Ocuh.

Evo još jednog primjera. Moja rođaka, udala se za čovjeka koji je ostao sam sa troje djece, najmanje bilo još u pelenama kad im je umrla majka...prihvatila ih sve kao svoje, svoje djece nije imala. Da im je bila rođena majka ne bi se tako brinula o njima i opet s druge strane, nikad nisam vidjela toliko poštovanje i ljubav koji su oni iskazivali prema njoj. Kasnije se brinula i o njihovoj djeci, sve ih podignula na noge.
Ne mogu vam opisati tu tugu kad je umrla.
Dakle, postoje i takvi slučajevi. Ako volimm partnera, onda mi je sasvim normalno da volim i njegovu djecu. Ali, često sebičnost prevlada.

Evo još jednog primjera. Moja rođaka, udala se za čovjeka koji je ostao sam sa troje djece, najmanje bilo još u pelenama kad im je umrla majka...prihvatila ih sve kao svoje, svoje djece nije imala. Da im je bila rođena majka ne bi se tako brinula o njima i opet s druge strane, nikad nisam vidjela toliko poštovanje i ljubav koji su oni iskazivali prema njoj. Kasnije se brinula i o njihovoj djeci, sve ih podignula na noge.
Ne mogu vam opisati tu tugu kad je umrla.
Dakle, postoje i takvi slučajevi. Ako volimm partnera, onda mi je sasvim normalno da volim i njegovu djecu. Ali, često sebičnost prevlada.
Lepo :heart:

Ako pricamo o normalnim ljudima i normalnoj, kulturnoj deci, kako d ne zavolis? Zavole se i usvojena deca.
Zavole se kucici, macici,... i paze kao deca, a ovo mi je daleko prirodnije.

Ne dopada mi se ovakav način iskazivanja naklonosti... vidite me, ja volim, ljudi, ja volim... al super za klinca ako mu je tata neka budaletina koja se ne ponaša kako roditelj treba da se ponaša, pa je ovaj lik preuzeo brigu o njemu i predstavlja pravu očinsku figuru.
Ako je otac neki ok lik, onda mi ga je mnogo žao.

Pošto bi neki da čuju primere dece sa očuhom, evo da kažem da postoje divni ljudi.
Dečak je rođen u vanbračnoj vezi, biološki otac je otišao u svet i udostojio dečaka par susreta.
Dečak živi sa očuhom, majkom i sestrom koja je dete njegove majke i očuha.
Majka je po svemu sudeći u nekoj konstantnoj depresiji (kakav je život imala nije čudno).
Očuh ih sve voli, čak mislim da najviše voli dečaka, vaspitava ga, štiti, pa je izrastao u osobu kakvom bi se svaki roditelj ponosio.

Naravno, oni su porodica:)

Imala sam pred ocima oca koji gleda kako drugi covek preuzima njegovu ulogu.
Za moj racun, to nije u redu.

Za ulazak u takvu zajednicu potrebno je biti dobar diplomata.
Moras uvek da imas spremnu rucnu kocnicu pa da se ne mesas ako tvoje mesanje nije pozeljno ili da se umesas ako je potrebno.
Kao hod po zici...da nikoga ne povredis, da sebe sacuvas i da se ne svedes na zamenu. Svako bi trebalo da ima svoje mesto ako ne zbog sebe, ono zbog dece.
A i zbog sebe.

Juce listam stampu i nailazim na sledeci naslov :
Novom tetovažom iskazao ljubav i poštovanje supruzi Eleni i njenom sinu...
Mislim da se ljubav iskazuje na drugi način ali ajde ... svi smo različiti
elena-jugoslav-karic.jpg
Matija je pored slike na Fejsbuku napisao: - Najbolji tata na svetu....
Zbunjen je ...doći će period kad bude želeo kontakt sa svojim ocem
Kako svi znamo da je Matiju dobila iz veze sa Andrijom Draskovicem, kako komentarisete ovo?
Dobra reklama

Kako svi znamo da je Matiju dobila iz veze sa Andrijom Draskovicem, kako komentarisete ovo?

znam i ja jednog koji je tetovirao ime svoje supruge...znaš ono...mnogo je brate voli...
reko sam mu konju jedan šta ako se razvedete nedajbože za neku godinu
reče mi - nećemo
posle godinu dana se razveli...danas mu dupe pomeram zbog tetovaže, a on smišlja kakvu sliku da uradi preko postojećeg istetoviranog imena

(magarac)

elena-jugoslav-karic.jpg

retos

Meni je ovde problem jedino tetovaza koja je ruzna da padnes mrtav kad je vidis. I inace sam protiv tetoviranja, bilo kakvog piskaranja po kozi. Jos kad je rad ovako ruzan, nema grdje.

