Guede
Buraz
- Poruka
- 11.277
... jer je ismijavala celavu djevojcicu oboljelu od raka .
Dobar postupak, ili ne ?
Ja mislim da jeste ...
Dobar postupak, ili ne ?
Ja mislim da jeste ...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Увек се може објаснити да исмејавање није лепо. Дете би се уразумило.
... jer je ismijavala celavu djevojcicu oboljelu od raka .
Dobar postupak, ili ne ?
Ja mislim da jeste ...
Postupak je skandalozno glup i neprimeren. Da se ja pitam roditelj je ovde trebalo da bude kažnjen a ne dete.
Da joj je majka ranije objasnila kako se tretira nepoznata osoba čudnog izgleda i držanja ne bi morala da uzima brijač u ruke.
Brijanje glave je toliko radikalan i brutalan postupak prema rođenom detetu i šansa da detetu zauvek ostane trauma zbog ovakvog silovanja, kao i majci crna mrlja u roditeljskom stažu.
Dete nije ni moglo da uvežba reakciju jer nije nikada dobilo uputstva, a kada se to već desilo, razgovor i objašnjenje rečima je nešto što se u civilizovanom svetu smatra prihvatljivim.
Danas može svako da rodi dete i da napravi od njega svoj zastrašujuće primitivan kliše.
užasnuta sam...
Рече човек након вишегодишњег мултиплицираног родитељског искуства.
Перфектна, постоји и нешто што се зове емпатија, а она се не учи.
Ово дете је очигледно оперисано од тога.
Ја својој ћерки нисам говорила како да се понаша у таквим ситуацијама, и кад се први пут срела са болесним дететом (а имала је 3 године), дошла је да ме пита зашто је бата такав, али га није задиркивала.
U životu sam se nagledala svoje dece koja nikad nisu mnogo slušala što sam im govorila ali su zato svo troje radili isto što smo radili i nas dvoje. Jednaka pažnja na potencijalne opasnosti, ista količina ležernosti na poznate i bliske situacije jednaka odgovornost prema
školi i ličnim stvarima.
Dete je nešto što roditelji svojim uticajem oblikuju stvarajući nenasilnim putem jedno regularno ljudsko biće . Ako primenjuju silu u načinu vaspitanja ma kog nivoa i oblika, sve su šanse da to dete izraste u jednu nadasve neizbalansiranu osobu.
Pokušavam da zamislim dete koje ima nekoliko godina priklješteno u ralje pobesnele majke koja vozi brijač po njenoj glavi i ne smem da predočim sebi šta se u glavi tog malog bića dogodilo. Da li je ta devojčica pravilno shvatila da nije lepo rugati se nekom?
Toliko je radikalan potez da sam u potpunosti zbunjena.....
Pa eto vidim koliko se to rešilo u kući a od jutros ima ovoliku medijsku pažnju da je završilo na internetu.
I još je opasnije što je devojčica u tinejdžerskom dobu.
Čemu snimanje ako je to stvar unutar porodice?
Kakav roditeljski primitivni egzibicionizam.
Nikada u životu neću ohrabriti nasilje nad decom i mladim ljudima.
Zamisli da te je neko pričepio među kolena i zavitlao brijačem po tvojoj kosi a sutra te takvog poslao u školu...
Ок, али ако је мајка овако реаговала, не верујем да је овај начин понашања девојчица усвојила у кући.
Потез јесте радикалан, али та мајка ипак најбоље познаје своје дете.
Можда ово није било први пут, можда су пре тога ипак ишли неки разговори.
Не знам, ја просто не могу да замислим своје дете да се тако понаша, али ако би то и урадила и то би се понављало, верујем да бих и ја бријач провозала преко њене главе.
Ovde je u pitanju tinejdžerka.
Nije neko ko osećaj empatije tek treba da izgrađuje, kao i osećaj mere, šta reći, kako se ponašati prema onima za koje znamo da im je teško... nije u pitanju dete od 5 godina.
Sigurno je bilo ponavljanja, dete koje se bahato ponaša, i na tako nešto je usledio i ovakav odgovor rodtelja.
I bolje da se to reši u kući, nego da se zlo i bahatost širi.
Ja se samo pitam gde je majka na primer naučila te radikalne poteze ili ih instiktivno primenjuje pred kamerama?
Šta ti misliš Mina?
Da li bi ti snimila svoje dete dok ga brijaš da pokažeš svetu koliki si altruist na uštrb svog potomstva?
ova priča ima mnogo nepravilnosti...i nedostataka...
Можда као упозорење осталој деци и родитељима.
А ја се стављам у позицију детета оболелог од рака.
Да ли ће оно имати трауме?
Као да му није довољно његове муке, него још и нека обесна тинејџерка мора да га извргава руглу...
Pa eto vidim koliko se to rešilo u kući a od jutros ima ovoliku medijsku pažnju da je završilo na internetu.
I još je opasnije što je devojčica u tinejdžerskom dobu.
Čemu snimanje ako je to stvar unutar porodice?
Kakav roditeljski primitivni egzibicionizam.
Nikada u životu neću ohrabriti nasilje nad decom i mladim ljudima.
Zamisli da te je neko pričepio među kolena i zavitlao brijačem po tvojoj kosi a sutra te takvog poslao u školu...
Mina ne razumemo se. Kažem da kažnjavanje za postupak nije primereno.
Kažem da su šanse mnogo veće da mladi ljudi ako ih tretiraš kao ljudska bića zaista to i postanu.
Ali roditelji su skloni čvrgama i rečenicama tipa ,,ma ajde beži ne znaš ti ništa,,...
pogrešan potez razularene majke me je pokrenuo na komentar.