OCD

Samo kad mi je dosadno
A iz nekog razloga(obicno je to vriska dece, mnostvo ljudi, ljudi uopste) ne mogu da citam...
E onda me uhvati pundravac i onda bi sve prevrnula...
Danas popodne sam tako pravila red :lol:

- - - - - - - - - -

Mm ima ozbiljan ocd
To sam mu ja postavila dijagnozu

Mene to izludjuje, ja jesam pedantna i precizna ali on preteruje
Npr posle rucka, kad sve sklonimo namesta stolice da budu simetricne, to sve mora da bude savrseno
Mene to ubija... :roll: nekad prija, ali nekad gusi...

Šta fali asepsolu?....meni miriše na školu :o )

Toksično je za mačke. :) Ne znam da li da je i koliko toksično i za nas, naročito decu, ali ako se češće primenjuje moralo bi da nakon asepsola ide alkohol koji ga razgrađuje. To zbog mačaka. :D
Opet dođosmo do mačaka i dece. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Uzgred asepsol je isplativiji, rastvara se. Alkohol ne možeš da nakupuješ. :(

Interesantno, kod mene su sve žene. Starije žene sam i kao profesorice obožavala.
Moja nana je bila takva, stara garda profesora i pretpostavljam da su one, poput nje, u ta neka starija vremena morale da se bore edukacijom protiv spoticanja. Muškarci znaju da budu veoma sujetni. Te prazne price gledam kao zeka iz "ako lažem neka me zgazi tramvaj".
Čak sam imala sukob sa načelnikom visokorizicnih, ujedno i mojim privatnim doktorom. Nije me pitao da li želim spinal. Odlučio je u moje ime. E ne možeš da me ne pitaš. Mozes da budeš po statusu šta god ali moraš da me pitaš. Takav odnos moći mi je oduvek smetao i moj glas zato ide ženama.

OCD zaista nemam...ma koliko se trudila da nadjem nešto što nalikuje Nikolsonu iz Dobro da bolje ne može biti...ono, ne preskačem kocke, ne redjam limenke...mislim, redjam da bi bile lepše a ne zato što moram negde iznutra...jedino moram da uklonim mokre vlasi ali to je ipak obična gadljivost...

Hemija, moj glas ide Frosh-u. Zbog malog briskam stalno pa mi se čini da su sve te sode naprosto dovoljne. I parocistac...e njega obozavam...I onaj dzoger što sam strcne tečnost pa prebrise...I njega obozavam. I ispiram sudove pre mašine i posle ali to je zato što mi mirise deterdžent kada otvorim vrata, nešto imam osećaj da tu malo ostaje...ali samo provucem kroz vrelu vodu...I ne koristim rukavice, dok ne zaskripi pod rukama nije mi čisto.
Moja profesorka psihologije u srednjoj, već sam je negde spominjala, govorila je da svaki čovek ima OKP u nekom stepenu. Jer svi nešto ili žvrckamo kad telefoniramo, ili namigujemo i jednim okom gađamo da nam se poklope neke linije, npr. kad putujemo ivica stakla sa i icom kolovoza. Tako neke bezvezne radnje. Verovatno je to pričala sa nekom misijom, da težim slučajevima bude malo lakše. :lol:
Ja sam se pronašla u toj priči i čudno mi je kad čujem da neko nema tih... trenutaka.

Pa da li je moguće da je baš sve poremećaj? Valjda postojii nekak sasvim zdrava potreba za redom i simetrijom...

Za redom da
Za cistocom da
Ali simetrija?!
Cemu?
Da se razumemo i ja volim simetriju(cak sam mislila previse dok nisam njega upoznala)

Mene to opterecuje, i ne volim time da opterecujem decu, pa obicno kad ih muz grdi sto bacaju igracke po parketu, ja mu kazem da cu da ga sahranim sa parketom jer stvarno ne znam sta ima toliko da cuvam parket, ja ga u grob nositi necu :lol:
Nisam za bahato ponasanje ali da im ispadne pa boze moj
A kad pretera sa stolicama itd... obicno kazem da cu uzeti sekiru i sve polomiti ako ne prestane...
To ga otrezni :lol:
Valjda sto je svestan da bi ja to stvarno uradila :malav:

Inace sam dusa od zene :zaljubljena:

Za redom da
Za cistocom da
Ali simetrija?!
Cemu?
Da se razumemo i ja volim simetriju(cak sam mislila previse dok nisam njega upoznala)

Mene to opterecuje, i ne volim time da opterecujem decu, pa obicno kad ih muz grdi sto bacaju igracke po parketu, ja mu kazem da cu da ga sahranim sa parketom jer stvarno ne znam sta ima toliko da cuvam parket, ja ga u grob nositi necu :lol:
Nisam za bahato ponasanje ali da im ispadne pa boze moj
A kad pretera sa stolicama itd... obicno kazem da cu uzeti sekiru i sve polomiti ako ne prestane...
To ga otrezni :lol:
Valjda sto je svestan da bi ja to stvarno uradila :malav:

Inace sam dusa od zene :zaljubljena:

hebo ga parket:D nek se deca igraju

Samo kad mi je dosadno
A iz nekog razloga(obicno je to vriska dece, mnostvo ljudi, ljudi uopste) ne mogu da citam...
E onda me uhvati pundravac i onda bi sve prevrnula...
Danas popodne sam tako pravila red :lol:

- - - - - - - - - -

Mm ima ozbiljan ocd
To sam mu ja postavila dijagnozu

Mene to izludjuje, ja jesam pedantna i precizna ali on preteruje
Npr posle rucka, kad sve sklonimo namesta stolice da budu simetricne, to sve mora da bude savrseno

Доведи га код мене на терапију, гарант бих га или излечила или би завршио у установи затвореног типа :zcepanje:

Никад не знаш како ће се завршити шок терапија...

