Obnova Memorijalnog centra: Nova zbivanja na Starom sajmištu

Најјаче је што ти комшију лајкује пост а нема појма да је полазишна
тачка пакт са нацистичком Немачком.
дуленце пошто видим да си љубоморан:per:, желим да те обавестим да сам му post лајковао због првог дела, који издвајам, и нарочито због болдованог:

To je upravo ono što ovi ljudi o kojima ja pričam žele da narod misli. Sa takvim opšteraširenim mišljenjem, njima je najlakše da vladaju i trguju sudbinom svog naroda. Sve što je drugim evropskim zemljama i narodima normalno, Srbiji je nezamislivo i neprihvatljivo. I obrnuto, potezi koje su gotovo sve srpske vlasti od 1903. povlačile, narodima i političarima drugih zemalja bi bili suludi. Jedini dobar potez bio je okretanje leđa SSSRu 1948. (...)

Јер, да није било Голог отока, и нашег окретања Западу, не би било ни ових лепих слика..

Којој Србији? Она не постоји 1941-е.
У том случају хрватски партизани би добили протекторат
над неверном Србијом(која наравно не постоји).
Srbija i Srbi bi postojali u okviru Kraljevine Jugoslavije koja bi imala neutralni status u ratu. Ne bi bilo ni hrvatskih partizana, ustaša, NDH ni Jasenovca.

Тата ми је радио у Русији, таст у Чехословачкој и Пољској, причали су ми о
људима које су упознали, несташицама којекаквих западних тричарија за
којима су жудели исто као и ми, гладни нису били исто као и ми, производили
су боље аутомобиле од нас. Све у свему бољи смо били само у извозу радне
снаге која нам је доносила оне тричарије а ми им се дивили до имбецилности.
Да би нас још више задивили градили су огромне кућетине по својим родним
вукојебинама које сада не могу да продају због погрешне локације.
Малограђанска посла.
Čudi me da ti nisu pričali kako su ti veseli Poljaci i Čehoslovaci gledali kao u svemirski brod svakog Jugoslovena koji bi došao tamo u najobičnijim farmerkama. Meni su pričali da si na konto tih farmerki mogao da biraš kakvu devojku/ženu hoćeš, i to širom Istočnog bloka.

Шта би било боље са управом из Москве уместо из Загреба?
Све, они заслужни другови дочекали би ’свети лик’ који их је
мотивисао сво време рата и српске позиције би биле кудикамо
боље третиране, чак ни можда Друг Стари гулио гулаг или би
га појео мрак због непослушности у току НОБ-е.
Највероватније не би било ни рата деведесетих.
I Ilija Čvorović je isto bio za to da se kaže ''Da'' Staljinu '48. Al eto, zahebo nas Tita.

Савезницима, истим оним који су нас продали ’43-е.
Pa to ti pričam sve vreme. Imamo vlast koja ne radi u korist svog naroda nego služi drugima zarad svojih interesa.

дуленце пошто видим да си љубоморан:per:, желим да те обавестим да сам му post лајковао због првог дела, који издвајам, и нарочито због болдованог:

Јер, да није било Голог отока, и нашег окретања Западу, не би било ни ових лепих слика..

Te pomorandže, banane, koka kola, električne gitare... sve su to zapadne tričarije. Na primeru Istočnog bloka je dokazano da je običan čovek mogao da preživi i bez toga. Kao i na primeru Severne Koreje danas.

Te pomorandže, banane, koka kola, električne gitare... sve su to zapadne tričarije. Na primeru Istočnog bloka je dokazano da je običan čovek mogao da preživi i bez toga. Kao i na primeru Severne Koreje danas.
Ма да, осим банана и поморанџи код злих титоиста који су прогањали националисте сви производи у супермаркету били домаћи, или прављено код нас по лиценци као та кока-кола. Замисли то једноумље! Е једино та електрична гитара била увоз из ДДР-а, иначе кажу сада гитаристи да је заправо била одлична а цена смешна јер се то добијало у размену за нашу робу извезену у ДДР, али то само почетници цепали а чим науче мало било је фора да са Yugoturs-овом шопинг туру одеш Aviogenex-ом за викенд у Лондон (код енглеског агента Тита није требала виза за Британију) и донесеш Фендер или Лес Пол ...

