October the Fifth

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

gost 223698

Domaćin
Poruka
4.747
Kakva su vam sećanja na peti oktobar? Koliko ste imali godina? Kakvo raspoloženje je tada vladalo u vašoj porodici? Jeste li bili za očuvanje komunizma, ili za uspostavljanje tzv. demokratskih vrednosti? Tema je pre svega namenjena tinejdžerima

Kakva su vam sećanja na peti oktobar? Koliko ste imali godina? Kakvo raspoloženje je tada vladalo u vašoj porodici? Jeste li bili za očuvanje komunizma, ili za uspostavljanje tzv. demokratskih vrednosti? Tema je pre svega namenjena tinejdžerima

pa morao sam imati 11. cale je bio u kolubari valjda kao inicijanlnoj kapisli revolucije. znam da mi je bilo zanimljivo kao enšto se dešava. i mi klinci šatro probadali slobinu sliku noževima. ono kao svi u polustrepnji uz TV. ma bre mi smo bili pokretač priče

pa taj peti oktobar, hm....bio sam tad kao mali negdeeee malooo svestan da ce se svasta dogadjati jer se suskalo okolo....takva je i atmosfera u kuci bila....inace ja sam tad bio 2 razred osnovne....nesto ipak od mojih bliznjih nisam izvukao neko pozitivno misljenje koje posle toga seo za tron drzave....to se bar po mom misljenju ispostavilo kao tacno...nikakve ozbiljne reforme nisu uradjene, prodaju se neke zapadnjacke price, sve u svemu ne ok....secam se te veceri tacnije negde izmedju 22h i ponoci, nije bilo struje pa je bila tisina, al ona najgora tisina....ali boze moj, zivi se....

Bio u skoli i nisam bio svestan sta se desava iako sam video da dolaze puni autobusi ljudi i da su svi nesto nadrkani...cale i keva nisu do sada nikada glasali u zivotu,bili clanovi neke stranke,niti ucestovali na demonstaricajam protiv/za Milosevica...posle 5 oktobra divljali.U fazonu su kako svima tako i nama ***

sto je najcudnije cale mi je na nekom bitnom polozaju u drzavi vec 30 god i od Tita,Slobe pa do Tadica(i one ce uskoro da ode) sve ih je ispratio :mrgreen:

Poslednja izmena:
Bio u skoli i nisam bio svestan sta se desava iako sam video da dolaze puni autobusi ljudi i da su svi nesto nadrkani...cale i keva nisu do sada nikada glasali u zivotu,bili clanovi neke stranke,niti ucestovali na demonstaricajam protiv/za Milosevica...posle 5 oktobra divljali.U fazonu su kako svima tako i nama ***

sto je najcudnije cale mi je na nekom bitnom polozaju u drzavi vec 30 god i od Tita,Slobe pa do Tadica(i one ce uskoro da ode) sve ih je ispratio :mrgreen:

i nije bilo glasač i član partije
hahaahha

i nije bilo glasač i član partije
hahaahha

Jok

posao mu je takav da da se krece u tim politickim krugovima i zna ljude,nije politicar i radi za drzavu.Toliko o tome i previse sam rekao.

hahahahahhhahahahahahahh bežika oko sokolovo :)

Geto, čekamo objašnjenje? :)

Pa i nije fora da ti bude sve jasno jer nije sve za forum :) pazi rekao sam bitno a ne visoko mesto

Poslednja izmena:
Bio pijan i... , nismo isli u skolu te nedelje ,bauljali po gradu i uvece po tim demonstracijama , a jednoj nadrkanoj profesorki sto je bila clan JUL-a i delila neopravdane smo pretili da cemo joj fistovati decu i muza .

Tek sam pre nekoliko godina skontao da je to zapravo bio dan pobede(jedne od retkih u našoj istoriji),iako mi je 2000.sve to delovalo kao skup divljaka...Period između 5.oktobra i Đinđićevog ubistva mi je ostao u najlepšem sećanju,sa puno love i zezanja.

Jok

posao mu je takav da da se krece u tim politickim krugovima i zna ljude,nije politicar i radi za drzavu.Toliko o tome i previse sam rekao.

Pa i nije fora da ti bude sve jasno jer nije sve za forum :) pazi rekao sam bitno a ne visoko mesto

Da, ali rekao si bitnom u državi. To već za sobom povlači odredjene zaključke.