Ебо га паркет и симетрија :roll:

Pa da li je moguće da je baš sve poremećaj? Valjda postojii nekak sasvim zdrava potreba za redom i simetrijom...

Red i simetrija su ok jer poboljšavaju kvalitet života, uglavnom.
Kad je u pozadini anksioznost, fobija, nervoza, kad se svede na ritualno obavljanje sebi zadatih zadataka do nivoa kad postanu besmisleni inače će se kuća srušiti, tu prerasta u poremećaj jer srozava kvalitet života na mnoge načine. Tu je razlika.

Svi jesmo nekada kompulzivci, jer imamo te rituale koje odražavaju anskioznost, nisu uopšte ili nisu više korisni, ali negde se otrgne kontroli i uzme maha.

Moja profesorka psihologije u srednjoj, već sam je negde spominjala, govorila je da svaki čovek ima OKP u nekom stepenu. Jer svi nešto ili žvrckamo kad telefoniramo, ili namigujemo i jednim okom gađamo da nam se poklope neke linije, npr. kad putujemo ivica stakla sa i icom kolovoza. Tako neke bezvezne radnje. Verovatno je to pričala sa nekom misijom, da težim slučajevima bude malo lakše. :lol:
Ja sam se pronašla u toj priči i čudno mi je kad čujem da neko nema tih... trenutaka.

Mto je ona malo pomešala sa sujeverjem...naravno da svi gajimo neke tripove..

E pa ja ne shvatam, jedno je higijena a nešto potpuno drugo mahnitost.
Čuj, simetrija pored dvoje dece :lol:

Pa ova dva slučaja koja znam su to lako rešila tako što se više vreme nije ni provodilo u kući, samo što se mora. Tako je njihovo carstvo ostalo netaknuto, u savršenom redu. Red iznad svega.

Toksično je za mačke. :) Ne znam da li da je i koliko toksično i za nas, naročito decu, ali ako se češće primenjuje moralo bi da nakon asepsola ide alkohol koji ga razgrađuje. To zbog mačaka. :D
Opet dođosmo do mačaka i dece. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Uzgred asepsol je isplativiji, rastvara se. Alkohol ne možeš da nakupuješ. :(

Asepsolom vetovi dezinfikuju radnu površinu, onu klupu za životinje...to sam video...

Pa ova dva slučaja koja znam su to lako rešila tako što se više vreme nije ni provodilo u kući, samo što se mora. Tako je njihovo carstvo ostalo netaknuto, u savršenom redu. Red iznad svega.

Kod nas je nered iznad svega i odluka da vreme provedemo sa detetom a ne sa stvarima, no ishod je isti, više smo napolju nego unutra :lol:

- - - - - - - - - -

Pošto nas strv, jelte, malčicko nervira :))))

Meni je tu neka zlatna sredina najbolja......kapiram da oni sa 3. dece žive u konstantnom svinjcu jer je drukčije nemoguće...jer su žene lenje i muževi i sve...... al recimo da to naši roditelji nisu tolerisali unučićima i pre bi ih hranili kao laste..da im ne mrve.....to je druga krajnost koja nije dobra....dok sam ga naučio da koristi pribor.......zna gde je Korintski zalv...a mlati viljuškom po tanjiru,.ko da ima 2 god.

Poslednja izmena:
Kod nas je nered iznad svega i odluka da vreme provedemo sa detetom a ne sa stvarima, no ishod je isti, više smo napolju nego unutra :lol:

- - - - - - - - - -

Pošto nas strv, jelte, malčicko nervira :))))

Dete i treba što više da bude napolju. Obroci koliko toliko zdravi, a stan ostaje da bude sređen tek toliko da bude funkcionalan. :mrgreen:

Ja kupujem ovo

http://www.zoflora.co.uk/products/hyacinth

Kosta manje od 100 dinara i bezbedno je kad se razblazi propisno. A mirise na kilometar. Moze da se koristi za sve u kuci.

Meni se od njihovih sviđa pink grapefruit, mmmm kako miriše...

I ja uvijek vraćam stolice da budu jednake, ali nisam mislila da je to poremećaj. :D

Uvijek poslije češljanja čistim četku za kosu i ne smije da ostane neka dlaka. Gadi mi se kad vidim četke pune dlaka na dnu i ljudi to najnormalnije koriste.

odakle da pocnem, iscitala sam sta ste pisali i niko od vas nema dodirnih tacaka sa mojim mukama :lol:

elem, ne podnosim zarozane tepihe, prekrivace a o carapama da ne govorim...to me do ludila dovede, toliko da mi odvlaci paznju dok razgovaram sa nekim, a neretko mi se desava i da osobi prekoputa sebe podignem te iste fakin zarozane carape :rumenko:

tepihe i staze sam komplet izbacila iz stana a prekrivace bih stavila na krevete samo pod pretnjom smrcu...e da, i kad legnem i pokrijem se, pokrivac ni slucajno ne sme da visi sa kreveta, inace ne mogu da zaspim :lol:

Back