Jok
posao mu je takav da da se krece u tim politickim krugovima i zna ljude,nije politicar i radi za drzavu.Toliko o tome i previse sam rekao.
Pa i nije fora da ti bude sve jasno jer nije sve za forum

pazi rekao sam bitno a ne visoko mesto
Da, ali rekao si bitnom u državi. To već za sobom povlači odredjene zaključke.
Pa, moj ćale je na visokom položaju, izrazito visokom što se tiče ekonomskog sveta i sveta privrede (dakle, ništa usko vezano za politički rad, čista ekonomija i biznis), kad ćemo već tako - i bio je to već dugi niz godina, i sada je, samo su se funkcije menjale od dobrog ka još boljem - ali je to povremeno imalo i nekih dodira sa političkim svetom. Prilično je stručan, izuzetno obrazovan, ali mi je sam pričao da postoje neka nepisana pravila igre i da postoji još gomila faktora, čak i tu.
Mada, zavisi kakvom se vrstom posla tvoj ćale bavi, u to ne zalazim, ali mi nekako ne ide u glavu kakav je to bitan položaj u državi koji ne trpi promene vlasti, naročito onakve kakve su se dešavale nakon revolucije 5.oktobra. Ipak je to bio državni udar, a i pre toga, svašta se izdešavalo. Imaš zakonodavnu, izvršnu, i sudsku vlast u okviru koje se diferencira s jedna strane državno, višestepeno i sa druge ustavno sudstvo. Znači, ili je sudija (jer oni ne smeju da budu članovi bilo koje stranke), ili je poslanik, to je opet visok položaj u državi, član si najvišeg predstavničkog tela, ili zauzima neki položaj u upravnom, administrativnom aparatu... ? Ombudsman, možda? Mada, i njih postavljaju u skladu sa politikom.
Stvarno ne vidim šta bi drugo moglo biti, možda savetnik nekog ministra etc., al' opet - i tu članstvo u stranci igra ogromnu ulogu. Stvarno deluje čudno, i nerealno, da nije bio član nijedne stranke, jer to mora da je neko prilično nezavisno mesto.
Pozdrav