od ceha je sastavljena pesma?

The Graeat Gatsby

Veoma poznat
Banovan
Poruka
13.394
od cega se sastoji jedna pesma?
znaci znam samo za reren. to je ono kada se reci ponavljaju.
Ustvari mene zanima sta sve sadrzi melodija, pesma, muzicka nota.
Ima pesama gde se pocinje jednim instrumentom i izgubi se i nepojavljuje se vise taj instrument, npr klavir, violina, truba, itd.
Da li to spada sto ja hocu da pitam u to na koji se nacin pesma pravi ili?
jer hocu da nadjem pesme, ali kada useru sa glasom, probao sam i insturmentalne pesme ali to nije to, ako razumete, u insturmentalnoj pesmi je jedan ili vise insturmenata kroz celu pesmu ispreplece bez onoga osecaja da ti se svidja.

Zavisi da li je ta pesma ista kao neka druga u tom pravcu gde tako cesto bude ili pricamo o necemu konkretnoj pesmi a ne tako uopšte.
Reren jeste taj sto ga najvise puta bude ali i u strofama se ponekada meizanscen ponavlja tako da tu nema pravila ali pretpostavka ti je u svakom slučaju na mestu, svakako, zato i postoji pesnička slobodna.
Melodija sadrži više usklađenih nota dakle to ti je do do mi sol re fa na primer su note ali ih ne ređaš po redu do re mi fa sol la si do....nego ih uklopiš u svoju originalnu misao pa tako na primer dodaš cis kada niko ne očekuje.
Spada. Očigledno.
Imaš jutub da nađeš pesmu koja ti treba a još više ih ima na guglu. imaš i jedan program na saund haund se u stvari zove i tu otpevaš melodiju koju si otpevao tj. zapamtio i ako je približno dobro ubodeš on ti ubode koja je to pesma što hoćeš da nađeš. a ako pustiš tu pesmu koju tražiš onda je ubode bez greške, ali ti onda već imaš tu pesmu logično. mada možda ne znaš kako se zove pa ti ipak koristi da i to saznaš. a ako ne otpevaš dobro onda ti nađe nešto slično, što je opet, ok.
Ni ja ne volim instrumentale ako se previše plepliće a nema baš ni malo dobrog pevanja da ti izniveliše osećaj koji slutiš.

a joj,
ne znate sta pitam. Nista. Probacu sam da nadjem neke dobre instrumente sa harmonijom, znaci ono, npr, lane moje, ona uvodna frula kada krene pesma, da li postoje takve pesme, koje su sklad harmonije i melodije da, ili neka druga pesma gde je uvod npr klavijatura. Da li postoje tako cele pesme? Mada sumnjam i da sada znate sta hocu da pitam. Ali prepostavljam da pesama ima mozda i manje koliko muzickih grupa koliko u zanrova muzike. Kada bi znao kako se taj zanr zove lako bi bilo. Znaci dobre klavijature,
ovaj uvod je dobar ali ne valja pesma.
ili tako taj instrumental u pesmi koji se nigde ne pojavljuje u melodiji vise nego na jednom mestu.

Ja pokusavam da te ispratim ali mi se cini da ponekad malo gubis nit. Probaj da ukucas u jutubu pesmu od titanika na primer od selene dion ti je na primer mozda to sto trazis i onda tamo desno imas neke pesme koje ti utub predloze i koje bi trebalo da su po formi slicne toj od nje ili od sase matica i onda ides redom dalje da slusas i uvek ti izadju nbeki novi predlozi koji su u harmoniji sa predhodnim. a mozes dsa procitas i komentare od pesme i pitas koji je to zanr a mozes i da skines program koji izbrise glas iz pesme i onda slusas samo pesmu. bez glasa. pa mozes i ti da pevas. ali sigurno da postoje neke dobre pesme sa klavirom ja na primer nisam slusao ali imas tu madam piano , ime ti sve kaze. ona sigurno ima manje pesma nego sto je vise u zanru. ali se ponekad mozes i da raspitas ko komponuje te pesme p a da trazis po knpozitoru a ne pevacke. a sad sam jos jednom prodcitao tvoj post i cini mi se da sam shvatio taj deo sto trazis da je uvod cela pesma je sustinski. pogledaj na temi o dzezu to je to. pitaj njih konkretno to sto si ovde izopsteno oni ce znati sigurno ja tu muziku malo slabije pratim ali mnogo je dobra i uvek se orbadujem kad je cujem u izlasku.

nije to to, ne razumes. Ali cu svakako pogledati temu o dzezu mada nije u tom zanru. 100% sam ubedjen da se to sto hocu da nadjem, uci na muzickoj akademiji, ali ne znam kako se to zove, kada bi ovde bio neko imalo potkovan ko je zavrsio muzicku akademiju on bi mi rekao. A hbt osnove pesme, ma DAJEM glavu da se to uci na muzickoj akademiji melodija i struktura pesme, e onda bi lako nasao i na googlu i na youtubu ili bilo gde kada bi znao vec ne bi ovde pitao.

haha a jbt da pitas sada nekog profesionalnog pevaca sto pravi pesme znao bi sigurno na sta mislim, Zeljka Joksimovica, ali je njega tesko dobiti, poslao sam mu poruku na youtube ali jos nije odgovorio.
Znaci samo mi je btne tj pesme gde ima klavira dobrog i bubnjeva pop npr muzika

Jesi mu poslao bas na njegov kanal ili si samo ostavio komentar ispod pesme? Mislim da ti je tako manja šansa da vidi jer ima baš puno pesama ne verujem da stigne sve da pogleda....mada ako si stavio baš kod lane moje onih dana onda možda i hoće jer kontam da mu tu najviše gledaju pa tu najčešće i odgovara na pitanja.

ama kucao sam ja i sa onim ognjenom sto peva mozes ti cico, nesto sam slucajno nasao orginal koji je ukrao pa napravio plagijat. Ali opet niti znam njegov fon niti bar njegov mail jer je Joksim uvek kao tako kazu nedostupan.

Znaci mora to postojati ime, ide prvo u pesmi uvod, onda idu reci, pa refren, pa onda opet reci. E sada do sledeceg refrena ide ta kao jedinstvena muzika gde se iskljuce bubnjevi i ide samo jedan instrument i onda refren. Nadam se da sada znate.

Trebaju mi od piano tj klavira valjda pesme, onako nezne, ne kao sto se mogu naci svakakve gluposti relaksirane piano tj klavir pesme, i od klasicne muzike na youtube-u.
Nego piano pesme da bas imaju zanr... tj melidiju nekakvu da.poseduju, ako mogu da biram neka to bude u pop fazonu.

Back