Objasnjenje foot fetisha

Anonymous0133

Početnik
Poruka
8
Otvaram ovu temu u zelji da pokusam da objasnim zajedno sa ostalima fenomen foot fetish, da zajedno razmenimo misljenja i stavove o ovom fenomenu. Video sam na ovom forumu da postoje slicne teme, medjutim primetio sam da niko ni ovde ni na drugim mestima nije pokusao da objasni ovu pojavu. Iznenadio sam se i da niko od svetskih psihijatara, seksologa, doktora nije dao jednu ozbiljnu argumentovanu teoriju o ovoj pojavi koja je veoma cesta narocito kod muskaraca. Citao sam dve Frojdove teorije o ovome i ukratko cu ih napisati: Prva je da je dete u ranom detinjstvu videlo roditelje kako imaju seksualni odnos pa je iz stida pogledalo u stopala i tako seks povezalo sa stopalima, a druga je da stopalo predstavlja penis a cipela vaginu pa da je samim tim stopalo i cipela povezano sa seksualnim odnosom, a vidjao sam i neke druge teorije kao ona da je dete mnogo puzalo kao malo pa je dosta gledalo u stopala, a i ima i ova najnovija teorija da su receptori u mozgu koji su zaduzeni za stopala blizu ovih koji su zaduzeni za seksualni nagon, pa ako su na vecoj blizini kod osobe se javlja foot fetish. Sve ove teorije su u najmanju ruku smesne, da ne upotrebim neki grublji izraz :). Dok neko ne napravi oziljno naucno objasnjenje o ovoj pojavi, ja cu (kao foot fetisist) zajedno sa vama pokusati ljudima da objasnim sta je to (i ovima koji to imaju i ovima koji nemaju). Bicu sto kraci. Kada je rec o fetisu svi prvo pomisle na odredjene predmete,materijale, ili delove tela koji dodatno seksualnu uzbudjuju osobu. Fetisizam se danas u medicini svrstava u parafioliju (abnormalno seksualno ponasanje) za razliku od homoseksualizma ili biseksualizma koji u "novoj" medicini ne spada u parafiliju vec u jednostavno sekusalno opredeljenje, ali necemo sad o tome. Da se vratimo na fetish. Psihijatri i seksolozi tvrde da fetis ne predstavlja parafiliju ukoliko nije neophodan za postizanje vrhunca (orgazma). To znaci da u vecini slucajeva foot fetish predstavlja neki bezazlen fetish,kao jedna vrsta perverzije koja dodatno uzbudjuje odredjenu osobu, i ne pripada u fetisizam kao vrstu parafilije. E sad cu da probam da na svoj nacin objasnim ovu pojavu. Ja kao foot fetisist imam vise znanja o tome nego ovi drugi sto nisu :). Da krenemo. Foot fetish se javlja kao pojava uglavnom kod muskraca (sto je slucaj sa vecinom fetisa koji se gotovo svi javljaju samo kod muskaraca). Na pocetku bih odmah zeleo da od "foot fetisista" odvojim muskarce koji vole zenska stopala i koji mogu da se uzbude na to ali im to ne predstavlja nikakvo dodatno uzbudjenje. Znaci sad govorim samo o foot fetisistima. Ja smatram da foot fetish uopste ne treba nazivati fetisom. Razlog za to je sto foot fetisistu ne uzudjuju samo konkretno stopla vec se tu radi o nekoj vrsti podcinjenosti i poniznosti prema zenama (femdom). Pre bih rekao da je to vrsta neke sado mazo perverzije, naravno ne u pravom smislu reci mazohizam i sadizam. Zapravo muskarac koji voli da ljubi,lize,mirise zenska stopala, ustvari voli neku vrstu dominacije zena. Pa tako u velikom broju slucajajeva te muskarce uzbudjuje i faceslapping,facesitting,spitting i razne slicne stvari u kojima zena ima dominantnu ulogu. Medjutim to treba razlikovati od pravog mazohizma gde dolazi do povreda i ozbiljnih mucenja,a u nekim ekstremnim slucajevima i do smrti. Ali kao sto mazohizam( ili sadizam prema samom sebi kako je Frojd govorio) moze da predje u sadizam, tako i ovi foot fetisisti mogu da se uzbude i kad oni imaju dominantu ulogu nad zenama. Pa tako postoje foot fetisisti koje uzbudjuje rough sex, faceslapping, facefucking, ponizavanje zena i tretiranje zena kao robova i tako dalje (maledom). Medjutim femdom je mnogo prihvatljiviji u drustvu od maledom varijante i zbog feministickih pokreta, prava zena i tako dalje. Zato je doslo i do blokiranja nekih popularnih sajtova na internetu (kao sto je bangextreme). Dakle ja foot fetish objasnjavam kao neku vrstu sado mazo perverzije gde je zena dominantna nad muskarcem. Sad ce neko reci da njega mogu stopala da uzbude bez ikakve dominacije, i ja se slazem sa tim, ali hocu da kezem da sam cin lizanja zenskih stopala predstavlja neku submisivnu ulogu koja je i razlog tog uzbudjenja. Stopala kao stopala nisu toliko bitna, iako je naravno vazno da su lepa,mala itd ko sta voli. To je isti slucaj kad je u pitanju facesitting. Evo morao sam da skratim jer nemam vremena vise da pisem. Ukoliko bude neko zainteresovan mozemo da vodim diskusiju o ovome i tada cu pokusati da budem precizniji o svemu sto pricam. Pozdrav.

