Објашњење и недоумице у филмовима

ЧичаДража

Aktivan član
Poruka
1.113
На примјер, домаћи филм Непријатељ из 2011. сам погледао и схватио све, сем једне сцене са краја филма, када дјевојка на растанку поклања Цолету црну ружу. Свакако то представља нешто негативно, али ако је неко гледао и схватио, молим да објасни :)

Mene pa zanima smisao scene sa traktorom u filmu "Kosovski Boj"
kao i momenat kad statista pogine na SrBskoj strani odmah krene u napad ali kao Turčin?

Film je istorijskog karaktera pa me prosto kopka šta znači traktor u jednoj sceni
i šta znači kad poginuli vaskrsava kao Turčin?

Vaskrs'o pa primio Islam,to su oni samo ubrzali razvojni put jednog poturice.

Има једна занимљива ствар у филму Нож, која је можда промакла режисеру/аутору. Прије него што се сазна да је Алија рођен као Србин па замјењен, њему хоџа прича да му је прађед Србин, Бошко и Цвјета Југовић да су га родили. Ускоро сазнаје да је замјењен као беба и тако да та прича о прађеду нема везе са Алијом/Илијом, већ са Селимом односно Милошем са краја филма. Али ипак Илија њему говори ти ниси Србин ти си Селим, Муслиман и у задњој сцени Милош тужан не зна шта да ради јер је сазнао да је Муслиман. Али испада да је она прича о прађеду коју је хоџа причао уствари његова прича (јер су он и Алија замјењени као бебе), тако да је Селимов/Милошев прађед Бошко Југовић. Тако да је он Србин у сваком случају, и Илија и Милош су далеки рођаци. Тако да он нема разлога да буде тужан, јер је свакако и даље Србин.

Back