OBNOVITI KORISNO UDRUZENJE" KOLO SRPSKIH SESTARA "

Pre Drugog svetskog rata,u ondasnjoj Kraljevini Jugoslaviji,postojalo je veoma ugledno Udruzenje,koje je imalo

zvanucan naziv" Kolo srpskih sestara".To Udruzenje,primalo je u svoje clanstvo,ugledne zene,koje su se bavile

humanitarnim radom.Nikada za vreme svoga postojanja,ovo Udruzenje,nije imalo nikakav skandal u vezi neke

pronevere finansijske prirode.Clanice tog Udruzenja,bile su aktivne,na svim poljima socijalne zastite,socijalno

nezbrinutih,kako punoletnih tako i maloletnih lica.One su zbrinjavale i mlade,cesto neponoletne devojke,koje su

zbog ranog stupanja u seksualne odnose,bile iskljucene - odbacene,od strane svojih porodica. Udruzenje se,

jednostavno,staralo o svim siromasnim,i iz raznih razloga,odbacenih lanova ljudske dadilorustvene zajednice.

Udruzenje je veoma dobro i uspesno radilo na polju socijale u svim vidovima te delatnosti.Nazalost,dolaskom

komunistickog rezima,rad tog Udruzenja,bio je zabranjen.Mi u srbiji,danas imamo dosta organizovanih

dobrotvornih fondova.Na zalost,senka sumnje u ispravan rad,mnogih takvih fondova,izaziva ozbiljnu zabrinutost,

za opravdano njihovo dalje postojanje.Mislim,da su se stekli svi uslovi,da se Udruzenje "Kolo Srpskih sestara"

ponovo oformi i da ponovi u prakticnom radu,sa socijalno ugrozenim clanovima,nase zajednice,ponovo pokaze

onako dobre rezultate,kako je imalo,do zabrane rada,ove humanitarne organizacije.:heart:

....siromaštvo , beda , sociološko propadanje ne iskorenjuje se crvenim krstom i humanitarnim volonterskim udruženjima --- to je zamagljivanje oči , bežanje od istine i suštine problema ; bedna kupovina mirne savesti----šio mi ga đura , društveno korisan rad......te stvari , kad društvo metastazira , leče se revolucijom i prosvetiteljskim delovanje....klasna borba....obično je to krvav obračun sirotinje sa beskrupoloznim kapitalističkim tiranima.....a biće toga u togledno vreme....

....nemoj Lorde da krečiš , biće bombardovanje....!....bombardovanje ubrzava siromašenje i odlaže klasnu borbu....strategija....pritom bombardovanja proizvode izbegličke horde , kao jevtinu radnu snagu....enormno jevtinu i obezpravljenu....takvog argatora možeš i da sproteraš , posle ekspltacionog ciklusa na jevtinim visoko rizičnim i prljavim poslovima bez zaštite.....procene kažu da evropske bogate države na godišnjem nivou za ovakve poslove apsorbuju preko dva miliona unesrećenih.....njihova mimimalna nadnica deset do petnaest puta je niža nego za domorodca.....(doduše mi smo u rođenoj zemlji izbeglice , jer nismo srpski svesni kao prekodrinci , pa smo zato i plaćeni kao izbegličke horde kod nemaca)...
....bombardovanjem smiriće nas , pokazno , naši prijatelji sa zapada uz prećutnu saglasnost sa istoka , te bićemo srećni posle toga neko vreme...tako će biti predstravljena svaka argatorska glava u evropi.....
...e u pauzi između dva bombardovanja , odmah nakon bombardovanja , pruža se šansa klasno svesnoj sirotinji da se "krvi napije" ratno profitersko genocidnoj buržoaziji - te uvede novu socijalnu pravednu preraspodelu matrijalnih dobara ( da se napljačka i lečke obezbedi budućnost ) , a posle rngišoil nastavlja sa radom....jovo nanovo !

....zato Lorde ne kvari stvar i ne talasaj sirotinju !.....neka bude što biti ne može , nek pokosi i proždre satana , da gradimo novo uređenje ( kako bi rekao vladika , sve sedeć uz bademe i medovinu na minderluke )....

