Od danas možete ostati bez automobila zbog 18 prekršaja!

Ako si položio vozački a ne kupio dozvolu ( a sve sam više uvjerenja da si je kupio ) znaš da si vozilu pod pratnjom obavezan da se skloniš. Jeste državi treba tvoj auto. Pa će ti ga eto tek tako uzeti.
Treba im i pdv od mene, moji organi, imovina dakle i auto. Mnogo više njima treba nego meni dakle biće tu oružane pobune kada pukne.

Vozači, pazite se da ne ostanete bez automobila: Od danas važe nova pravila u saobraćaju​

Od danas nesavesni vozači mogu ostati bez automobila jer je stupio na snagu novi Zakon o bezbednosti saobraćaja.

Pogledajte prilog 1410311

Zakon predviđa 18 slučajeva zbog kojih nesavesni vozači mogu da ostanu bez vozila.

• Vožnja pod dejstvom alkohola sa više od 1,2 promila
  • Odbijanje alkotestiranja ili drogatestiranja
  • Prekoračenje brzine za više od 80 km/h van naselja
  • Prekoračenje brzine za više od 70 km/h u naselju
  • Prekoračenje brzine za više od 60 km/h u zoni škole ili zoni „30“
  • Prekoračenje brzine za više od 50 km/h u zoni usporenog saobraćaja
  • Prevoz deteta mlađeg od 12 godina na mestu vozača
  • Prevoz deteta mlađeg od 12 godina na mestu koje nije predviđeno za sedenje (prtljažnik, instrument tabla, zadnja polica, spoljni delovi vozila i sl.)
  • Prolazak kroz najmanje dva crvena svetla na semaforu u razmaku kraćem od 10 minuta
  • Preticanje kolone vozila preko neisprekidane (pune) linije
  • Vožnja bez položene ijedne vozačke kategorije
  • Vožnja tokom mere zabrane upravljanja vozilom
  • Vožnja nakon oduzimanja vozačke dozvole zbog nakupljenih kaznenih poena
  • Vožnja za vreme privremenog isključenja iz saobraćaja
  • Vožnja noću na neosvetljenom putu bez ijednog uključenog svetla na vozilu
  • Preticanje ili obilaženje vozila koje se zaustavlja ili se zaustavilo radi propuštanja pešaka na pešačkom prelazu
  • Preticanje kolone pod pratnjom
  • Nepropuštanje vozila pod pratnjom
https://www.021.rs/story/Info/Srbij...-Od-danas-vaze-nova-pravila-u-saobracaju.html

Šta da vam kažem - pamet u glavu i pažljivo vozite. Pozivanje na ustav i privatnu svojinu ne vredi.
Подржавам све ставке. Можда бих још неку и додао... Јављам ако се сетим.

Коначно да дивљаци буду кажњени како треба.

Podrzavam i ja delimicno, samo sto treba da vazi i za divljake sa blinkerima i tatine sinove koji gaze devojke na pesackom.
Док год софтвер буде писао казне, има наде.
И док год интервенције над казнама буду јасно видљиве и подложне контроли.

Vozači, pazite se da ne ostanete bez automobila: Od danas važe nova pravila u saobraćaju​

Od danas nesavesni vozači mogu ostati bez automobila jer je stupio na snagu novi Zakon o bezbednosti saobraćaja.

Pogledajte prilog 1410311

Zakon predviđa 18 slučajeva zbog kojih nesavesni vozači mogu da ostanu bez vozila.

• Vožnja pod dejstvom alkohola sa više od 1,2 promila
  • Odbijanje alkotestiranja ili drogatestiranja
  • Prekoračenje brzine za više od 80 km/h van naselja
  • Prekoračenje brzine za više od 70 km/h u naselju
  • Prekoračenje brzine za više od 60 km/h u zoni škole ili zoni „30“
  • Prekoračenje brzine za više od 50 km/h u zoni usporenog saobraćaja
  • Prevoz deteta mlađeg od 12 godina na mestu vozača
  • Prevoz deteta mlađeg od 12 godina na mestu koje nije predviđeno za sedenje (prtljažnik, instrument tabla, zadnja polica, spoljni delovi vozila i sl.)
  • Prolazak kroz najmanje dva crvena svetla na semaforu u razmaku kraćem od 10 minuta
  • Preticanje kolone vozila preko neisprekidane (pune) linije
  • Vožnja bez položene ijedne vozačke kategorije
  • Vožnja tokom mere zabrane upravljanja vozilom
  • Vožnja nakon oduzimanja vozačke dozvole zbog nakupljenih kaznenih poena
  • Vožnja za vreme privremenog isključenja iz saobraćaja
  • Vožnja noću na neosvetljenom putu bez ijednog uključenog svetla na vozilu
  • Preticanje ili obilaženje vozila koje se zaustavlja ili se zaustavilo radi propuštanja pešaka na pešačkom prelazu
  • Preticanje kolone pod pratnjom
  • Nepropuštanje vozila pod pratnjom
https://www.021.rs/story/Info/Srbij...-Od-danas-vaze-nova-pravila-u-saobracaju.html

Šta da vam kažem - pamet u glavu i pažljivo vozite. Pozivanje na ustav i privatnu svojinu ne vredi.
Ne znam da li je iztavljeno iz teksta ili iz zakona , ali voznja pod dejstvom narkotika bi definitivno trebala da bude na vrhu, mnogo pre alkohola.

Au al si naivan nekada se cepalo i guralo u donju fijoku a danas se jednim klikom obriše.
Када би ти правио софтвер, тако би и било, брисање без трагова.
Срећом, софтвер је такав да брисања нема. Може неко да пребаци да нешто није било прекршај, али се зна ко је и када је. Довољно.

Back