Obrazloženje

Svako treba da nrine o svojim osecanjima;ako te interesuej koliko je nekom stalo ,pitash....ako taj neko pokazuje da mu je stalo ,a pri tom je to samo deo zavodnickog rituala -e to nije u redu....mislim da nije lose da se ljudi pomire s tim da su reci ipak potrebne da bi se sporazumeli - ne mora to da bude neko razglabanje naveliko !

Da krenemo sa zapažanjima:

:::midium: Hteli mi to ili ne (ako neko ozbiljnije pogleda i forum videće kako polako dolazi nov način razmišljanja i pristupa svim stvarima pa i seksu) danas se praktično ne čeka da se partner dobro upozna....već to upoznavanje ide kroz i sa seksom....
Da novi stereotip (ne postoje osobe koje nisu u manjoj ili većoj meri pod uticajem stereotipa sredine) favorizuje takav pristup i takve pojedince i pojedinke...(pojebivce i pojebivke).
A najvažnija kategorija koja danas postoji je SEKS BEZ BRAČNE PONUDE.U prevodu seks gde se dvoje nisu upoznali toliko da su spremni da dele sve do kraja života i da se toliko vezuju. Koliko je to toliko koliko su spremni , varira, ali je sve to samo nijansa koliko je to seks bez dubljeg vezivanja na početku....sa tendencijom rasta možda ili ne možda.

::::Cupavka: Karakter nije jedna rečenica, već skup najraznorodnijih stavova i osobina , navika i fetiša jedne osobe...
Opisana je veza koja je SPORAZUMNO , OBOSTRANO krenula kao izgradjivanje nečega sa upražnjavanjem seksa...koji se takodje izgradjuje i poboljšava.
Kod čupavke je medjutim problem lične prirode, jer primećujem nedoslednost (da ne upotrebim licemernost) u reakcijama i argumentima....
Ovde je reč o scenariju reakcije na otkrivanje muškarca da nije karakterno više u skladu sa devojkom sa kojom je od starta pokušao da izgradjuje (uz seks) emotivnu vezu ili nešto što prerasta u emotivnu vezu....
U trenutku prelaska praga razlikovanja izmedju podnošljive razlike i nepodnošljivih razlika u karakterima te dve osobe za muškarca u ovakvoj vezi nastupa JAVNO RASKIDANJE, ali reakcije obično bivaju "muška svinja" ili "kod mene to ne može tako"...
Dalje se ne bih osvrtao na to da li je dozvoljenije izgradjivati skladnu karakternu vezu , a seksualnu upotpunjenost tražiti sa strane, što bi čupavki bilo adekvatnije rešenje...

:::::muškarci:
Vrlo interesantna priča je upotpunila ovu moju.
Priča koja pokazuje razliku izmedju ponašanja i komunikacije i oblikovanja komunikacije kod muškarca i kod žena , kad im nešto ne odgovara ili kad nešto žele tajno da ostvare.

U mojoj priči osobe kreću u nepoznato sporazumno i ne po novoj šemi ponašanja.
Razlike nastupaju kad njoj godi nastavak ili kad ne godi nastavak.Dollyy je malo naglašeno objasnila u principu kako funkcioniše kad ne odgovara nastavak bez obzira na razlog....
Ja sam imao slična iskustva , samo je razlog bila njena prevara koju joj nisam objavio da znam i njeno nepodnošenje te činjenice i njenog striktnog morala...pa je onda izazivala svadje bez razloga nesvesno želeći da kazni mene što se desilo to što se desilo, a opet želeći da sve bude po starom i samnom....Ili ako uzmemo da sam totalno omašio , onda još jedan primer licemernog svaljivanja krivice na drugoga ....radi čistunisanja....
No da se vratimo na priču....
Kad joj godi, a vama ne godi....Po mojoj priči u većini slučajeva nastupa projekcija i svaljivanje krivice i generalizacija ....
Po navedenoj priči forumaša nastupa otkrivanje blefa....Tj nije sve onako kako se čini u samom početku. Iako je u početku ona spremna za "otvorenu" i otvorenu vezu, istina je da je to samo maškarada za ono što u stvari hoće.A to je već lična stvar svake pojebivke posebno.A opisana metoda se zove žensko lukavstvo....iliti baciš mamac i zatežeš udicu....

Nerealnost koje u ponašanju i stavovima u realnosti prikazuju u ovakvim i sličnim situacijama devojke je uzrok mnogih dvoličnih rešenja kod muškaraca (u primeru kod čupavke bi bilo upravo ono što ona sugeriše kao najbolnije rešenje , a to je ćutiš , dok ne predješ na drugu stolicu , što je takodje postalo moda danas, a i razumljivo je iz navedenog).

