoputu, zaleteo se jedan sa BMW isao sigurno oko 200 i da bi me obisao, posto sam normalno vozio, morao je da me pretekne sa desne strane koliko se secam to je bila zaustavna traka ,sreca je bila sto sam drzao pravac.

Да ли ће да га третирају правно или физички... о томе другом приликом.

А знаш шта је још штос око престанка третирања пута кроз град као аутопута? Смањује се област уз пут где је градња забрањена. Колико километара плацева... замисли само.
to je bila prica oko toga kad su rekli da ukidaju autoput
medjutim motoput ima iste uslove kao i autoput ispravi me ako gresim ako si nasao koji uslovi postoje za motoput

to sto je motoput identican kao i autoput osim sto ima smanjeno ogranicenje na 100km/h u odnosu na autoput je razlog zasto cuveni put izmedju zemuna i panceva preko pupinovog mosta nije dobio kategorizaciju motoputa i zato tamo stoji ogranicenje od 80km/h jer taj put po bas tim rastojanjima ne zadovoljava uslove da bi bio motoput odnosno autoput.

Poslednja izmena:
https://www.rts.rs/vesti/drustvo/54...i-nova-pravila-na-auto-putu-kroz-beograd.html

Почиње замена комплетне сигнализације на бившем ауто-путу кроз Београд, који је према новој категоризацији мотопут. Зелене табле ћемо заменити плавим таблама и та замена ће трајати 50 дана, најавио је ресорни министар Горан Весић истичући да је на мотопуту максимална дозвољена брзина 100 километара на сат, а кроз насељено место 80 километара на час. Зауставна трака остаје засад отворена само за возила хитних служби.

Како су најављивали, стара траса аутопута кроз Београд постаје мотопут... Возићемо нешто спорије - то је сва промена коју видим.
U slobino vreme je od kapije do plavog mosta bilo ograničenje 80 kmh iako je auto put u pitanju. Mi noću vozili i 300. Auto put bio ravan ko strela. Danas ti otpadne točak na 100 kmh.

Ne vozi se levom trakom, tu mnogi greše.
Kad taj put dobije trecu traku, nju cemo moci da proglasimo 'preticajnom',
ovako, desna traka je za uklj/isklj, a leva je 'prolazna' - prolazis njome ako nigde neces uklj/isklj.
A sto se tice ogranicenja brzine, kad je guzva ionako nema mesta gde da vozis brzo tako... to je to.
nemoj da vozis levom trakom na autoputu ako ne pretices to da ali kroz Beograd....
Da ne komentarisem da ni nasi autoputevi nisu autoputevi. Autoput za mene je minimum 3 trake + zaustavna. Ovo sa 2 trake autoput je zapravo smejurija.

Back