...sad samo da znaš , najveću lovu od kola srpskih sestara namakla je crkva - zato nema tragova o malverzacijama , jer pope ne predaju nikom račune , nit je njihovo poslovanje podložno javnoj kontroli....pojela maca iz kazana meso i slaninu - ostala klin čorba klot frket !

Neće da može Lorde , sad se igra ovo kolo :

0903.jpg

Dragi kolega LOncar.Pa ja moram opet da te "ukorim".Ti gledas na nasu stvarnost,mnogo crno.Takodje,moram da ti kazem,da ja licno,nisam
nikada bio za revoluciju,vec za,evoluciju.Koliko vidim (a vidim dobro)ovde se dobro jede i pije.Prodjoh pre neku noc (oko 11 c) centrom grada.
Svi kafei...prepuni.Restorani,terase,prepune gostiju.Vire iz tanjira pljeskavice,dimljene vesalice,leskovacki cevapi.Mesta praznog,nigde...
Zadrigli ljudi,podriguju od obilja hrane,i ogromnih krigli piva.Beograd vri,svi crveni od zdranja.Ja zaista ne vidim,postovani kolega Loncar,kako to
ti vidis neko predrevoluciono stanje.Narod tezak,od preobilne hrane.Mokracne besike,preeobilja pune od piva i vina.Ljudi toliko jedu i piju,da su ot
seksualne "igre".nego puste vibrator na baterije,da "odradi" svoje.Mi smo narod,koji zaista pati,ali od cega...patimo od preobilja hrane,koju nas
probavni trakt,nije u stanju da svari,jer zderemo previse.

....ma ne ideš ti lorde na prava mesta....evo tvoj te sugrađanin demantuje slikom , u vezi te prestone ishrane :

0903.jpg

...kažu slika govori hiljadu reči....

...a to što je nekim kolovođama i njihovim botovima kašika pala u med , ne zanči da sva raja jede pljeskavice - pa i one pekinške !...siđi deder uvaženi u bazu , pa stvar razmotri.....konačno , ti predloži kolo sestara umesto pljačkaroških humanitarnih organizacija - oću reći tvoje su priče o siromašnom i bednom narodu , kome treba narodna kujna i prodavnica stare besplatne robe crvenog krsta - tipa sve za glasački listić...ne ja...ja te upozorih samo da kolo srpskih sestara je radilo preko crkve , gde nije moguće praćenje kriminalnih tokova novca , kao kod drugih organizacija !....
....a baš se radujem što ste zadrićkali u prestonici....znaš !

N.emoj kolegaa Loncar,da te zavede jedna karikatura,nenarodnog karikaturiste.Opste je poznato,da nas narod,krka najbolje u evropi.Da li si
bio nekada u bratskoj Sloveniji.Ja sam bio prosle nedelje,puna tri dana u Ljubljani.Otisao sam na rucak,kod cuvenog "Slona".Dobio sam za rucak
bareni krompir (dva krompira) jednu tanku junecu sniclu.salatu od jednog paradajza i tanku krisku hleba.Haluciniro sam,nase pljeskavice sa
lukom,srpsku salatu i dva parceta suve pite sa orasima,kao dezert.Kod nas se Loncar,ne jede.Kod nas se prezderava,jer nas narod je bogat.
Nije vazno,ko koliku platu ima.Svi jedu piju,i lepo se nose.Ti Loncar,da nekim slucajem,sada odes u neku od tih kapitalistickih zemalja.Pa
vratio bi se,brze nego sto si otisao.

...ama Lorde , skrećeš sa teme o humanitarnim organizacijama koje rade preko crkve - kolo srpskih sestara i sl. ...mani se klope...a što se tiče prežderavanja , svi koji mniju da naša argatorska sirotinja svakodnevno se prežderava , neka menjaju se sa sirotanima...ti možeš za primer da se menjaš sa nekim iz kartonskog naselja - očas , pošto si sad tu u prestonici...šta te košta , da menjaš prazna jasla za puna !

Back