P.S. Ovo je možda za neke jedna od posledica preranog (prerano i zbog godišta 11 i u 30toj zbog žurbe da se što više proživi ) stupanja u seksualne odnose i postavljanja jedino uslova velike žudnje da bi se stupilo u seksualne odnose . Jer nikada jedan odnos , jedna stvar i jedan trenutak neće značiti isto dvema različitim osobama , koliko god one bile slične po karakteru i interesovanjima.

Cupavka:
Ma, znao on dobro sta mu zameram, pa se, izgleda zato i ne pojavljuje vise ovde...muka mi sto oce da izigrava mr. finog, na kraju balade- ne bi da bude, kako je sam rekao, muska svinja koja je od pocetka samo htela da je pokara, pa mu treba obrazlozenje- take je i temu krstio...e, meni smetaju ti ljigavi tipovi takvi. Lepo je mogao devojci da kaze, kad je primetio da mu nesto ne odgovara, sta se desava, i ne bi bilo potrebe da daljim komplikovanjem,al neee, jos se i sad dvoumi kako ce, pa sta ce...a sve , kao da bude fin,...a, na jednoj temi gde sam vrlo otvoreno iznela svoj stav po pitanju seksa u braku, mene prozvao, totalno neosnovano kao nekog ko , kao i ostali zenski rod, pada pod prvim naletom seksualnog nagona, ne razmisljajuci o drugoj strani....e, da, i tamo je zacutao kad sam iznela argumente protiv tih njegovih, napamet donetih zakljucaka...

Moram da objašnjavam i svoje ne pojavljivanje....što me već zabrinjava...

Ne reagujem u više slučajeva:
- Kad pomislim da nikakva reakcija neće objasniti dodatno stavove koje imam,
-kad vidim da bi reakcija bila upućena osobi koja nema šanse da uzvrati išta drugo osim već rečenog i čvrsto zacrtanog i onda se sve svodi na natpucavanje
-kad su osnovni argumenti osobe sa kojom sam u duelu (komunikaciji argumenata i ideja) totalno neprihvativi meni kao pojedincu i već ustanovljenim (ovde na forumu) bar osnovnim socio ili psihološkim odnosima koji vladaju medju ljudima...
-kad imam svoje obaveze gde može doći do odlaganja odgovora
-kad mi glupi interfejs i scripta za postovanje pojede post ili repliku , pa da se ne bih iznervirao to protumačim kao prst sudbine.....

Koristiti mene kao sredstvo za natpucavanje i osnaživanje svojih ličnih stavova, projekcija i dominacija je dozvoljeno u meri u kojoj svesno ili nesvesno izadjem u susret takvim pokušajima.
Konstruktivna polemika medjutim je uvek favorizovana s moje strane, tako da takve težnje , čak iako propustim zbog nekog od gore navedenih razloga , mogu biti realizovane prostom pporukom u kojoj se naglasi da li se želi javni (forumski) ili privatni (preko pporuke) odgovor.

Zasto bi se sa njom razvlacio kad niste jedno za drugo. Seksali ste se uzivali ste i sta sad jel treba nebo da padne? moj ti je savet da je koristis za sex ako se ona ne protivi tome, mada...
Sutni je pa makar i ispao svinja... Nemoj u svoj mentalni sklop unositi negativnu energiju i navlaciti sebi grizu savesti. Prava ce vec naici.
Pozz