Srbija i Srbi bi postojali u okviru Kraljevine Jugoslavije koja bi imala neutralni status u ratu. Ne bi bilo ni hrvatskih partizana, ustaša, NDH ni Jasenovca.
Ти као да се Буником храниш. Усташе су већ постојале а Хрвати
су у стању искористити сваку повољну прилику за акцију.
Већ су имали бановину легално стечену коју им уз немачку или
савезничку подршку не би био проблем преточити у НДХ.
Споразуми са нацистима нису били дугог века сем ако ниси
чврст савезник.

Čudi me da ti nisu pričali kako su ti veseli Poljaci i Čehoslovaci gledali kao u svemirski brod svakog Jugoslovena koji bi došao tamo u najobičnijim farmerkama. Meni su pričali da si na konto tih farmerki mogao da biraš kakvu devojku/ženu hoćeš, i to širom Istočnog bloka.
Малограђанско хвалисање градитеља нефункционалних кућетина у вукојебинама,
опчињених западним тричаријама. Веровањем у овакве глупости показујеш да
менталитетом ниси одмакао ни педља од тих балканских социјалистичких примитиваца.

I Ilija Čvorović je isto bio za to da se kaže ''Da'' Staljinu '48. Al eto, zahebo nas Tita.
Чудни аргументи подржаваоца краљевине коју је тито рушио а Стаљин
признавао барем дипломатски.

Pa to ti pričam sve vreme. Imamo vlast koja ne radi u korist svog naroda nego služi drugima zarad svojih interesa.
Ем си сецирао упис, ем ти је одговор потпуно ван контекста.
Зарад чијих интереса Србија улази у ПСР?
Мала земља попут Србије мора да нађе заштитника њених
интереса јер није у стању да их сама брани.
Стварање Југославије и мале Антанте су покушаји самосталног
деловања, нажалост то је било погубније за нас од приклањања
Енглеској или Немачкој. Да Русија није нестала у револуционарном
вихору потреба за Југославијом не би била тако форсирана.

Везано за овај твој ванконтекстни упис:
За чије интересе ради немачка власт уводећи санкције Русији
и пристајући на куповину руских енергената од посредника?
Еј, Немачка! Ми смо изгледа суверенији од њих.

Ти као да се Буником храниш. Усташе су већ постојале а Хрвати
су у стању искористити сваку повољну прилику за акцију.
Већ су имали бановину легално стечену коју им уз немачку или
савезничку подршку не би био проблем преточити у НДХ.
Споразуми са нацистима нису били дугог века сем ако ниси
чврст савезник.
Kakvu nemačku podršku ako bi ih Kraljevina već pretekla potpisivanjem Trojnog pakta? A savezničku podršku ne bi dobili jer ne bi ni postojali kao faktor u zemlji, koja bi bila neutralna poput Švajcarske.

Малограђанско хвалисање градитеља нефункционалних кућетина у вукојебинама,
опчињених западним тричаријама. Веровањем у овакве глупости показујеш да
менталитетом ниси одмакао ни педља од тих балканских социјалистичких примитиваца.
Ma kakve nefunkcionalne kućetine, šta pričaš? Ljudi slušali rok muziku i nosili farmerke.

Чудни аргументи подржаваоца краљевине коју је тито рушио а Стаљин
признавао барем дипломатски.
Ne znam šta ti je čudno u tome da se uvek bira bolji život naspram lošijeg, manja diktatura naspram veće, neutralnost naspram ratovanja itd. Ali dobro, dovoljno si rekao o sebi u prethodnim porukama.

Ем си сецирао упис, ем ти је одговор потпуно ван контекста.
Зарад чијих интереса Србија улази у ПСР?
Мала земља попут Србије мора да нађе заштитника њених
интереса јер није у стању да их сама брани.
Стварање Југославије и мале Антанте су покушаји самосталног
деловања, нажалост то је било погубније за нас од приклањања
Енглеској или Немачкој. Да Русија није нестала у револуционарном
вихору потреба за Југославијом не би била тако форсирана.
Naravno da sam secirao jer si natrućao stvari koje nemaju veze sa ovim što sam ja pisao. Nije trebalo povlačiti se iz Srbije uopšte, ni preko Albanije ni preko Grčke. U slučaju poraza, položiti oružje tj. kapitulirati i gotova priča. Bez stradanja usled ludačkog puta za Grčku pešaka.

