Očni problemi

nesons

Iskusan
Poruka
5.426
Da li imate problema sa vidom i da li ima poboljšanja?
(Koliko često idete na preglede i koliko verujete svojim lekarima po pitanju dioptrije)

Posebno me interesuje koliko vremena provodite ispred monitora i koliko to smeta vašim očima? Imate li neke savete za ''relaksaciju očiju'' ?

da, znam da ne bi trebalo vise od 3 sata, cak je i to previse... + ako se uzme u obzir i gledanje TVa, sto stvarno izadje da gledamo u ''svet'' vise nego sto spavamo....
Verujem da ima nekih vezbi, cak nekako pokusavam da se relaksiram.... ali oci mi i dalje postaju sve brze umorne?! Iako sam smanjio svetlo na monitoru, pa sam produzio vreme pred istim, opet dodje trenutak da krenu oci i da me ''zuljaju''...
Monitor je ok, tanki, nov... teko da ne znam ima li bolji ali je bolji od starih

Oci ne bi trebalo da se izlazu zracenju kompjutera pred spavanje tj. kad smo umorni.Meni se desavalo da me peku i da mi se skroz iziritiraju zbog sociva,pa mi popucaju kapilari...:/ Na pregled idem na svakih 6 meseci,radi kontrole dioptrije...Sto se monitora tice,sad se prave da sto manje zrace,ali ipak nakon dugog koriscenja moze da osteti oci.Da ja vise ne filozofiram,bolje da te posavetuje neka strucna osoba...xD

Back