Tacno je da su ljudska stopala i te kako povezana sa mozgom. Sto se tice foot fetish, nekako mi nije prirodno a ni ne osecam potrebu da probam.
Ali opet ljudi su razliciti, tako da nemam sta da kazem vezano za to a da dotakne temu. ALi me zanima ako ti na primer imas foot fetish, i to te lozi a osobu sa kojom si ne?
Zar nije poenta da oboje nadjete sredinu i da uzivate do orgazma zajedno, nego da ti radis kako ti se digne, pa onda nju da zbrines, jos ako se neko smori pa izlazira vrhunac....itd.
Ali sa druge strane, smatram da ako obe osobe imaju taj fetish, sto da ne, ja podrzavam svakako.

Slazem se da nema dominacije u footjob-u. Ali smatram da je to jedna vrsta simuliranja seksa kao kada muskarac stavlja penis izmedju zeninih grudi pa tako simulira seks. Mislim da to nema mnogo veze sa foot fetishom. A kazes da si i sama fetisista, pa reci nam sta tebe uzbudjuje i sto sebe smatras fetisistom?

Slazem se da nema dominacije u footjob-u. Ali smatram da je to jedna vrsta simuliranja seksa kao kada muskarac stavlja penis izmedju zeninih grudi pa tako simulira seks. Mislim da to nema mnogo veze sa foot fetishom. A kazes da si i sama fetisista, pa reci nam sta tebe uzbudjuje i sto sebe smatras fetisistom?

hm,tu se ne bih slozila fiksacija grudima i stavljanje penisa izmedju njih nema veze sa ovim drugim,u velikoj velikoj vecini ako ne i apsolutnoj vecini,muskarci koji vole stimulaciju penisa grudima,ne teze tj ne uzivaju i u footjob u moje iskustvo je takvo,ali uvek prihvatam da gresim.
o mojim aspiracijama sam toliko pisala i svi vec znaju sve za ovih par godina ovde tako da ne bih davila ljude:)

- - - - - - - - - -

Nemam volju da citam kada vidim ovako napisan tekst.

procitaj,ukljuci se malo ajd ajd znam da ces imati komentar

Slazem se da muskarci koji vole stimulaciju grudima ne vole footjob. Ali kazem da footjob nema mnogo veze sa foot fetishom. Ima mnogo ljudi koji imaju foot fetish, a ne vole footjob. Evo ja na primer uopste ne volim footjob i mnogo mi je bolja stimulacija penisa grudima od toga. A znam jos jedno 10 tak ljudi takodje. Rekao sam jos na pocetku da treba razlikovati fetisiste od muskaraca koji vole samo lepa zenska stopala bez dominacije.

procitaj,ukljuci se malo ajd ajd znam da ces imati komentar

ja se obradovao da ću najzad da saznam u čemu je fora sa tim footfetishom, kad ono vidim onu masu slova i reko "zabole me za foot fetish..." i odo dalje !

Kao sto rekoh nemam volju da citam tekst koji izgleda kao bezlicna masa slova(ili bolje opisano kao wall of text)

A sto se tice foot fetisha. Licno se ne trudim puno da shvatim kako i zasto kada su u pitanju fetishi. Kao i svaki drugi fetish ljudima koji u njemu uzivaju nisu ni potrebna objasnjenja oni jednostavno uzivaju u tome i tu je sa njihove tacke gledista kraj price. A sta mislimo mi koji ne uzivamo u tom fetisu nije ni bitno jer ionako ne ucestvujemo u tome.

nisam se nesto udubljivala u ovu tematiku iako sam fetisista i sama.izostavio si deo gde muskarac uziva da stavi penis izmedju zenskih stopala i simulira vaginalni sex..tu iskace ta teosrija o zenskoj dominaciji?

A sakriva svoju dominaciju drzanjem dilda u ormanu. Dominacija nad igrackom, sta reci nego do jaja... prihvati da je muskarac po prirodi jaci, veci i krupniji od zenke pa samim tim i dominantniji. Osim u perverzijama a tu su uloge izmesane.

Mislim da je u pitanju tu stvar dominacije, kao ljubiti tlo kojim ona hoda, ili u ovom slucaju stopala. Ne privlace me stopala, mada imao sam prilike da upoznam zene koje vole stopala, i nikada mi nije bilo jasno ni sta, ni zasto ni kako. Opet, mislim da zene vise vole ruke na muskarcu nego stopala, opet mozda stvar dominacije. U svakom slucaju nismo ni svi isti, ono sto ja volim i sto mene pali ne pali nekog drugog. Svakom svoje i svi srecni.

Back