nisu mi bile ocene, nisu ni sada kad je na fakultetu, ali mi je bilo bitno da znam da je dala svoj maksimum..
u zivotu sam je ucila da kad nesto radi, ili radi kako treba ili da ne radi uopste..
ocene u skoli su joj bile raznolike i nikad nisam praskala zbog njih, nego zbog pasivnih faza kroz koje je prolazila..
kad je upisala fakultet krenula je sa stavom da bude pravi sudent sa svim onim sto kampanjski rad podrazumeva..
tad sam sela da razgovaram sa njom i da joj objasnim da kroz studije ne treba da prodje kao maratonac, nego je bolje da ima brze trke i duge odmore..da dok je period predavanja i ispita ulozi 101%, a onda za nagradu dobije 4 meseca letnjeg odmora..
prvu godinu je zavrsila sa vrlo visokim prosekom..i ocistila je celu godinu u predroku..u drugoj je medju prvim ispitima polagala engleski koji zna kao svoj maternji..i polozila ga je sa sedmicom..
kad mi je saopstila, reakcija mi je bila bas ostra..
njen odgovor - sta je navukla si se na desetke, pa sad dramis zbog ove sedmice..

nisam pile, boli mene uvo za tvoju sedmicu, ali to samo pokazuje da knjigu nisi otvorila..a tako se ne izlazi na ispit!
da je bilo koji drugi predmet koji joj nije legao, ne bih reagovala..
ispit je ponistila i u sledecem roku ga polozila sa desetkom..
sve ispite i iz druge je ocistila ponovo pre junskog roka..prosek u drugoj joj je bio 10.
nedelju dana posle upisane trece pozvali su je sa fakulteta da joj kazu da je dobila stipendiju od 700eu..
samo sam joj rekla - jel vidis koliko vredi vredan rad?
nikad joj nisam placala dobru ocenu, ali je uvek dobijala parice za dobar uspeh na kraju godine kad bi pokazala knjizicu..
ne dobija novac ni sad kad je na fakuletetu, ali je uvek nagradim nekim putovanjem da napuni baterije za sledecu radnu fazu.