A sto se tice toga da je napisao ime posinka na kozi - to je meni znak prihvatanja deteta. Detetu razvedenih roditelja treba sva moguca ljubav tako da - ne shvatam zasto bi tako nesto bilo stavljeno u negativan kotext?

elena-jugoslav-karic.jpg

ne znam ko su ti
el to onaj probisvet sto su ga ubili a mama nasla novog jebaca, pazljivog i briznog novog probisveta
koji je za razliku od prethodnog ne tuce?
u tome je dakleM razalika :think:

imala sam tipa sa decom, tj detetom
i dalje cekam svoje da rodim pa cu ti kazem da li sam najbolja mama na svetu :aha:

- - - - - - - - - -

Lepo :heart:

Ako pricamo o normalnim ljudima i normalnoj, kulturnoj deci, kako d ne zavolis? Zavole se i usvojena deca.
Zavole se kucici, macici,... i paze kao deca, a ovo mi je daleko prirodnije.

imas svoje dete
tudje ces uvek da volis kao...tudje , a dete ko dete sve ih volis

meni je grozno to tetoviranje imena partnera, dece, kucica, macica
sta ti treba? istetovirana potvrda na telu da se svaki dan podsetis da nekoga volis?
ili da svet vidi da nekoga volis
mislim,retardi

a jos ako mali ima zivog oca, a ocuh tetovira ime tek mi je to retardirano
i od strane majke koja ne zna sa kim pravi decu, i od oca koji o detetu ne vodi racuna i od ocugha koji glumi ludilo

lepo je nas narod rekao - imena luda, nalaze se svuda..da bi voleo, ne moras da ga pises

Meni je taj odnos skroz super..osim tetovaze..skroz mi je glupa
kada muskarac prihvati zenino dete kao svoje ili obrnuto
kada zena prihvati muskarcevo dete kao svoje
a ima i ona narodna koja kaze
..Nije uvek otac onaj ko napravi dete vec onaj ko ga odgaji

Normalan muskarac nikad nece ozeniti zenu koja vec ima decu jer ta deca imaju svog oca dakle cisto kukavicije jaje.

meni je grozno to tetoviranje imena partnera, dece, kucica, macica
sta ti treba? istetovirana potvrda na telu da se svaki dan podsetis da nekoga volis?
ili da svet vidi da nekoga volis
mislim,retardi

a jos ako mali ima zivog oca, a ocuh tetovira ime tek mi je to retardirano
i od strane majke koja ne zna sa kim pravi decu, i od oca koji o detetu ne vodi racuna i od ocugha koji glumi ludilo

lepo je nas narod rekao - imena luda, nalaze se svuda..da bi voleo, ne moras da ga pises

baš to

elena-jugoslav-karic.jpg

Tetovaza nista ne dokazuje...
A mi ne znamo kako je njima u kuci, i kakav je odnos ovog ocuha i sina ^^

Jedna drugarica/poznanica je istetovirala imena dve decka, i nekadasnje najbolje drugarice.....
a ti odnosi su glupi i povrsni bili do bola................ tako da ~~~~~~

Што се тиче туђе деце на неки начин гензисунг је у праву. Данас се тешко живи, шта ако она доће код њега или он код ње са троје или четворо? Може ли се са просечном платом толико људи прехранити и деци пружити све неопходно, од одеће, обуће, квалитетне хране, екскурзија... а он жели своје?

Родитељи који не могу имати децу а желе усвојити морају проћи кроз ригорозан сиситем провере у којима се обавезно установљава и јесу ли родитељи социјално погодни, потпуно једнако као што службеник банке проверава лице којем одобрава потрошачки кредит.

Back