Objasnjenje koliko mi imamo znanja o neurologiji. Steknite jasnu sliku o tome.

Zgradic Bozo

Obećava
Banovan
Poruka
84
/ Da bi se poznavala neurologija neophodno je znati i hemiju.
/ Covjek ne zna dovoljno o hemiji da bi napravio dva kompjutera koja su i slicna i razlicita, ali su sposobna da kreiraju nesto sto se sastoji od djelova od kojih i jedan od njih.
Dakle, mi ne znamo o procesu reprodukcije bas puno.
/ Znamo da je nervni sistem najkoplikovaniji u covjekovom tijelu, pogotovo centralni (mozak i kicmena mozdina).
Koliko onda znamo o mozgu?

Poslednja izmena:
Ja cu samo da dodam da gomila nema pojma posto vezuju za psihijatriju znas ono NEUROpsihijatar....Ako me kapiras.
To više ne postoji, sad, kao i prije oko 100 godina, postoji opet samo neurologija i psihijatrija (ne postoji specializacija za neuropsihijatra, nekad je postojala, ali postoji za neuropsihologa). Ne postoji neuropsihijatrija. Mada postoje neuropsihijatri, i dozvoljeno im je da rade.
Psihijatar (pa i neuropsihijatar) zna o mozgu vrlo malo, ali definitivno dobro zna statistiku što se tiče dejstva nekih supstanci ili posledica poremećaja nekih stvari u mozgu, pa i anatomskih. Statistiku! Danas ne postoji ni jedna neurološka teorema, postoji samo statistika sad za sad, i teorija.
Na primjer, psihijatrijski klijenti, koji su pušači, više puše od "normalnih", ali to ne važi u svim slučajevima, važi u većini.
Kod nekih ljudi ansiolitici izazivaju anksioznost!

Poslednja izmena:

Back