Oči na šarenim stubićima u centru Beograda

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.565
Oslikani stubići u centru Beograda, ispred Narodnog muzeja i Narodnog pozorištu, intrigiraju pažnju prolaznika.
Desetine zaštitnih stubića na trotoarima Vasine ulice, ofarbano je u vesele boje, a pojedini od njih su dobili i oči.
Autor je anonimni francuski umetnik, a građani se na društvenim mrežama pitaju kakvu simboliku njegov rad nosi i šta je umetnik time želeo da poruči.
U nekima od komentara građani podržavaju umetnika i smatraju da ovakvo umetničko delo i treba da se nađe ispred zgrade Narodnog muzeja i Narodnog pozorišta. Smatraju da su upravo ove vesele boje i crteži doneli jedno novo osveženje u centar grada.
Ipak, s druge strane, postoje i oni komentari koji ovakvu umetnost smatraju vandalizmom,
1728136849-stubici-s-ocima-n1.jpg
.
Clip_2.jpg

Oslikani stubići u centru Beograda, ispred Narodnog muzeja i Narodnog pozorištu, intrigiraju pažnju prolaznika.
Desetine zaštitnih stubića na trotoarima Vasine ulice, ofarbano je u vesele boje, a pojedini od njih su dobili i oči.
Autor je anonimni francuski umetnik, a građani se na društvenim mrežama pitaju kakvu simboliku njegov rad nosi i šta je umetnik time želeo da poruči.
U nekima od komentara građani podržavaju umetnika i smatraju da ovakvo umetničko delo i treba da se nađe ispred zgrade Narodnog muzeja i Narodnog pozorišta. Smatraju da su upravo ove vesele boje i crteži doneli jedno novo osveženje u centar grada.
Ipak, s druge strane, postoje i oni komentari koji ovakvu umetnost smatraju vandalizmom,
Pogledajte prilog 1621607.Pogledajte prilog 1621608
Fala bogu pa je nekom palo na pamet da malo ozivi inace monoton prostor koji nicemu ne sluzi takav kakav je.

Pogledajte prilog 1621607.Pogledajte prilog 1621608
pak, s druge strane, postoje i oni komentari koji ovakvu umetnost smatraju vandalizmom,
Kakav to vandalizam? Malo živosti nije na odmet.

Pa nek naslika umetnost a ne da mi crta oci , nije to ok...
Ima toliko lepih nacina da se oslikaju stubici on nasao da crta oci , da mi pravi fobije kod ljudi....ionako ima malo cistih u Srbiji ..mislim mentalno stabilnih...

Srbija je ugrozena po pitanju mentalnog zdravlja, ne po pitanju mentalnih bolesti...znaci mnogo je onih koji su mentalno nezdravi, nestabilni , sa kognitivnim poremecajima, i emotivnim poremecajima a da nisu bolesti , nisu depresije, nisu shizo nisu bipolar , a ima dosta i ovih sto jesu bolesti....nabrojane...i druge...

Tako da je bas tesko naci nekog ko je kognitivno normalan narocito kad predje 25 godina...nek bude 27 zbog shizo i depresije..

Ako uzmete da je ovo zemlja lopova i zluradosti i pakosti , pa je jedan pored drugog neko ko je nekom zapalio kucu , a drugi ubio rodjaka, onda i ne cudi sto je stanje ovakvo..

Ja bih rekao da politicko uredjenje i vlast itekako drmaju kavez ljudima ali ce ljudi reci da onda zelim samo promenu vlasti , tj da mi je to agenda...a ne nista drugo....klasicna spin procedura ....devalvacija tudjeg misljenja i argumentacije.

Back