Obracanje moderatora

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

hakim bej

Elita
Poruka
16.476
Moderator je, nazivno, član foruma kao i svaki drugi; učestvuje u temama, postavlja pitanja, daje odgovore, komentariše.

A istovremeno, moderator je neko cije misljenje, raspoloženje ili odluka mogu nekome pokvariti dan. "More ti se posrat u ćeif."

Obraćanje moderatora na temi bi trebalo biti drugačijim fontom ili bojom kada on ne piše kao korisnik nego maše pendrekom.

Ovako nas dovode u zabunu. Kada moderator neprimereno odgovori, uvredi ili optuži člana foruma u postu na temi,
član mora da bude obavešten da li tada razgovara sa sebi ravnim sagovornikom, ili sa naoružanim licem.
Ako pogreši, napravi lošu procenu i odgovori kao čoveku, rizikuje kaznu.

Zato predlažem da se pisanja moderatora koji učestvuju na temi razlikuju po fontu u zavisnosti od toga ko od njih dvoje piše.
Hvala.

Nemojte tako. Ja se neretko odusevim i obradujem postovima koje pisu pojedini moderatori.
Ali to su uglavnom oni koji sami sebe smatraju ljudima, a dobijena ovlašćenja koriste retko, i uvek kad treba.
Kažem retko, zato što su i sposobni i zainteresovani da usmere razgovor u dobrom smeru, umesto da na temi prete.

Ovde je reč o nekim drugačijim moderatorima.

Poslednja izmena:
Kada moderator u sred teme napiše "nekulturu ne podnosim", ko to piše? Moderator ili član foruma?

Ruska reč za sreću, nekada i naša, je sčastije, u njoj je sadržana čast koju, hvala bogovima, nismo zaboravili.
Čast označava i deo, svako od nas je deo, a najvredniji je onaj deo koji svetli drugima, osvetljava, sveti.
Ko nema senku živi u tami.
Povređena osoba je suočena sa vlastitom tamom, ne ume biti i prijatelj i autoritet. Ko ima formiran stav i mišljenje, kao da se odrekao zdravih nogu i hoda na štakama.
Budi luča pre nego što sagoriš.
Loš čovek je čoveku vuk, dobar čovek je čoveku oslonac. Da li se pretvaramo u društvo vukova?

Ko ne razume napisano, nije mu namenjeno, ili mu nije dato - što je još strašnije.

Poslednja izmena:
Slazem se.
Mislim da moderator ne sme da bude "obican korisnik" na temi, onda neka se mane te f-je i neka pise/prica kao ostali. Inace je cista zloupotreba a sve ih je cesce u zadnje vreme, ili sto je jos gore, kad vidim da se u medjusobnim prepirkama dva "smrtnika" tj. obicna korisnika, umesto da ih obuzda, moderator stavi na jednu stranu lajkom i podrzava jednog prikriveno ucestvujuci u uvredi ili nesporazumu, sto je neoprostivo i takav ne sme da opstane.

Prema tome, nema i jare i pare, dosta je bilo zloupotreba.

Da, ti si isti, i dok ne moderišeš ne zahtevaš da ti celivaju ruku i prestrašeni tiho komentarišu. Ili ćute.
Normalnom i pametnom čoveku ne možeš promeniti prirodu, ma koliko mu vlasti dao.
Ti si primer vaspitanog člana foruma i dobrog sagovornika. Kao moderator brišeš kad treba, odmah i snažno.
Sa tobom, recimo, uvek razgovaram bez osećanja da si moderator.
Ne i sa nekim drugim modovima.
Kada neko ko nema razvijenu svest dobije vlast, sebi postaje najveci problem, a okolina (forum) trpi.

Nabrbljala se za troje na temi, sve objasnjavajuci da Nije uvredljivo reci clanu foruma da brblja.
Nesvesna svoje funkcije je napisala da je moje ucesce na forumu tracanje i brbljanje.
Verovatno je i obaveznu lektiru smatrala tracanjem i brbljanjem.
Ako mislite da dobro radi moderatorski posao, zamolite je da mi na mejl dostavlja napisane postove koji nisu brbljanje, a ja cu ih redovno objavljivati.
Uz pristojan komentar, razume se.

Evo i primera: https://forum.krstarica.com/threads/iza-digitalne-zavese-ceo-svet-je-pozoriste.819787/post-37961557
Moderatorka ucestvuje u diskusiji, daje ocene i misljenja,
pise bas kao obican clan foruma,
tek pomalo, jedva vidljivo, izviruju ocnjaci.

Post napisan Juce u 17.29
poslednji put izmenjen Danas 05.30.

Dakle, mod moze da menja svoje postove i kada pise kao obican forumas.
Ja u tome prepoznajem zloupotrebu.
Svi su jednaki ali su neki jednakiji, dopisao je Napoleon.
Pa piše ti uz sliku ko je Moderator! U čemu je problem?

Ova tema je moderisana, nisu svi postovi na broju.
Dakle, procitana je,
a odgovora, misljenja, predloga, komentara ili resenja nema.

Procitana i zakljucava se iz razloga sto se teme o administraciji ne otvaraju, prema Pravilniku Foruma.
Ako se ima primedba na rad pojedinih moderatora , posalje se zalba sa primerima i predlozima administratoru tab503 na pp.
Sto se tice predloga "da se pisanja moderatora koji učestvuju na temi razlikuju po fontu u zavisnosti od toga ko od njih dvoje piše. "
to nije moguce da se uradi

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back