Obratite paznju sta pisete na podforumu psihologija!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.401
Ovo je ujedno i moj apel moderatorima, ovog dela foruma, kao najosetljivijeg dela Foruma Krstarice.

Ovde postoje teme koje duboko uticu na zivote osoba, i neretko osoba koja nigde ne sme da potrazi pomoc ili prvi uzvik "upomoc", ona dodje na forum. Na forumu nikog ne zna, i niko ne zna nju.

To joj nece ugroziti posao, porodicu, familiju, nju, Nece trpeti diskriminaciju, nece je isterati sa posla, nece je odbiti u konkursu za posao, nece biti diskriminisana od potencijalnog buduceg zivotnog partnera......

Ovo je bukvalno mesto na kome osoba moze POTPUNO DA SE OTVORI 100% , jer ni malo ne sumnja da ce neko mozda narusiti poslovnu etiku i izdati je :rtfm:, jer taj neko i ne postoji, tj postoji ali ne zna ko je ta druga osoba.

Tako da ne otezavajte ovim ljudima, da ste mentalno umereno retardirani pa da Vas i razumem, ali ne verujem da ste, pa prema tome ponasajte se zrelo i u skladu sa Vasim kognitivnim sposobnostima.

Za toliko bar mozete da shvatite o cemu ovde pisem....

Osoba koja dodje i otvori temu u kojoj naglasava da ima problem i u kojoj otvara svoju dusu, ne zato sto to voli i zato sto joj je dosadno , nego od muke, NAJMANJE ZELI DA BUDE ISMEJANA , DISKRIMINISANA, DA DOBIJE PESIMISTICNE ODGOVORE I OSUDU.....

Prestanite da se pravite "pametni", "duhoviti", cool, fancy, ili sta vec, jer UOPSTE TO NE POSTIZETE, BAS NASUPROT ISPADATE BOLIDI (NE ZNAM KOJU REC UPOTREBITI A NE UVREDITI LJUDE SA SMETNJAMA U RAZVOJU)

Znaci nemojte da pristupite temi i dajete odgovore ako su Vasi motivi zabava, ubijanje vremena, sprdnja "kako to neko moze da se plasi od lifta, od pauka, zasto neko ne mzoe da gleda nekog u oci, zasto neko 10 puta mora da se pipne za oko, ili zasto neko ima tikove.....

Nemojte da dajete idiotske odgovore tipa - To ti je od manjka sexa, uzmi upraznjavaj sex 10 puta nedeljno i bices cool....
Nemojte da ismejavate te ljude i da ih osudjujete - "e ako si se spustio na taj nivo da to radis, e onda vala i zasluzujes to " (kao da je covek kriv kome je potrebna pomoc psihologa (uzgred receno strucnjaka koji u najvecem broju slucajeva radi sa ZDRAVIM I NORMLANIM A NE LUDIM LJUDIMA)
Saveti - Iskuliraj, ne plasi se, setaj, smaraj prijatelje svojim problemima a ne strucno lice predvidjeno da to slusa su neupotrebljivi!

Ne mozete se igrati psihologa i reci anksioznom coveku - ma nemoj da strepis, depresivnom - Ma teraj brigu na veselje, opsesivno-kompulsivnom - Sta koj moj proveravas po 16 puta da li si iskljucio ringlu, pa valjda si zapamtio da jesi, bas ti slabo pamcenje, manicnom - sta ti je sto si toliko srecan, iskuliraj malo, smiri se.

To ne resava problem..... Bas u tome je stvar sto on/ona ne mzoe to uraditi kao sto Vi mozete, zato mu je i potrebna pomoc strucnjaka, a ne Vas laicki savet koji kod njih samo stvara odbojnost prema sebi i svom stanju, jer misle da je njihovo stanje "normlano" i da se to lako moze resiti, a ne resava se, i onda oni zapadaju u depresiju.

Ono kad oni budu razumeli Vas neupotrebljiv savet i ispune ga - znacice da su osposobljeni tj "izleceni" tj nemaju vise problem u funkcionisanju. Ali Vas sam savet kao savet NECE PROMENITI NISTA.