Tuzni_patak:
::::Cupavka: Karakter nije jedna rečenica, već skup najraznorodnijih stavova i osobina , navika i fetiša jedne osobe...
Pa, nisam bas znala da u krakter spadaju i fetisi i navike, al eto, otvorio si mi oci, te cu da moram pazljivije da se zabavim i time.
Kod čupavke je medjutim problem lične prirode, jer primećujem nedoslednost (da ne upotrebim licemernost) u reakcijama i argumentima....
Ne, Patak, nemam ja problem vec ti, jer si zato i otvorio temu. Argumentuj tu moju nedoslednost, il nemoj ni da potezes tako nesto. Licna priroda Cupavkina ovde jeste ispllivala malo vise na povrsinu, jer je dozvolila sebi da je izprovocira tvoja hladnoca i proracunatost, kad su u pitanju ovako intimne stvari. Lepo je sto si nastupio ovako otvoreno i ti, pa meni vise ovakvi ispadi najverovatnije nece da se dogode, jer vec uvideh dovoljno ko je Patak.
Dalje se ne bih osvrtao na to da li je dozvoljenije izgradjivati skladnu karakternu vezu , a seksualnu upotpunjenost tražiti sa strane, što bi čupavki bilo adekvatnije rešenje...
Nemoj da mi uz nik stavljas reci koje nisam izgovorila, a ako si iz mojih postova prepoznao nesto ovako, to onda samo govori o tome sta se tebi vrzma po glavi.
Ja sam imao slična iskustva , samo je razlog bila njena prevara koju joj nisam objavio da znam i njeno nepodnošenje te činjenice i njenog striktnog morala...pa je onda izazivala svadje bez razloga nesvesno želeći da kazni mene što se desilo to što se desilo, a opet želeći da sve bude po starom i samnom....Ili ako uzmemo da sam totalno omašio , onda još jedan primer licemernog svaljivanja krivice na drugoga ....radi čistunisanja....
Zao mi je sto si imao ovakva iskustva, i nadam se da ona nisu vezana za ovu temu koju si pokrenuo, jer bi to vec bacalo sasvim drugacije svetlo na stvari.
Po navedenoj priči forumaša nastupa otkrivanje blefa....Tj nije sve onako kako se čini u samom početku. Iako je u početku ona spremna za "otvorenu" i otvorenu vezu, istina je da je to samo maškarada za ono što u stvari hoće.A to je već lična stvar svake pojebivke posebno.A opisana metoda se zove žensko lukavstvo....iliti baciš mamac i zatežeš udicu....
Mislim da sa ovakvim generalizovanjem tebi lepse stvari tesko da mogu da se dese, sa zenama.
Nerealnost koje u ponašanju i stavovima u realnosti prikazuju u ovakvim i sličnim situacijama devojke je uzrok mnogih dvoličnih rešenja kod muškaraca (u primeru kod čupavke bi bilo upravo ono što ona sugeriše kao najbolnije rešenje , a to je ćutiš , dok ne predješ na drugu stolicu , što je takodje postalo moda danas, a i razumljivo je iz navedenog).
Opet si prepoznao moju sugestiju kroz sopstvene kriterijume u musko-zenskim odnosima. Nemam vremena sad da objasnjavam svoje stavove po tom pitanju, a, nesto mislim, i da imam, sa tvojim stavovima koji, koliko JA vidim, ne trpe kritiku, niti uvazavaju tudje argumente, narocito ako su vrlo drugaciji, mislim da ne bi ni imalo smisla objasnjavati. Volela bih da nisam u pravu kod svega ovog, al cisto sumnjam.
Jer nikada jedan odnos , jedna stvar i jedan trenutak neće značiti isto dvema različitim osobama , koliko god one bile slične po karakteru i interesovanjima.[/U]
I zbog ove konstatacije tvoje mi je zao, jer izgleda da sve gledas mnogo crno-belo, i samim tim si iskljuciv za odnose, stvari i trenutke koji mogu da znace isto ili skoro isto za dvoje ljude, pa cak i ako su razliciti.

Tuzni_patak:
Da li se ovde vidi arogancija, organizacija, praktičnost ili taktičnost ostaje da se vidi....

Hm, iz svega iznetog, meni lici najvise na prakticnost, pa i na organizaciju, al, i ono sto i dalje bode oci jesu i neke predrasude tvoje, zbog kojih i prakticnost i organizacija zauzimaju mnogo vise mesta u tvom vidjenju veze, nego sto je to slucaj, recimo, kod mene. Otud, izgleda, ovolike razlike u stavovima.A, i dalje ne mogu da se otmem utisku da si emotivno hladan, tako da se te dve stvari, zato i uklapaju celu ovu pricu.
To je moje vidjenje, koje ne mora da bude i realno.

NevenaBGD:
Ja nista ne razumem jel tuzni_petak musko ili zensko? I da li su ove situacije stvarne ili ih ti izmisljas?

Pa petak je tužan, ili crni , ili horor....A patak je tužan....
Situacija je samo rezimirana, na osnovu kasnijih komentara , tj izmišljeno je da nije bilo reakcije čim je vidjeno da osoba ne odgovara. A komentar dotične i drugarica dotične je bio onaj naveden u priči....ali priča je dosta česta naročito kod srednjeg uzrasta 21-27, jer ove mladje prosto hladno prihvataju situaciju "to je bilo kresanje i ništa više i uvek je dobro u rezervi".

:::::čupavka:A onaj post arogancija , organizacija, .......je namenjen kao nastavak obrazloženju kad odgovaram na post , a kad ne, i nema veze sa ovom temom....

Back