Očekivanje...

• Začetnik teme Začetnik teme goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

goxy

Zaslužan član
Poruka
105.785
Na temu me inspirisao susret sa VP Jangom autorom ''Kolibe'' s kojim sam na potpisivanju knjige razmeni par reči,i stekao dojam da je iskren,ako ne i dobra osoba...
Interesuje me mišljenje korisnika o razlici između pisca ili pesnika kao ličnosti i u stvarnom životu i njegovom delu...Koliko ste svojih omiljenih pisaca upoznali lično...Ja moje slabo jer su ili pod zemljom ili jako daleko.Od živih bih voleo da upoznam Stivena Kinga i Klajva Barkera, koji su bili herioji mog detinjstva dok se većina mojih vršnjaka igrala špekulama:mrgreen: i čitala kojekakve partizanske dogodovštine,a od počivših recimo Bodlera ili Vajlda...Koga bi ste vi?
Da li ,mislite da možete da saznate nešto novo i korisno od pisca koji je napisao neku intrigantnu knjigu ili prelepu pesmu...
Kažu da omiljene pisce ne treba upoznati,jer su jako različiti od slike koju pružaju svojim knjigama...

Poslednja izmena:
Ili imaju Bed dej...Često svakodnevno moraju da obiđu i po par gradova...Odgovaraju na ista pitanja,pitanja čitalaca i ok,ali glupih novinara pametnjakovića...I ovog Janga nešto smarala ona novinarka gledo sam intervju,ili nije pročitala knjigu ili nije ništa razumela,a cela priča je i ne interesuje to se moglo primetiti.

Pre nekoliko godina bio je gost na sajmu knjiga Andrej Makin, tad je izašla njegova knjiga "Žena koja je čekala", a Francuska je bila zemlja gost.Pročitala sam uglavnom sve njegove knjige, volim njegov stil pisanja i tematiku. Bila sam oduševljena...Toliko harizmatičan, pojavom i stavom, plenio je..a ipak je vrlo jednostavan i prijatan.To je takođe,kao na svakom potpisivanju,bila razmena par rečenica...gužva..ali to mi je ostalo onako baš upečatljivo iskustvo.Pozitivno,naravno...:)

Na temu me inspirisao susret sa VP Jangom autorom ''Kolibe'' s kojim sam na potpisivanju knjige razmeni par reči,i stekao dojam da je iskren,ako ne i dobra osoba...
Interesuje me mišljenje korisnika o razlici između pisca ili pesnika kao ličnosti i u stvarnom životu i njegovom delu...Koliko ste svojih omiljenih pisaca upoznali lično...Ja moje slabo jer su ili pod zemljom ili jako daleko.Od živih bih voleo da upoznam Stivena Kinga i Klajva Barkera, koji su bili herioji mog detinjstva dok se većina mojih vršnjaka igrala špekulama:mrgreen: i čitala kojekakve partizanske dogodovštine,a od počivših recimo Bodlera ili Vajlda...Koga bi ste vi?
Da li ,mislite da možete da saznate nešto novo i korisno od pisca koji je napisao neku intrigantnu knjigu ili prelepu pesmu...
Kažu da omiljene pisce ne treba upoznati,jer su jako različiti od slike koju pružaju svojim knjigama...
Па, као и у свему другом, имаш их свакаквих као личности, што не утиче на доживљај њихових дела, мада, за стварно целокупни доживљај, на један начин није небитно ни какав је писац био као личност, и какво му је било окружење опште, и локално, пошто и то посредно утиче и на његово дело.

Не знам, можда бих волела да сам могла да лично упознам Џека Лондона и Жила Верна... Камија...

Iskreno, nije mi važno kakav je pisac kao čovek i svaki put kada nešto pročitam poželim da o delu porazgovaram sa autorom.
A što se one razlike tiče, mislim da ona nije velika. Čitanjem upoznajemo pisca, jer kako sam nedavno saznao, on uvek piše o sebi.

Nikad nisam ima posebnu želju da lično upoznam pisca čiju knjigu čitam, čak i ako mi se knjiga izuzetno sviđa. Nekako, ja pisce doživljavam na drugom nivou, isključvo kroz knjige, intervjue i druge istupe u javnosti, a ne kao obične ljude s kojima možeš da odeš u kafanu. Naravno, znam da oni jesu obični ljudi, ali kao takvi me ne interesuju. Interesuju me samo knjige koje pišu.

Nikad nisam ima posebnu želju da lično upoznam pisca čiju knjigu čitam, čak i ako mi se knjiga izuzetno sviđa. Nekako, ja pisce doživljavam na drugom nivou, isključvo kroz knjige, intervjue i druge istupe u javnosti, a ne kao obične ljude s kojima možeš da odeš u kafanu. Naravno, znam da oni jesu obični ljudi, ali kao takvi me ne interesuju. Interesuju me samo knjige koje pišu.

čudno. ali da. slažem se. (:

pisci me interesuju isključivo kroz prizmu književnosti, umetnosti, formi i pravaca, nekako metafizično..
a nikako kao obični ljudi koji 'žive' i da ih kao takve 'stvarne' upoznam.. razgovorom i ostalo.

no, uvek volim da pročitam interesantne anegdote o književnicima i ostale zanimljivosti

Па, као и у свему другом, имаш их свакаквих као личности, што не утиче на доживљај њихових дела, мада, за стварно целокупни доживљај, на један начин није небитно ни какав је писац био као личност, и какво му је било окружење опште, и локално, пошто и то посредно утиче и на његово дело.

Не знам, можда бих волела да сам могла да лично упознам Џека Лондона и Жила Верна... Камија...
Jeste njih trojica su izgleda vodila zanimljive živote,živela ne životarila:D
Tome bih dodao i Hemingveja:)
Vidim da kod dela komentatora postoji želja da se pisci idealizuju i ''podignu iznad zemlje'' čak i kada oni to ne žele.
Zato je upoznavanje najbolji način da se vidi da su i oni ljudska bića:)

Nisam ih upoznala jer su ili mrtvi ili zastranili ili miljama daleko.
Ali sam upoznala par ljudi koji su aktuelni trenutno na našoj književnoj sceni, gotovo nijedan nije izgledao kao neko s kim bih se družila da su par decenija mladji.

Back