Везано за овај твој ванконтекстни упис:
За чије интересе ради немачка власт уводећи санкције Русији
и пристајући на куповину руских енергената од посредника?
Еј, Немачка! Ми смо изгледа суверенији од њих.
Ah da, suverenitet. Poslednje pribežište patrijota kad se suoče sa poražavajućim argumentima. Jesmo mi ovde jad i beda, vozimo polovne automobile koje Švabe više neće da voze, jedemo kobasice koje Švaba ne bi pojeo sve i da umre od gladi, putevi nam gori nego u Berlinu '45, al smo zato brate moj barem suvereni. Bolje grob nego rob!

Kakvu nemačku podršku ako bi ih Kraljevina već pretekla potpisivanjem Trojnog pakta? A savezničku podršku ne bi dobili jer ne bi ni postojali kao faktor u zemlji, koja bi bila neutralna poput Švajcarske.
Те пактове са Немцима имали су и Пољска и СССР и сада знамо да су служили
само за куповину времена. Као актуелни минск1, 2, 3...
Савезничку подршку би имао сваки елемент спреман на дестабилизацију такве
Југославије.

Ma kakve nefunkcionalne kućetine, šta pričaš? Ljudi slušali rok muziku i nosili farmerke.
И причали масне малограђанске лагарије како се Чехиње продају за фармерке.
Сећаш ли се шта каже Рахела Ферари у серији Грлом у Јагоде Банету кад га види обученог за излазак?
Слушали рок музику? Какво достигнуће, од виталног значаја. Фармерице јесу практична одећа али
далеко од тога да су репрезентативне или знак успешности у било чему.

Ne znam šta ti je čudno u tome da se uvek bira bolji život naspram lošijeg, manja diktatura naspram veće, neutralnost naspram ratovanja itd. Ali dobro, dovoljno si rekao o sebi u prethodnim porukama.
Како су заговорници совјетске успешности коју су пропагирали сво време рата и
масама испирали мозак том пропагандом схватили да су у заблуди и ’48-е кренули
са одучавањем широких народних маса од дојучерашње сопствене науке?
Такође ме интересује где се то бирало и о каквој неутралности говориш?
Кад смо код ратовања титина Југославија се распала у крвавом грађанском рату
док СССР није. На крају крајева нисам писао о економским аспектима него о
заштити српских интереса, за које сматрам да би се боље одржали под Стаљиновом
него титином палицом. Шта сам рекао о себи може свако ко прочита да процени.

Naravno da sam secirao jer si natrućao stvari koje nemaju veze sa ovim što sam ja pisao. Nije trebalo povlačiti se iz Srbije uopšte, ni preko Albanije ni preko Grčke. U slučaju poraza, položiti oružje tj. kapitulirati i gotova priča. Bez stradanja usled ludačkog puta za Grčku pešaka.
Ако је алтернатива одлазак у Арад и остале логоре АУ монархије ја би ипак изабрао
спас војске и круне.

Ah da, suverenitet. Poslednje pribežište patrijota kad se suoče sa poražavajućim argumentima. Jesmo mi ovde jad i beda, vozimo polovne automobile koje Švabe više neće da voze, jedemo kobasice koje Švaba ne bi pojeo sve i da umre od gladi, putevi nam gori nego u Berlinu '45, al smo zato brate moj barem suvereni. Bolje grob nego rob!

Ниси у стању бити доследан у истом упису. Малопре о фармеркама и рокенролу
а сад о кобасицама и половним аутомбилима као да смо у титиној Југи возили
Ферарије и јели кавијар. Не пријатељу, возили смо исте половњаке пошто их је
Шваба израубовао, јели труманова јаја, ишли код Швабе на бауштелу, гушили
шиптарске побуне, хватали усташе по вукојебинама, гинули у биоскопима у току
пројекције, гурали нерешена национална питања под тепих, растурали маспоке,
певали мексиканске баладе јер је џез био забрањен, требили козе и као шлаг
на торту носили фармерке.
Ниси одговорио за чије интересе Немци ходају мрачним улицама?

Back