Previse dajete savete - Smaraj prijatelje! Prijatelji jesu prijatelji, ali ne mozete traziti od Vaseg prijatelja da bude Vas licni psihoterapeut i zivotni savetnik i da se vama bavi godinama i da vrsi superviziju nad Vasim zivotom. Za to postoje strucnjaci. Prijatelji su tu da daju podrsku i da Vas ne osude, ne stigmatizuju i ne diskriminisu, i nista Vise. Od njih ne treba traziti nista vise, jer nista vise ne mogu ni da pruze i da hoce. BAs zato osobe sa problemima gube prijatelje, jer od njih ocekuju resenje, a ovi ne mogu da daju, i onda nastaje to udaljavanje koje se pravda raznim mehanizmima odbrane, a u osnovi udaljavanja je misao - "Ma ne mogu vise bre, pa nisam ja psihoterapeut, probao sam, ali pocelo da me iscrpljuje, ne mogu, nisam ja licnost da radim takav posao, strah me je, ne mogu to da podnesem itd" .

MOLIO BIH MODERATORA DA OBRATI PAZNJU NA OVAKVE TEME, TO SU OBICNO TEME DEPRESIJA, ANKSIOZNOSTI, FOBIJA I SVE OSTALE TEME GDE NEKO TRAZI NEKU POMOC, DA PAZLJIVO PROPRATE STA KO PISE I DA BRISU SPAM KOMENTARE, DA KAZNJAVAJU OSTRIJE MNOGO NEGO NA OSTALIM TEMAMA SVAKO DIREKTNO ILI INDIREKTNO PODSMEJAVANJA, IZVRGAVANJE RUGLU, "NESLANE" SALE.

OSTAVIMO MESTA DA PISU ONI KOJI ZAISTA ZELE DA POMOGNU NEKOM A PRITOM I ZNAJU KAKO, I IMAJU VISOK STEPEN ASPIRACIJE DA TO UCINE.

VI OSTALI IMATE PDF ZABAVA, HUMOR, LJUBAV I SEX PA TAMO SE ZAJEBAVAJTE.

Tacno se vidi ko je "svratio " sa kog podforuma na psihologiju po pisanju....Ovi sa LJISa sve shvataju kao zajebancija, perverzni su, svaki odgovor im je vezan za sex i sl.... Neko ko puno pise, verovatno dozali sa filozofije, prirodnih nauka, religije. Sa pdf zdravlja isto dolaze ozbiljni ljudi, a i tamo se ozbiljno pise....

Evo bas sam tamo gledao i odgovarao na temu Panicni napadi, i uporedjujuci sa temom koja ovde ima slican naziv, primecuje se ozbiljnost, strucnost, namera da se nekom zaista pomogne a ne samo da se zabavimo sa time i da indirektno uvredimo coveka koji ima problem....

Znaci zakljucuje se da se ovde skluplja "najgori olos" ljudi, koji svrati na psihologiju jer "tu je uvek zanimljivo" , "takva je nauka" i "uvek ima nekog ludaka koga cemo malo da poprckujemo " jer se ponasa kao neko iz filma, pa je nama sad to zanimljivo.

:rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm:

Bas me briga sta cete Vi reci, MOJA POENTA JE DA BAR MODERATOR 1% RAZMISLI O OVOME I DA BAR MALO VISE OBRATI PAZNJU STA SE PISE PO TEMAMA GDE LJUDI TRAZE ILI SE INFORMISU ZA POMOC TJ SVOJE STANJE.

Moderator je razmisio/la i već poodavno razmišlja o tome.
Apsolutno si u pravu.
Zamolila bih korisnike koji prate ovaj pdf da uredno prijavljuju spam i postove koji su neprimereni temama na ovom pdf. Na taj način ćete mi dati smernice da obratim pažnju na ono što sam, možda, propustila da vidim i, što je još važnije, pomoći ljudima koji ovde očekuju ozbiljan savet i podršku.
Hvala!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back