Pa, moj ćale je na visokom položaju, izrazito visokom što se tiče ekonomskog sveta i sveta privrede (dakle, ništa usko vezano za politički rad, čista ekonomija i biznis), kad ćemo već tako - i bio je to već dugi niz godina, i sada je, samo su se funkcije menjale od dobrog ka još boljem - ali je to povremeno imalo i nekih dodira sa političkim svetom. Prilično je stručan, izuzetno obrazovan, ali mi je sam pričao da postoje neka nepisana pravila igre i da postoji još gomila faktora, čak i tu.

Mada, zavisi kakvom se vrstom posla tvoj ćale bavi, u to ne zalazim, ali mi nekako ne ide u glavu kakav je to bitan položaj u državi koji ne trpi promene vlasti, naročito onakve kakve su se dešavale nakon revolucije 5.oktobra. Ipak je to bio državni udar, a i pre toga, svašta se izdešavalo. Imaš zakonodavnu, izvršnu, i sudsku vlast u okviru koje se diferencira s jedna strane državno, višestepeno i sa druge ustavno sudstvo. Znači, ili je sudija (jer oni ne smeju da budu članovi bilo koje stranke), ili je poslanik, to je opet visok položaj u državi, član si najvišeg predstavničkog tela, ili zauzima neki položaj u upravnom, administrativnom aparatu... ? Ombudsman, možda? Mada, i njih postavljaju u skladu sa politikom.

Stvarno ne vidim šta bi drugo moglo biti, možda savetnik nekog ministra etc., al' opet - i tu članstvo u stranci igra ogromnu ulogu. Stvarno deluje čudno, i nerealno, da nije bio član nijedne stranke, jer to mora da je neko prilično nezavisno mesto.

Pozdrav

Savetnik ministra? Da, tu je moguće da u pitanju budu bliske prijateljske veze. Što je, s druge strane - potpuno isto kao da su u stranci. To je kao članstvo - bez karte.

Svi koji su pročitali tvoj post imali su utisak da se radi o nekome ko je apolitičan.

"Bio u skoli i nisam bio svestan sta se desava iako sam video da dolaze puni autobusi ljudi i da su svi nesto nadrkani...cale i keva nisu do sada nikada glasali u zivotu,bili clanovi neke stranke,niti ucestovali na demonstaricajam protiv/za Milosevica...posle 5 oktobra divljali.U fazonu su kako svima tako i nama ***"

Znači da su se ipak opredelili na neki način, jer iz ovoga shvatam da simpatišu aktuelni režim. Trebalo je tako da napišeš, a ne da ispadne kao da nikad u životu s politikom veze nisu imali, a ćale stoji na tom mesto godinama i godinama. To je nemoguće - i čak postoji izraz za takvo nešto u politikološkim krugovima. Ja ga, slobodnom interpretacijom, nazivam - članstvo bez karte. Tvoj ćale na neki način ipak jeste član, jedino što nema to na papiru. Mada, i to je pitanje. ;)

Pozdrav

Poslednja izmena:
Jee filozofer koji si kompleksas.. Moras da nahvalis svog caleta, i onda jos smaras decka kako je moguce da je njegov cale na bitnom polozaju :hahaha:

Pogrešno si nešto pročitao, napisao sam mu moguće opcije i on mi je odgovorio da mu je ćale savetnik ministra. Onda je obrisao post, a moj komentar u kom mu ništa loše ne govorim je ostao. Svog ćaleta sam samo naveo kao primer, da je danas, a i inače u Srbiji nemoguće biti na nekom položaju a da nemaš dobre političke veze, a to samo zato jer je on sročio post u kom skoro da kaže - "moji su apolitični, al' mi je otac na bitnom mestu u državi", što je nasmejalo mnoge forumaše. Kapiraš? Napiši mi gde sam naveo da je nemoguće da je njegov ćale na bitnom položaju u državi? Baš suprotno, ja sam se jedini potrudio da razjasnim situaciju, da se niko ne bi smejao i mislio da laže, pa sam naveo u kojim funkcijama je to moguće (ne biti u stranci a biti na položaju) i on je potvrdio. Učinio sam mu uslugu.

Čitaj pažljivije sledeći put.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back