Od čega danas živi jedna podstanarska porodica?

Neverovatan je zivot ''u kiriji'' ... nije mi jasno kako ljudi zive, znam mnoge gore primere, i opet ne znam kako i odakle ostane para za neki zivot?
Ali jedna stvar mi je jos nejasnija !? Koliko god placali stan i nemali za zivot, 90% tih porodica ipak ima para i za cigarete !!?? Odakle pare za to? :think:
Ja nisam pusac ali recimo da je jedna kutija 100 din pa to je 3000 mesecno za jednog clana, a obavezno i drugi clan pusi sto je oko 6000 minimum a to su mozda i neki ukupni troskovi za stanarske komunalije :think:

Skoro na TV prikazali neku zenu koja zivi sa sinom (sa mentalnim poremecajem) ispod granice siromastva, oboje bez posla, primaju neku pomoc 6000 din mesecno, u frizideru prikazu imaju samo margarin :sad2:.... a sledeci kadar... oboje zapalili po cigaru !? Prsi im zuti od cigareta ?! :think:

Stvarno ne razumem toliku zavisnost, da je zivot na drugom mestu odma posle cigareta??

Znaci, pitas se kako im je ostalo za cigare, pa jos i za hleb. Znaci , ipak imaju, treba im uzeti jos, da nemaju ni za leba.A koliko je njih dobilo drustvene stanove pa ih izdaju?Da, otkupili ih za 5 maraka. Ali ne zaboravite da za taj stan sto ga navodni gazda izdaje, taj podstanar je takodje ucestvovao u njegovoj gradnji tako sto se podstanaru odbijalo i odbija od plate za stanbenu izgradnju, za stan koji je njegov gazda dobio dzaba, a on , podstanar nikad nece dobiti, niti ce mu biti vracene pare. Jel se to zvase solidarna stambena izgradnja-za koga?

Ne ne zvuči mi ni smešno ni banalno....samo mi eto nije bilo jasno kad sam sela i počela da razmišljam i o tome kako se ti ljudi u opšte skrpe za mesec dana s obzirom na mala primanja koja jedva pokrivaju i osnovne stvari kao što je hrana a kamoli nešto drugo.Hvala na iskrenosti i što si mi malo predočio i takav način života.
Nema na cemu ,uvek .
Necemo meriti ko ima veci staz, verujem ti i da si bolje upucen, zelim samo da istaknem svoje iskustvo. Jedino ako imas neki razradjen sistem za trazenje stanova. Recimo, kako sam ja radio:Kupim gradjanski oglasnik, i idem redom. Desilo mi se za 4 godine da naletim na 2 ili 3 stana od 120-140 evra, i sve su bili ne daj Boze. Cak i za 150 je pitanje da li je stan ok. Cesto je bez terase, sa kuhinom u sobi, sa malim kupatilom itd. Na Grbavici recimo su garsonjere od 180-200 evra. Pitanje je da li je bolje ziveti na periferiji ako stan nije mnogo jeftiniji. Jer, recimo, cetvoroclana porodica onda mora da placa 4 mesecne karte, a da ne pricam o ostalim prednostima zivota blizu pre svega posla i skole. No, nebitno, nije to bas tema :)

Mene zanima, nadam se da necu biti mnogo indiskretan, kako dodjete do toga da budete podstanari? Mislim, gde su ziveli vasi roditelji? Zenini roditelji? Vasi ili zenini baba i deda? Mislim u normalnim okolnostima, a ne, ne daj Boze, rat, pozar itd.

Evo ja da kazem . Mamini roditelji imaju svoj stan i sve mamine sestre i brace imaju svoj stan , jedino se moja keva udala tupavo :lol: . Sala . Elem, tatini imaju celu kucu na dva sprata na selu i veliku veliku njivu sa kupinjakom u kojoj smo ziveli 3 godine dok nismo proteraini od strane tatinog oca (treci put tada) koji uzgred ima dva stana, jedan je dao jednoj cerki a drugi za sebe ostavio . I tako sa tatinom rodbinom nismo vec jedno 3-4 godine u bilo kakvom kontaktu . S druge strane mamini nam dosta pomazu kad mogu i koliko mogu ali u poslednje vreme ne mozemo ni na njihovu pomoc da racunamo vise jer i oni ljudi imaju svoje probleme . I tako svi oko nas (rodbina) imaju svoje stanove, njive, placeve i sta vec sve ne i niko od njih ne zove i ne pita jel imate pare za hleba da kupite deci dok god im nesto ne pritreba (uglavnom je to novac) , e tad nas zovu svi i tad smo najbolji sa svima i svi nas vole i dolaze nam u kucu i pricaju kako im je zivot tezak i kako nemaju pare :aha: Tako jednom prilikom tata naplatio akcije nekih 150 000 dinara (nije mnogo al je nesto) i mislili su da u nesto investiraju makar u garsonjeru za sestru mada se pojavila tu neka tatina rodbina sa gore opisanim problemom i tako das njima malo, platis racun za struju i pozdravismo se sa garsonjerom . Naglasavam da strana kojoj je zivot tako tezak zivi u svom stanu od 80 i kusur kvadrata i radi na ne tako losem mestu (bolnici) na ne tako losoj poziciji .

Eeeeh sta su ti ljudi :roll:

Elem, tatini imaju celu kucu na dva sprata na selu i veliku veliku njivu sa kupinjakom u kojoj smo ziveli 3 godine dok nismo proteraini od strane tatinog oca (treci put tada) koji uzgred ima dva stana, jedan je dao jednoj cerki a drugi za sebe ostavio . I tako sa tatinom rodbinom nismo vec jedno 3-4 godine u bilo kakvom kontaktu .
:(
Дешава се...

I tako svi oko nas (rodbina) imaju svoje stanove, njive, placeve i sta vec sve ne i niko od njih ne zove i ne pita jel imate pare za hleba da kupite deci dok god im nesto ne pritreba (uglavnom je to novac) , e tad nas zovu svi i tad smo najbolji sa svima i svi nas vole i dolaze nam u kucu
И ово ми је познато... :neutral:

i pricaju kako im je zivot tezak i kako nemaju pare :aha:
Naglasavam da strana kojoj je zivot tako tezak zivi u svom stanu od 80 i kusur kvadrata i radi na ne tako losem mestu (bolnici) na ne tako losoj poziciji .
Отворила сам тему о томе :neutral:

Back